Μείωση του Φ.Π.Α. στο 6% για τις συναυλίες στην Ελλάδα!

Διαβάστηκε
Ένα απίστευτα καλό νέο για όλους όσους αγαπούν τις συναυλίες στην Ελλάδα κι όσους βέβαια θέλουν να δουν κι άλλα μεγάλα ονόματα στη χώρα μας.Με χθεσινή της ανακοίνωση η υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση του Φ.Π.Α. στις συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις. Έτσι από το 24% που είναι σήμερα θα πέσει στο 6%. Η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φ.Π.Α. για τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων επανήλθε στο 6% από την 1η Ιουλίου 2017.

Η κ. Παπανάτσιου δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο πολιτισμός μας πλήγηκε πολύ με την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα. Πήραμε μέτρα σαν κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως, τώρα που μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή, να δούμε και άλλα μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες, ώστε να αποκτήσουν οι έλληνες οικονομικότερη πρόσβαση, όχι μόνο στη μουσική αλλά και σε συναυλιακές παραγωγές του εξωτερικού. Θα καταφέρουμε να το κάνουμε, εξετάζουμε να μειώσουμε το ΦΠΑ στα θεάματα και έτσι θα ανοίξουν οι πύλες σε περισσότερο κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα και την πολιτιστική δημιουργία και τους τομείς που έχουν άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Δεσμευόμαστε για το επόμενο διάστημα να το κάνουμε».

Αυτή η μείωση είναι ένα απίστευτα καλό νέο για όλους όσους αγαπούν τις συναυλίες στην Ελλάδα κι όσους βέβαια θέλουν να δουν κι άλλα μεγάλα ονόματα στη χώρα μας.

Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτή η αλλαγή στον Φ.Π.Α, αξίζει να διαβάσετε παρακάτω την ανάλυση, που είχε κάνει ο Γιώργος Χουρδάκης (ιδιοκτήτης του PassPort) στο Facebook profile του, τον Μάη του 2016:

Ας υποθέσουμε ότι ένα μέσο καλοκαιρινό εισιτήριο είναι 12€.

Μείον 24% ΦΠΑ = 9,677
Μείον 7% ΑΕΠΙ = 9,001
Μείον 7% Ενοίκιο Θεάτρου = 8,20
Μείον 2% Viva = 8.00
Μεσοσταθμικά 1€ πάει στα φώτα και τον ήχο.
Μεσοσταθμικά 0.7€ πάει στο Promotion

Tα πρώτα 5,7€ έχουν ήδη εξαφανιστεί. Και συνεχίζουμε.

Mας απέμειναν 6.3€
Από αυτά πληρώνουμε :
42% ΙΚΑ για μουσικούς-τεχνικούς-security και προσωπικό παραγωγής.
29% Φορολογία για όλους τους παραπάνω και φυσικά το ίδιο και για τα πιθανά κέρδη του παραγωγού.

Με τα υπόλοιπα, πολύ λίγα, πρέπει να θρέψουν τις οικογένειες τους οι μουσικοί, ο τραγουδιστής, το γραφείο παραγωγής του και φυσικά ο ίδιος ο διοργανωτής.


Πηγή: ΑΠΕ

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Ανασκόπηση 2020
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια