AC/DC

Οι top 20 Metal δίσκοι που αναμένονται το 2019

Το 2019 αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγικό σε ότι αφορά τις metal κυκλοφορίες. Δείτε ποιες μπάντες αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο μέσα στη χρονιά.
Διαβάστηκε φορες
Πριν ένα περίπου μήνα σας είχαμε παρουσιάσει (εδώ) τις πιο σημαντικές για εμάς metal κυκλοφορίες για την χρονιά που πέρασε. Τώρα, που το 2019 μάς κάνει ήδη έναν ολόκληρο μήνα και κάτι, παρέα, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τα συγκροτήματα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν δίσκο μέσα σε αυτή τη χρονιά. Κάποια σχήματα έχουν ανακοινώσει ήδη ημερομηνίες κυκλοφορίας και τους τίτλους των νέων τους δίσκων κάποιο άλλοι πάλι όχι.
Όπως και να έχει εμείς  συγκεντρώσαμε είκοσι από αυτά  και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.
Αν το 2018 ήταν παραγωγική χρονιά για το metal τότε το 2019 αναμένεται να μας εκπλήξει ακόμα πιο ευχάριστα.


1) AC/DC: με τις φήμες για επιστροφή του Brian Johnson στο μικρόφωνο να έχουν σχεδόν επιβεβαιωθεί οι θρυλικοί Αυστραλοί αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο μέσα στο 2019. Η προηγούμενη τους κυκλοφορία ήταν το Rock or Bust  το 2014.


2) Amon Amarth: Οι Σουηδοί μάστορες του Viking-Death metal βρίσκονται στο στούντιο για το νέο τους album που αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τους αμέτρητους οπαδούς τους ανά τον κόσμο.Το τελευταίο τους album
 με τίτλο Jomsviking  το 2016 ήταν τεράστια εμπορική επιτυχία και με μια περιοδεία 2 ετών σε όλες τις γωνιές του πλανήτη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.


3) Anthrax: Μια από τις πιο σπουδαίες μπάντες στο αμερικάνικο thrash metal και το 4ο μέλος των big four, αναμένεται να κυκλοφορήσουν την νέα τους δουλειά μέσα στην χρονιά που διανύουμε. Το προηγούμενό τους δισκογραφικό εγχείρημα είχε τον τίτλο "For All Kings" και κυκλοφόρησε το 2016.


4)  Avenged Sevenfold: Η παρέα από την Καλιφόρνια και ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό κοινό ετοιμάζονται για κυκλοφορία νέου δίσκου μέσα στην χρονιά που διανύουμε. Η τελευταία τους κυκλοφορία με τίτλο "The Stage" εκδόθηκε το 2016.


5) Body Count: O Ice-T και η υπόλοιπη συμμορία  ετοιμάζονται για το νέο τους album το 2019 το οποίο θα τιτλοφορείται "Carnivore". Δεν γνωρίζουμε ακόμα το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει, αλλά μάλλον αυτό θα γίνει σύντομα, καθώς το σχήμα έχει κλείσει εμφανίσεις σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ το καλοκαίρι. Η αμέσως προηγούμενη τους κυκλοφορία ονομαζόταν "Bloodlust" το 2017 Μακάρι να τους δούμε και στην χώρα μας.


6) Carcass: Η μπάντα από την Αγγλία επιστρέφει το 2019 με  έναν ακόμα δίσκο, τον δεύτερο κατά σειρά μετά την επανένωση τους το 2007. Είναι βέβαιο ότι οι οπαδοί τους ανά την υφήλιο αδημονούν για την νέα τους αυτή κυκλοφορία. Η τελευταία τους κυκλοφορία ήταν το 2013 με τίτλο "Surgical Steel".


7) Children of Bodom: Στις 8 Μαρτίου κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των Children of Bodom με τίτλο " Hexed". Το τελευταίο studio album των Φιλανδών κυκλοφόρησε το 2015 και είχε τον τίτλο "I Worship in Chaos". Να ελπίζουμε και σε εμφάνισή τους στην Ελλάδα;


8) Darkthrone: Από τις επιδραστικότερες ίσως Black Metal μπάντες οι Darkthrone επιστρέφουν το 2019 με νέο δίσκο. O Fenriz και ο Nocturno Culto αφήνουν πίσω τους το, κατά πολλούς χλιαρό, "Arctic Thunder" που κυκλοφόρησε το 2016 (...προσωπικά μου άρεσε) και μας αφήνουν να πέριμένουμε εναγωνίως την νέα τους δουλειά. Το πότε ακρίβως θα κυκλοφορήσει και πως θα λέγεται είναι ακόμα αγνωστο.


9) Dream Theater:Οι άρχοντες του prog metal συνεχίζουν ακάθεκτοι την δισκογραφική τους πορεία παρόλο που μετά την αποχώρηση του Portnoy, αρκετοί από εμάς δεν τους παρακολουθούμε και τόσο φανατικά. Το νέο τους album θα ονομάζεται "Distance Over Time" και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 φεβρουαρίου και διαδέχεται το "the Astonishing" βγήκε το 2016.


10) Exodus: Παρόλο που ο Gary Hold ήταν τα τελευταία χρόνια υπέρ απασχολημένος με τους Slayer, οι Exodus που αποτελούν μια από τις σημαντικότερες μπάντες τους αμερικάνικου thrash, κυκλοφορούν το 2019 τον νέο τους δίσκο. Η τελευταία τυς κυκλοφορία ηταν το 2014 και είχε τον τίτλο "Blood in Blood out".


11) Helloween: Δεν υπάρχει οπαδός στον πλανήτη που να μην είδε με χαρά την «επανένωση» των Γερμανών. Η περιοδεία "Pumkin United" στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η ανακοίνωση κυκλοφορία δίσκου με την παρούσα σύνθεση ήταν κάτι πέρα από αναμενόμενο. Ο νέος τους δίσκος που θα περιλαμβάνει τον Michael Kisske και τον Kai Hansen έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2020 αλλά θα ηχογραφηθεί και θα παραχθεί μέσα στο 2019, οπότε έστω και ξώφαλτσα το εντάσσουμε και στην λίστα αυτή. Για την ιστορία ο προηγούμενος δίσκος της μπάντας ήταν το "My God-Given Right" και κυκλοφόρησε το 2015.


12) In Flames: Την 1η του Μάρτη κυκλοφορεί και ο νέος δίσκος των Σουηδών In Flames. Ο τίτλος του θα είναι "I,the Mask" και θα διαδεχτεί το "Battles" του 2016.Μακάρι να θυμίζει τα "Colony" ή "Cayman" αλλά πολύ φοβάμαι ότι η επιθυμία αυτή δεν θα εισακουστεί.


13) King Diamond: Ναι, σωστά διαβάσατε. Ο King Diamond μετά από 12 χρόνια δισκογραφικής σιωπής επιστρέφει με νέο δίσκο. Ο προκάτοχός του , το "Give me your soul...please κυκλοφόρησετο 2007 και  ολοι το περιμένουν σας τρελοί.


14) Lamp of God: Μετά το "VII: Sturm und Drang" το 2015 και τον drummer τους Chris Adler να γράφει τυμπανα για στους Megadeth και την τεράστια περιοδεία με Slayer που είναι ακόμα σε εξέλιξη, οι Lamp of God ετοιμάζουν νέο δίσκο μέσα στο 2019 και μακάρι να τους δούμε και από κοντά. 


15) Megadeth: Το Dystopia το 2016 αποτέλεσε ένα πολύ δυναμικό come back του κουαρτέτου του Dave Mustaine. Όλοι περιμένουμε έναν ανάλογο δίσκο και πολύ δυσκολα θα συμβιβαστούμε με κάτι λιγότερο. Φυσικά κάνεις δεν περιμένει ένα νεο "Rust in Peace" αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία δεν λένε;


16) Rammstein:Ακόμα μια μια επιστροφή που δεν θα παραλείψει να αφήσει το στίγμα της στην χρονιά που διανύουμε. Οι Rammstein μετά από σιωπή δέκα χρόνων, αποφάσισαν να δώσουν καινούρια δείγματα γραφής. Το τελευταίο τους album "Liebe ist für alle da", κυκλοφόρησε το 2009.


17) Rotting Christ: Οι δικοί μας Rotting Christ μετά το πολύ πετυχημένο "Rituals" το 2016, ο Σάκης Τόλης έχει ετοιμάσει τον διάδοχο του, με τίτλο "The Heretics" που θα κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου. Ήδη έχουμε πάρει μια καλή γεύση από τα κομμάτια που ήδη μας έχουν μέχρι τωρα αποκαλύψει. Όλα δείχνουν ότι ο νέος δίσκος κινείται στο ίδιο ύφος με το προηγούμενο χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη.


18) Septic Flesh: Μια άλλη σπουδαία ελληνική μπάντα ετοιμάζει την νέα της δουλειά μέσα στο 2019. Οι Septic Flesh μετά το "Codex Omega" το 2017 και μια άκρως πετυχημένη παγκόσμια περιοδεία στα πλαίσια της προώθησής του δίσκου, ετοιμάζουν τον διάδοχό του και γνωρίζουν ότι ο πήχης έχει ανέβει κατά πολύ.


19) Slipknot: Άλλη μια μπάντα από την οποία είχαμε καιρό να ακούσουμε νέο υλικό. Ο λόγος φυσικά για τους Slipknot που ετοιμάζονται για νέα κυκλοφορία.Το "The gray Chapter" του 2014 έχει έρθει η ώρα να αποκτήσει διάδοχο και οι χιλιάδες οπαδοί ανά τον κόσμο περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία.


20) Tool: Δεν θα μπορούσε μια τέτοια ανασκόπηση (ή καλύτερα προ-επισκόπηση) να μην περιλαμβάνει την δισκογραφική επιστροφή της χρονιάς για πολλούς. Οι Tool, αγαπημένοι με αμέτρητους οπαδούς ανά τον κόσμο, ανακοίνωσαν ότι θα ηχογραφήσουν νέο υλικό.Το προηγούμενο τους album "10.000 Days" κυκλοφόρησε 13(!) χρόνια πίσω, το 2006. Είναι απολύτως φυσικό να παίζει στις πρώτες θέσεις ώστε αποτελέσει  κυκλοφορία της χρονιάς. Φυσικά αυτό θα το δείξει το υλικό το ίδιο και όχι η χρόνια αναμονή των οπαδών.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα