The Internet - Hive Mind

The Internet - Hive Mind

Διαβάστηκε
Άξιο ακρόασης το "Hive Mind" των Internet
The Internet - Hive Mind


1.    Τι θα ακούσεις; 
pop, funk, neo soul, acid jazz

2.    Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις;
Hold On, La Di Da, Roll (Burbank Funk)

3.   Βαθμολογία;
7/10

Το “Hive Mind”,  η νέα κυκλοφορία των Internet, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα άλμπουμ που πιθανότατα θα απασχολήσει τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Κι όχι αδικαιολόγητα, αφού είναι ένα από εκείνα που σε προκαλούν να το ακούσεις.

Αν και με την 1η «ματιά» φαίνεται να είναι εύκολο άλμπουμ, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Θέλει χρόνο κι ακούσματα για να αποκαλύψει τα μυστικά του. Αν κάποιος μείνει στα γνωστά singles, θα είναι ευχαριστημένος, αφού τόσο το “Roll (Burbank Funk)”, καθώς και το “La Di Da”, ήταν δύο πολύ προσεχτικές επιλογές, τέτοιες που να τραβήξουν την προσοχή.

Αν πάλι κάποιος ακούσει τον δίσκο ολόκληρο, χωρίς να αφιερωθεί, τότε είναι πολύ πιθανό και να απογοητευτεί, αφού σίγουρα οι όποιες προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί, δε θα ικανοποιούνταν.

Οι πέντε πια Internet, παίζουν αρκετά στο άλμπουμ αυτό. Παίζουν και το διασκεδάζουν απροκάλυπτα, μπερδεύοντας ίσως τους ακροατές του. Η νέο soul τους, με ψήγματα από acid jazz της δεκαετίας του 90, trip hop και ποπ φανκιές, είναι τα στοιχεία που προσπαθούν να ενώσουν, τις περισσότερες φορές απολύτως δημιουργικά. Οι συνθέσεις ουσιαστικά μοιάζουν σα να υπάρχουν για να εξυπηρετούν ένα τζαμάρισμα, εξαιρετικών μουσικών, που παίζουν στα δάχτυλα τα όργανα τους (κυριολεκτικά). Η γκρούβα κάποιες φορές είναι από άλλο πλανήτη, οι παύσεις κι οι σιωπές έρχονται εκεί που πρέπει κι εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο δίσκος κάνει μια κοιλιά στη μέση, όμως από ένα σημείο κι έπειτα (It Gets Better (With Me)), επιστρέφει σε εξίσου υψηλά επίπεδα με αποκορύφωμα το τραγούδι που κλείνει το άλμπουμ με τίτλο “Hold On”, ένα μεγαλοπρεπές κλείσιμο είναι η αλήθεια.

Οι Internet δείχνουν με ευκολία ότι το μπορούν κι είναι πολλές οι στιγμές πως αυτό που μπορούν το εκτελούν με μαεστρία. Όμως, δεν είναι πάντα τέτοιες οι συνθέσεις που να επιτρέπουν στο άλμπουμ να απογειωθεί. Ακόμη κι έτσι όμως, το “Hive Mind”, αποτελεί μία ολοκληρωμένη εργασία, με αρχή, μέση και τέλος, άξια για ακρόαση.Από
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμολογήστε το δίσκο
Βαθμός δίσκου/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Ανασκόπηση 2020
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια