πότε: 01/06/18 22:30
που: BIOS
μέρος: Ελλάδα » Αττική » Αθήνα
τιμές: Γενική Είσοδος 9
άλλα: Στα πλαίσια του Bob Theatre Festival 2018.

Σπυριδούλα - This Famous Tiny Circus @ Bios

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 20:23
Διαβάστηκε
Σπυριδούλα - This Famous Tiny Circus

Η Σπυριδούλα της Λένας Κιτσοπούλου αποχωρίζεται για ένα και μόνο βράδυ το έτερόν της ήμισυ, Δημήτρη Καραόλη (ή Καραφλομπέκατσο), για χάρη ενός γοητευτικού εντεκάχρονου με το όνομα Bob. 

«Ο Καραφλομπέκατσος» και «Η Σπυριδούλα», το πρώτο και το τελευταίο διήγημα  από την πρόσφατη συλλογή διηγημάτων της Λένας Κιτσοπούλου «Το μάτι του ψαριού», είναι δυο μονόλογοι-ιστορίες σύγχρονων ανθρώπων που αναπνέουν, τραγουδούν, κραυγάζουν εγκλωβισμένοι μέσα στα όρια του αστικού κενού τους. Προσώπων που ερωτεύονται, ελπίζουν κι απελπίζονται χτυπώντας με φόρα στα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά αδιέξοδα που τους προσφέρει η συμβατική ζωή τους, ενώ ταυτόχρονα από-γυμνώνουν την καταπιεσμένη ύπαρξή τους από κάθε ιδέα, μορφή και περιεχόμενο. Αλλάζουν σπίτι, αλλάζουν ρούχα, αλλάζουν δέρμα, αλλάζουν φύλο, αλλάζουν ζωή, φλερτάρουν το θάνατο για να ανακαλύψουν και πάλι άλλο ένα, καινούριο αδιέξοδο. Μα πάντα τραγουδώντας.

Μέσα από την κυνική και ωμά ρεαλιστική ματιά της “Σπυριδούλας” (της γυναικείας φιγούρας στην οποία μετουσιώθηκε το σαν -σύρμα κατσαρόλας- τραχύ συναίσθημα ζήλιας που έπνιξε τον 27χρονο Γιώργο όταν είδε την αγάπη του, τον κύριο Άρη, στην αγκαλιά μιας κοντής), θα γίνουμε συνδαιτυμόνες του παραδοσιακού Πρωτοχρονιάτικου σουαρέ στο πατρικό του Γιώργου σπίτι. Οικοδεσπότης ο παλαιών αρχών -στρατιωτικός στο επάγγελμα- πατέρας του και επιστήθιος φίλος του προαναφερθέντος κυρίου Άρη. Το προσκλητήριο γάμου που ο τελευταίος έστειλε στην οικογένεια θα γίνει η αφορμή κρυμμένα μυστικά να έρθουν στο φως και ο Γιώργος να αναζητήσει επιτέλους τον τρόπο να πετάξει από πάνω του την απόρριψη, κοινωνική κι ερωτική, εγκαταλείποντας ένα σώμα το οποίο δεν του ανήκει.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Παρασκευή, 1 Ιουνίου στις 22:30

• Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος • Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Βαφιάς •Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα • Μουσική: Γιώργος Κασαβέτης • Επιμέλεια Κίνησης-Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός • Σχεδιασμός Ήχου: Μανώλης Ανδρεάδης • Μακιγιάζ: Ήρα Σ. Μαγαλιού • Κατασκευή Σκηνικών: Γαβριήλ Τσακλίδης • Σχεδιασμός Αφίσας: Ειρήνη Ματθαίου • Trailer: Τατιάνα Κασιμάτη • Φωτογραφίες Παράστασης: Νίκος Πανταζάρας • Παραγωγή: This Famous Tiny Circus theater group
Παίζει: Ελένη Στεργίου


BOB THEATRE FESTIVAL 2018

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Σαρακατσάνης
Διοργανωτές: AbOvo & 4FRONTAL

Ημερομηνίες: από Δευτέρα 28 Μαΐου έως Κυριακή 3 Ιουνίου
Χώρος: BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα

Τιμή Εισιτηρίου: 9 ευρώ
Αγορά Εισιτηρίων:  21 0342 5335

Για περισσότερες πληροφορίες: www.bobfestival.gr

Facebook: Bob Theatre Festival
Instagram: bob.theatre.festival

BIOS
Πειραιώς 84
Ελλάδα, Αττική, Αθήνα
Διεύθυνση: Πειραιώς 84 Τηλέφωνο:210 3425335
BIOS
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια