Ανταπόκριση At The Gates @ Pireaus Academy (+ Φωτογραφίες) 30.11.2018

Μουσική συνέπεια και επαγγελματισμός. Αρτιότητα σε κάθε στιγμή. Δεν ήταν τυχαία οι headliners της βραδιάς.

Διαβάστηκε φορες
Χωρίς καμιά αμφιβολία η συναυλία αυτή αποτελούσε ένα από τα πιο δυνατά death metal πακέτα που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας. Θα περίμενε, βέβαια, κανείς να είχε περισσότερο κόσμο, αλλά εντάξει μην τρελαθούμε. Ίσως κάποιος άλλος χώρος να φάνταζε ιδανικότερος, αλλά προσωπικά μου αρέσει όταν δεν νιώθω «σαρδέλα» σε συναυλίες.

Κάτι που σχολάσαμε αργά από τις δουλειές μας, κάτι η ανεξήγητη κίνηση στους δρόμους και η αναζήτηση parking, σε συνδυασμό με την ώρα έναρξης που ήταν νωρίς για μια εργάσιμη ημέρα, μας έφερε στην είσοδο του club στα μισά του show των Unleashed και έτσι, δυστυχώς, δεν προλάβαμε την εμφάνιση των Memoriam.

Παρόλα αυτά, ο καλός μου φίλος Γιώργος, που κατάφερε να είναι από την έναρξη της συναυλίας εκεί, μου μετέφερε το κλίμα λέγοντάς μου ότι έκαναν ένα φοβερό show. Ορεξάτοι και δεμένοι έπαιξαν κομμάτια όπως τα "Bleed the Same" "Resistance" , καθώς και μια διασκευή του "Spearhead" των σπουδαίων Bold Trower. Και πώς να μην παίξουν, άλλωστε, αφού η μπάντα αυτή είναι μια μετεξέλιξη των Bold Trower με τον ίδιο frontman πίσω από το μικρόφωνο, τον Karl Willetts.


Σειρά για τους Unlieshed από την Στοκχόλμη. Το κοινό έδειχνε ιδιαίτερα ζεστό και ένθερμο και υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό την ιστορική μπάντα στην παρθενική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους. Με νέο album στις αποσκευές τους (The Hunt For White Christ) ξεσήκωσαν το κοινό του club που αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα. Τα mosh-pits έδιναν και έπαιρναν μπροστά και όλοι έδειχναν να το διασκεδάζουν απιστευτα.

"The Dark One","Execute 'em All","Your Children Will Burn" και το "Into Glory Ride"που το αφιέρωσαν σε όλες τις μπάντες της βραδιάς, ενώ επέστρεψαν με ένα ισοπεδωτικό encore με το "Death Metal Victory" και το "Before The Creation Of Time".

Μια πολύ καλοστημένη εμφάνιση με συγχρονισμένες χορογραφίες (δηλαδή Headbanging) Παρόλα αυτά, όμως, απόλαυσα τα τραγούδια περισσότερο στα albums τους παρά στη συναυλία. Κάτι μου έλειψε σε όλη τους την εμφάνιση και αυτό ήταν μάλλον ο αυθορμητισμός και η αμεσότητά τους με το κοινό. Και ενώ με κερδίζουν σαν μπάντα, αυτή τη φορά δεν το κατάφεραν.


Μετά από την κλασσική αναμονή, έφτασε η ώρα για τους Headliners της βραδιάς.Και φυσικά ο λόγος για τους At the Gates.

Απλά σαρωτικοί για άλλη μια φορά. Ισοπέδωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους και έκαναν τους σβέρκους μας να πονάνε για μέρες μετά. Ήχος κρυστάλλινος και η μπάντα στα καλύτερά της.

Εισαγωγή "Der Wiederstand"και η death metal λαιλαπα ξεκινάει με το "To Drink From The Night Itself". Πανικός...

Το κοινό μανιασμένο, και το πάρτι είχε μόλις ξεκινήσει."Slaughter Of The Soul"και "At War With Reality για τη συνέχεια ενώ μερικά κομμάτια αργότερα η εισαγωγή "El Altar del Dios Desconocidο" έρχεται για να μας προϊδεάσει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

"Death And the Labirynth","Under A Serpent Sun", όπου ο frontman με τη σειρά του το αφιέρωσε στο death metal line up της βραδιάς λέγοντας "its a death metal victory tonight in Athens". Όταν έφτασε η ώρα για το "Blinded By Fear" το club σείστηκε από τις death metal δονήσεις.



Φυσικά δεν έλειψε η κλασική πλέον ερώτηση που συνηθίζουν να κάνουν προς το κοινό:
"Do you like death metal?"
"Yeah!" αναφωνήσαμε όλοι.Και συνέχισε ουρλιάζοντας:
"Athens we don't like death metal...
...we love death metal"

Και το πόσο πολύ αυτή η μπάντα αγαπάει το death metal φάνηκε για άλλη μια φορά! Μουσική συνέπεια και επαγγελματισμός. Αρτιότητα σε κάθε στιγμή. Δεν ήταν τυχαία οι headliners της βραδιάς.

Αναλυτικά το setlist τους ήταν:

* Der Widerstand
 (intro)
* To Drink From the Night Itself




* Slaughter of the Soul


* At War With Reality


* A Stare Bound in Stone


* Cold


* The Circular Ruins


* El Altar del Dios Desconocido
 (intro)
* Death and the Labyrinth


* Daggers of Black Haze


* Under a Serpent Sun


* The Swarm

Play Video


* Raped by the Light of Christ


* The Chasm


* Heroes and Tombs


* Nausea


* Suicide Nation


* The Book of Sand (The Abomination)


* Blinded by Fear


* Kingdom Gone


* The Night Eternal








*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Αλέξιο Αντωνόπουλο και στο Mixgrill.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα