Τόσο δύσκολο είναι να έχουμε ενημέρωση για τον κόσμο που είναι σε μια συναυλία;

Τόσο δύσκολο είναι να έχουμε ενημέρωση για τον κόσμο που είναι σε μια συναυλία;

Διαβάστηκε
Πόσο κόσμο μάζεψαν οι Arctic Monkeys στο Rockwave; Ο Nick Cave στο EJEKT; Οι Jamiroquai στο Release Athens;
Τόσο δύσκολο είναι να έχουμε ενημέρωση για τον κόσμο που είναι σε μια συναυλία;


Η φωτογραφία ανήκει στην Χριστίνα Αλώσση και την ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Είναι πολλές οι φορές που αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο δύσκολο να λαμβάνουμε ενημέρωση από τους διοργανωτές για το πλήθος του κόσμου, που παρακολούθησε μια συναυλία...

Την περασμένη Παρασκευή λάβαμε ένα δελτίο τύπου από τον ΣΚΑΪ με τον Απολογισμό της συναυλίας του «Όλοι μαζί μπορούμε» στο Καλλιμάρμαρο. Σε αυτό λοιπόν αναφέρονται τα 31.404 εισιτήρια, τα οποία δόθηκαν σ' αυτή την βραδιά. Βέβαια, εδώ έχουμε την περίπτωση μιας συναυλίας για φιλανθρωπικό σκοπό και είναι σημαντικό να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση του κόσμου για αυτό το γεγονός.

Σε κάθε συναυλία και Φεστιβάλ που γίνεται στην Ελλάδα, οι αναγνώστες μας και γενικότερα οι μουσικόφιλοι ρωτάνε για το πλήθος του κόσμου, που επέλεξε να πάει εκεί κι εμείς βγάζουμε τους χάρακες και τα τριγωνάκια και προσπαθούμε να δώσουμε ένα νούμερο, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι λάθος... Έτσι, λοιπόν διαβάζεις στο ένα μέσο ότι το Σεπτέμβριο του 2010 οι U2 μάζεψαν 70.000 ανθρώπους στο Ο.Α.Κ.Α, ενώ το άλλο site γράφει για 80.000.

Ποια είναι η αλήθεια και γιατί είναι τόσο κακό να την γνωρίζουμε;

Άραγε, μας ενδιαφέρει να μάθουμε τα ακριβή εισιτήρια και τις προσκλήσεις που έδωσαν οι διοργανωτές; Όχι βέβαια. Θέλουμε ενημέρωση για τον κόσμο που βρέθηκε την Παρασκευή στο Rockwave, το EJEKT, το Release Athens και το κάθε Φεστιβάλ ή συναυλία. Δεν θέλουμε να ξέρουμε αν ήταν 7.954 άνθρωποι (κάτι το οποίο θα θέλαμε να έχουμε...), αλλά ότι ήταν περίπου 8.000 αυτοί που βρέθηκαν στην Μαλακάσα.

Δεν είμαστε η Εφορία, ούτε σας ζητάμε φορολογικά στοιχεία για τα εισιτήρια και πόσα από αυτά είναι της 1ης ή της 2ης προπώλησης κλπ. Θέλουμε απλά μια επίσημη ενημέρωση από τους διοργανωτές κάθε συναυλίας ή Φεστιβάλ για τον κόσμο, που επέλεξε την εκδήλωση τους. Μόνο έτσι θα μπορει το ευρύ κοινό να γνωρίζει, γιατί οι διοργανωτές συναυλιών δυσκολεύονται να φέρουν ονόματα όπως οι Arcade Fire ή οι Radiohead ή ο Bruce Springsteen, γιατί απλά το Ελληνικό κοινό δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις συναυλίες. Μόνο έτσι θα γνωρίζουμε την δυναμική των συγκροτημάτων, που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα των Φεστιβάλ, που γίνονται στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, όταν μια συναυλία έχει κόσμο ή όχι, αυτό φαίνεται είτε ξέρουμε το ακριβές πλήθος του κόσμου ή όχι. Δημοσιογραφικά όμως αυτή η πληροφορία είναι χρήσιμη, γιατί εδώ και 11 χρόνια που υπάρχει το Mix Grill, μια από τις 3 ερωτήσεις που μας κάνει ένας αναγνώστης για μια συναυλία ή Φεστιβάλ είναι το πλήθος του κόσμου που είχε.

Σκεφτείτε το.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο9/10 (7)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια