mogwai

Οι Mogwai ενθουσίασαν στην τελευταία τους συναυλία για το 2018!

Το Σάββατο, τη 1η μέρα του Δεκέμβρη, παρευρεθήκαμε στη δεύτερη συναυλία των Mogwai στην Ελλάδα, στο Pireaus 117 Academy στην Αθήνα.
Διαβάστηκε φορες
Το Σάββατο, τη 1η μέρα του Δεκέμβρη, παρευρεθήκαμε στην δεύτερη συναυλία των Mogwai στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στο Pireaus 117 Academy στην Αθήνα.

afformance

Λίγο πριν εμφανιστούν στην σκηνή οι Mogwai, την έναρξη του live έκαναν οι Afformance, μία μπάντα με τα ίδια post-rock μουσικά ερεθίσματα με τους headliners. Ο χώρος γέμιζε γρήγορα, οπότε αρκετός κόσμος άκουσε τα κομμάτια των Afformance, παλαιότερα και καινούρια από τα δύο τελευταία τους albums που κυκλοφόρησαν το 2017. Χωρίς φωνητικά και στίχους, μόνο με τη μουσική τους, προετοίμασαν το κοινό για το μεγάλο όνομα αυτής της βραδιάς.

afformance

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, και με ασφυκτικά γεμάτο το Pireaus Academy, οι Σκωτσέτζοι post-rockers έκαναν την εμφάνισή τους μέσα από τον δικό τους,γνωστό τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ήχο τους, σε συνδυασμό με τους φωτιστικούς σχηματισμούς πάνω στη σκηνή. Ο ήχος τους περιελάμβανε όλα τα στοιχεία της post-rock μουσικής, από απλές κιθάρες μέχρι πλήκτρα και ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά

mogwai

Είναι γνωστό πως οι Mogwai σε κάθε συναυλία τους επιλέγουν να παίζουν και διαφορετικά κομμάτια και να μην έχουν μιά standard λίστα. Έτσι και στην Αθήνα ξεκίνησαν με το κομμάτι "Heard About You Last Night" από τον όγδοο δίσκο τους "Rave Tapes" που κυκλοφόρησε το 2014. Συνέχισαν με τραγούδια επιλεγμένα από ολόκληρη τη δισκογραφία τους, όπως επίσης και από το τελευταίο τους studio album που κυκλοφόρησε το 2017 με τίτλο "Every Country's Sun".

mogwai

Αποκορύφωμα της βραδιάς η επιλογή και εκτέλεση του κλασσικού "I'm Jim Morrison, I'm Dead", και του "We're Not Done" το οποίο δημιουργήθηκε και περιλήφθηκε στο soundtrack για την πρόσφατη ταινία "Kin". Οι Mogwai έκλεισαν αυτή την επιτυχημένη συναυλία με το πρόσφατο "Remurdered" και το δημοφιλές πια "Mogwai Fear Satan" από τον πρώτο τους δίσκο.

SETLIST

1. Heard About You Last Night
2. Crossing the Road Material
3. We’re Not Done
4. Rano Pano
5. Coolverine 
6. I'm Jim Morrison, I'm Dead 
7. Hunted By a Freak 
8. Don't Believe the Fife 
9. Auto Rock 
10. Old Poisons
11. 2 Rights Make 1 Wrong 
12. We're No Here

Encore
13. Remurdered 
14. Mogwai Fear Satan

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το Mixgrill.gr

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα