Προσάναμμα - Ορέστης Ντάντος

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια Του Απριλίου 2018

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και ψηφίζουν τα καλύτερα! Ποια επέλεξαν για τον Απρίλιο;
Διαβάστηκε φορες
Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Βρισκόμαστε στα μέσα της άνοιξης, ο καιρός έχει ήδη ανοίξει και οι κυκλοφορίες νέων τραγουδιών είναι αρκετές. Πολλά από τα τραγούδια, ανάμεσα στα οποία οι συντάκτες κλήθηκαν να ψηφίσουν τα δέκα καλύτερα, βρέθηκαν σε ισοψηφία, ενώ για άλλη μια φορά η ποικιλία ειδών είναι ένα χαρακτηριστικό που διέπει το Top 10 των Ελληνικών Τραγουδιών του Απριλίου.

Ο Απρίλιος, πάντως φαίνεται πως είναι ο μήνας του Ορέστη Ντάντου, καθώς το νέο του άλμπουμ που φέρει το όνομα «Προσάναμμα» επιλέχθηκε ως «ο δίσκος του μήνα» εδώ στο Mixgrill και το τραγούδι του (από τον δίσκο αυτό) με τίτλο «Μια κι έξω» ψηφίστηκε ως το καλύτερο του Απριλίου από τους συντάκτες μας. Πρόκειται για το δεύτερο single που κυκλοφόρησε λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου και είναι πραγματικά υπέροχο, ενώ φέρει σε στίχο, μουσική και ερμηνεία το προσωπικό στίγμα του Ορέστη. Ένα τραγούδι με πολλούς στίχους, τους οποίους ο Ντάντος ερμηνεύει εκφραστικότατα σχεδόν με μια ανάσα, εξ ου και ο τίτλος «Μια κι έξω»!


Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το αγγλόφωνο "Falling" του Gadless, ή αλλιώς του Κώστα Αντωνιάδη (που αγαπήσαμε μέσα από τη μπάντα GAD.). Ένα τρυφερό, ερωτικό και μελαγχολικό τραγούδι, όπου η φωνή του Gadless συναντάται με τα φωνητικά της LouIs (aka Λουίζα Σοφιανοπούλου). Το "Falling" θα μπορούσε να είναι ο ορισμός της «μελαγχολικής ποπ δωματίου» που τόσο περίτεχνα φτιάχνει ο Κώστας Αντωνιάδης. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Theodore με το "Towards? (for what is to come)", το πρώτο single του επερχόμενου album του που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018. Όπως λέει ο ίδιος το τραγούδι «αφορά τις δύο διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητας ενός ατόμου, της συνειδητής και της "μαγικής", αντλώντας έμπνευση από την μεταξύ τους μάχη».

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Παύλο Παυλίδη με τους B-Movies και το τραγούδι «Δεσποινίς», το οποίο συνοδεύεται από ένα video που γυρίστηκε στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Διαθέτει το γνώριμο και αγαπημένο ύφος του Παυλίδη, ενώ η εικονοπλαστική του δεινότητα βρίσκει αυτή τη φορά θέση στο «κέντρο της πόλης». Ακολουθούν οι Last Drive, που επανέρχονται δυναμικά στα δισκογραφικά δρώμενα, με το "Snakecharmer". Το τραγούδι αποτελεί προπομπό του επερχόμενου, νέου τους δίσκου, και έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση. Στην έκτη θέση συναντάμε τον Χάρη Φασουλά με τον Ψαραντώνη στο τραγούδι «Αμίλητο Νερό», όπου οι δύο Κρητικοί (με καταγωγή από τα Ανώγεια και οι δυο τους) ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Έπεται ο Κος Κ. (κατά κόσμον Θοδωρής Κοντάκος) με την «Παύση», ένα πολύ όμορφο τραγούδι που κινείται στο ύφος του, με απόκοσμα στοιχεία και «σ' άλλη διάσταση», όπως λένε και οι στίχοι του. Ακολουθούν οι Δραμαμίνη, οι οποίοι κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Μαρς», απ' όπου ξεχώρισε το χαρούμενο τραγούδι «Αγάπη». Στην ένατη θέση συναντάμε τον Νικόλα Λειβαδίτη (nL) και τον Γιώργο Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα) με το λιτό και μελωδικό τραγούδι «Μέσα μου ζεις», ενώ η λίστα του Top 10 των Ελληνικών Τραγουδιών για τον μήνα Απρίλιο κλείνει με το τραγούδι «Στα μικρά μας λάθη», το οποίο φέρει παραδοσιακές επιρροές, από τη Σαββέρια Μαργιολά και το συγκρότημα Έτερονήμισυ.

Το Top 10:

01. Ορέστης Ντάντος - Μια κι έξω
02. Gadless - Falling
03. Theodore - Towards? (for what is to come)
04. Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Δεσποινίς
05. Last Drive - Snakecharmer
06. Χάρης Φασουλάς & Ψαραντώνης - Αμίλητο νερό
07. Κος Κ. - Παύση
08. Δραμαμίνη - Αγάπη
09. Νικόλας Λειβαδίτης(nL) & Γιώργος Παντελιάς - Μέσα μου ζεις
10. Σαββέρια Μαργιολά & Έτερονήμισυ - Στα μικρά μας λάθη

Ακούστε όλη τη λίστα εδώ:


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα