9 λόγοι για να δεις τους RIDE, Michael Kiwanuka, Khruangbin και Steams στο EJEKT 2019

Το line-up του επετειακού EJEKT Festival 2019 έκλεισε χθες και ειλικρινά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να δεις τις παρακάτω μπάντες στις 17 του Ιούλη. Εμείς ξεχωρίσαμε 9 από αυτούς.
Διαβάστηκε φορες
Το line-up του επετειακού EJEKT Festival 2019 έκλεισε χθες και ειλικρινά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να δεις τις παρακάτω μπάντες στις 17 του Ιούλη. Εμείς ξεχωρίσαμε 9 από αυτούς.

Ride

1. Για την ιστορία της μπάντας

H «διαδρομή» ξεκινάει από την Οξφόρδη του ’88, για τους Andy Bell (κιθάρα, φωνητικά), Mark Gardener (φωνητικά, κιθάρα), Steve Queralt (μπάσο), Laurence Colbert (τύμπανα). Κυκλοφορώντας ένα ονειρικό ντεμπούτο με τίτλο “Nowhere” στις 15 Οκτωβρίου του 1990 και συνεχίζοντας ακάθεκτοι με το “Going Blank Again” ενάμιση χρόνο αργότερα, τοποθετούνται ανάμεσα στις επιδραστικότερες shoegaze μπάντες. O ήχος τους σε αυτά τα 30 χρόνια πορείας, ακροβατεί ανάμεσα σε shoegaze, neo-psychedelia και dream-pop μελωδίες και ύστερα από ένα hiatus διάρκειας 21 ετών επανήλθαν στη δισκογραφία το 2017 με το LP “Weather Diaries” και -την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους- το περσινό EP με τίτλο “Tomorrow’s Shore”.

2. Το Ελληνικό κοινό ήθελε να τους δει

Πολλοί φίλοι του Ejekt αλλά και fans του συγκροτήματος σχολίαζαν κάτω από τα post στο event που δημιουργήθηκε στο facebook, πως ήθελαν τους Ride την ημέρα των Cure. Αυτή η εκδήλωση ενδιαφέροντος–ίσως- αποτελεί μια νέα δυναμική για το ελληνικό φεστιβαλικό κοινό της χώρας μας, αφού η παραγωγή τους έκανε το χατίρι αυτή τη φορά και τους φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια γιορτινή μέρα για το φεστιβάλ (15 χρόνια Ejekt), δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μίξη νέων και βετεράνων καλλιτεχνών, παγκοσμίου εμβέλειας.

3. Οι συναυλίες τους είναι fuzzy


Ως γνήσιοι shoegazers, στα live τους, κυριαρχεί η κιθάρα, με πλούσια distortions και fuzzy ρυθμούς. Τo 2017, οι Ride, έπαιξαν στο Pitchfork Music Festival, αποδεικνύοντας πως είναι επίκαιροι μέχρι σήμερα και στις 17 Ιουλίου του 2019 θα τους απολαύσουμε στην πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Eject Festival.

4. Για τα 3 παρακάτω κομμάτια των Ride:

Vapour Trail (Nowhere)



Drive Blind (Ride EP, Smile)



Leave Them All Behind (Going Blank Again)



Michael Kiwanuka


Ο Michael Kiwanuka κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τίτλο «Love & Hate» το 2016. Έκτοτε δεν έχει παρουσιάσει καινούρια δουλειά, ούτε κάποιο single. Αναμένουμε πιθανώς ορισμένα καινούρια τραγούδια στη συναυλία ή ολόκληρο καινούριο δίσκο ως τότε.

5. Για τα 3 τραγούδια που όλοι ξέρουν από αυτόν

Αναμένουμε σαφώς και ορισμένα που δεν θα λείψουν από την εμφάνισή του. Αυτά που τα ξέρουμε όλοι: «Black Man In A White World», «One More Night» και «Love & Hate». Αυτά για τα οποία θα έρθει η πλειοψηφία.



6. Γιατί έχει ξανάρθει στην Ελλάδα κι είχε κάνει καλές εμφανίσεις

Το παράδοξο με την εμφάνισή του είναι πως έχει έρθει ξανά για συναυλίες στη χώρα μας για να παρουσιάσει τον πρόσφατο δίσκο του. Δεν είναι πολλοί που το κάνουν αυτό.

Είχαμε παρακολουθήσει και τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του στη χώρα μας. Μπορείτε να διαβάσετε πώς και γιατί η εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη μας φάνηκε απλώς αξιοπρεπής και αυτή της Αθήνας υποσχόμενη.

Khruangbin

7. Γιατί έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Khruangbin είναι ένα σχετικά νέο συγκρότημα πού έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα δύο δίσκους και επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας. Πρόκειται για μία τριμελή μπάντα που αποτελείται από την Laura Lee στο μπάσο, τον Mark Speer στη κιθάρα και τον Donald Ray "DJ" Johnson Jr. στα drums και παίζουν κυρίως instrumentals. Μία απλή περιγραφή της μουσικής των Khruangbin θα ήταν world music μαζί με dub και soul, ενώ χρησιμοποιούν για βάση το surf rock και τη ψυχεδέλεια.

8. Είναι ένα από τα πιο hot ονόματα του σήμερα!

Συνδυάζουν λοιπόν πολλά μουσικά στοιχεία αφού στον πρώτο τους δίσκο 'The Universe Smiles Upon You' (2015) υπήρχαν αναφορές στην Ασιατική μουσική κουλτούρα, ενώ στο δεύτερο περσινό δίσκο τους 'Con Todo El Mundo' (2018) οι συνθέσεις τους είχαν Ισπανικές και Ανατολίτικες καταβολές. Το όνομα τους - που ομολογουμένως είναι αρκετά δύσκολο να το προφέρεις - προέρχεται από τα Ταϊλανδέζικα και σημαίνει 'αεροπλάνο' ή 'ιπτάμενη μηχανή'.

Σίγουρα έχουν τραβήξει κοντά τους κοινό που ασχολείται επιδερμικά με τη μουσική αλλά και αυτούς που ενστερνίζονται τη ρετρομανία, όμως σαν μπάντα έχουν ενδιαφέρον λόγω της ποικιλίας και των πολιτισμικών συνδυασμών που πετυχαίνουν.

Εμείς εδώ στο Mixgrill δεν τους έχουμε παρακολουθήσει ζωντανά ακόμα. Συνεπώς μένει να δούμε αν η μουσική τους ενδείκνυται για ένα μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ ή αν δεν μπορεί να σταθεί εκτός των FM του λεκανοπεδίου που τη χρονιά που μας πέρασε έπαιζαν συνέχεια το "Maria También". Άλλα τραγούδια τους που είναι πολύ πιθανό να έχετε ακούσει (αλλά να μη ξέρετε ότι είναι δικά τους) είναι τα: "Αugust 10" και το "White Gloves".


The Steams

9. Είναι μια από τις πιο αξιόλογες Ελληνικές μπάντες που παίζουν ψυχεδελική ροκ μουσική

Οι Steams δημιουργήθηκαν από τον Πάνο Δημητρόπουλο, τον τραγουδιστή της μπάντας. Στις αρχές του 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο “Feed/Green Fire". Ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν την διαδικασία ηχογράφησης του ντεμπούτο δίσκου τους, "Wild Ferment". Η παραγωγή του ανήκει στον Άλεξ Μπόλπαση και το mastering στον Dave Cooley στο Elysian Masters στο Los Angeles. Δεν είναι τυχαία αυτά τα ονόματα.



Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
5,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα