leonidas_balafas

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Σεπτεμβρίου 2018

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και ψηφίζουν τα 10 καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, επιστρέφουμε όλοι σιγά σιγά στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Έτσι λοιπόν, άρχισαν να βγαίνουν οι νέες κυκλοφορίες κομματιών. Πολλά από τα τραγούδια, ανάμεσα στα οποία οι συντάκτες κλήθηκαν να ψηφίσουν τα δέκα καλύτερα, βρέθηκαν σε ισοψηφία, ενώ για άλλη μια φορά η ποικιλία ειδών είναι ένα χαρακτηριστικό που τονίζεται ξανά στο Top 10 των Ελληνικών Τραγουδιών του Σεπτεμβρίου.

Ο Σεπτέμβριος, ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας, φαίνεται πως είναι ο μήνας ενός πολύπλευρου καλλιτέχνη, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Αναφέρομαι στο Λεωνίδα Μπαλάφα και το τραγούδι του «Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι».
Το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί μελοποίηση ενός ποιήματος του Κωστή Παλαμά με έναν όμορφο τρόπο από τον καλλιτέχνη το οποίο αποτυπώνεται και οπτικά, μέσα από το στούντιο την ώρα της ηχογράφησης.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται - στο νήμα χαμένο - το «Άκου (Το τραγούδι της εφηβείας)» των Usurum. Ένα ιδιαίτερα τρυφερό τραγούδι που αποκαλύπτει
διαφορετικές εκφράσεις του προσώπου μέσα από το έξυπνο βίντεο που έχουν κάνει τα παιδιά σε σκηνοθεσία του Νίκου Αντωνόπουλου.

Το «άτυπο» βάθρο συμπληρώνουν οι αγαπημένοι Δραμαμίνη με ένα τραγούδι που πραγματικά σκορπίζει χαμόγελο και «Αγάπη» όπως και ο τίτλος του, με ένα όμορφο βίντεο να το συνοδεύει. Στο τέταρτο σκαλί συναντάμε τον αγαπημένο Δημήτρη Μητσοτάκη με το νέο του ξεχωριστό κομμάτι «Της θάλασσας τα κύματα». 

Αμέσως μετά έρχεται Το φως τη σκόνης με το ιδιαίτερο «Κόρη Αραβοσίτου». Τα επόμενα δύο τραγούδια είναι καινούρια και το καθένα για τους δικούς του λόγους ξεχώρισε στη λίστα του μήνα. Αναφέρομαι στο «Του χωρισμού» του Χάρη Πανόπουλου από το πρώτο προσωπικό του δίσκο και στην επανεμφάνιση των αδερφών Κατσιμίχα μέσα από το «Κανείς δε θα μάθει» μετά από αρκετό καιρό. Και λίγο πριν το τέλος συναντάμε τον ταλαντούχο Δημήτρη Σαμόλη με το «Οι γνώμες και οι άνεμοι» για να έρθει στην ένατη θέση η Ευτυχία Μητρίτσα με «Τα αφρικάνικα», ενώ τα δέκα καλύτερα κλείνουν με την Ρίτα Αντωνοπούλου και το καινούριο της τραγούδι «Σαν να είσαι εδώ».

Το Top 10:

01. Λεωνίδας Μπαλάφας - Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι
02. Usurum - Άκου (Το τραγούδι της εφηβείας)
03. Δραμαμίνη - Αγάπη
04. Δημήτρης Μητσοτάκης - Της θάλασσας τα κύματα
05. Το φως της σκόνης - Κόρη Αραβόσιτου
06. Χάρης Πανόπουλος - Του χωρισμού...
07. Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Κανείς δεν θα μάθει
08. Δημήτρης Σαμόλης - Οι γνωμες και οι άνεμοι
09. Ευτυχία Μητρίτσα - Τα αφρικάνικα
10. Ρίτα Αντωνοπούλου - Σαν να είσαι εδώ

Ακούστε όλη τη λίστα εδώ:


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα