Gorillaz - The Now Now

Gorillaz - The Now Now

Διαβάστηκε
Ωραίοι και φρέσκοι Gorillaz.
Gorillaz - The Now Now


1.    Τι θα ακούσεις;
 electro, disco, funk pop

2.    Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις;
Fire Flies, Hollywood

3.   Βαθμολογία;
7/10

Είναι εντυπωσιακός αυτός ο τύπος, ο Damon Albarn.  Κι εκεί που νοιώθεις πως κάπου τον βαριέσαι, πως κάπου επαναλαμβάνεται, πως κάπως σε κοροϊδεύει με την πολυπραγμοσύνη του, έρχεται ένα άλμπουμ σαν αυτό και σε βάζει κάτω και σε πατάει.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, σου παίρνει τα μυαλά, σε «φτιάχνει». Το “The Now Now” είναι τόσο φρέσκο, λιτό και ξεκάθαρο, σε αντίθεση με τον παραφορτωμένο, από όλες τις απόψεις, προκάτοχο του “Humanz”, που σε κάνει να υποκλίνεσαι στον κύριο αυτόν. Μην αδικούμε βέβαια το έτερο ήμισυ - δε γνωρίζουμε δυστυχώς το μέγεθος της συμμετοχής του στους Gorillaz - αλλά φανταζόμαστε πως κι ο ίδιος ο Jamie Hewlett, καταλαβαίνει τι θέλουμε να πούμε.

Το “The Now Now”, είναι ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο, pop, ηλεκτρονικό, funk, disco άλμπουμ, που δε σου δίνεται μεμιάς, δεν πέφτει στην  παγίδα του εύκολου, χρησιμοποιεί όλα εκείνα τα κλισέ των massive hits, περασμένα από ένα experimental φίλτρο. Η παραγωγή των Gorillaz, σε συνεργασία με τους James Ford (Simian mobile Disco) και Remi Kabaka, είναι τόσο για το τώρα (now), αλλά και τόσο για το πριν και το μετά. Κρατάει πράγματα από το παρελθόν, τα επεξεργάζεται με τις δυναμικές του παρόντος και κάνει ένα μικρό βήμα προς το μέλλον.

Χωρίς υπερβολές αυτή τη φορά, χωρίς πολλά περιττά στολίδια, το άλμπουμ φαίνεται να φτιάχτηκε από ξεκάθαρο μεράκι κι έμπνευση. Βέβαια σε δηλώσεις του ο κύριος Albarn, είπε πως το έκανε περισσότερο για να έχει κι άλλο υλικό για τις ζωντανές εμφανίσεις. Αν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο άνθρωπος είναι εκνευριστικά ταλαντούχος.

Μην ψάξεις να βρεις πολλά σπουδαία τραγούδια στο “The Now Now” (υπάρχουν και τέτοια, άκου το “Fire Flies”), ούτε πρόκειται φυσικά για κάποιο σπουδαίο άλμπουμ που θα αφήσει εποχή, πιθανότατα να μείνει έξω από τις λίστες της χρονιάς με τα καλύτερα. Όσες φορές όμως κι αν το ακούσεις θα περάσεις πολύ όμορφα, ίσως περισσότερο όμορφα κάθε που το ακούς.


Από
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμολογήστε το δίσκο
Βαθμός δίσκου/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Ανασκόπηση 2020
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια