Πέμπτη
21 Φεβρουαρίου
Ώρα
20:30
Πού
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Γκέμμα του Λαντίνη @Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Η  ΓΚΕΜΜΑ Του  ΛΙΑΝΤΙΝΗ  επιστρέφει στην Αθήνα
6-7-13-14-20-21Φεβρουαρίου στο Φιλολογικό Σύλλογο   «Παρνασσός»


Σκηνοθεσία:  Πάνος Αγγελόπουλος


Ενα σύγχρονο πολυσυζητημένο έργο σπάνιου φιλοσοφικού προβληματισμού   σε μία θεατρική προσαρμογή που  αιφνιδίασε και συγκλόνισε το  θεατρικό κοινό , επιστρέφει στο Φιλολογικό Σύλλογο   «Παρνασσός» Πλατεία  Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, μόνο  για επιλεγμένες  ημερομηνίες 6/7-13/14-20& 21  του Φεβρουαρίου.


Μια μυσταγωγική παράσταση , ποιοτική και ποιητική δημιουργία με καλλιτεχνική έμπνευση, όπως χαρακτηρίστηκε από τον τύπο,  στη σκηνή, ανταμώνουν, ξεσκίζονται και πάλι σμίγουν σε
ανώτερα όντα με ένα μόνο σκοπό, να δώσουν απάντηση και φως στα μεγάλα
σκοτάδια της ανθρωπότητας.

«Αυτοί που θα ζήσουν μετά από μας, έχοντας πίσω τους ένα τέτοιο πελώριο έργο, θα ζήσουνε σε μια εποχή ανώτερη απ’ όλες τις εποχές μέχρι τώρα».


 Δημήτρης Λιαντίνης

Ο συγγραφέας, παιδαγωγός, φιλόσοφος, ποιητής, βαθύς μελετητής του ελληνικού κλασσικού πνεύματος, της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας, της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτιστικής και πολιτικής πραγματικότητας, Δημήτρης Λιαντίνης, δίδαξε ως Καθηγητής Φιλοσοφία της αγωγής, Παιδαγωγική και Διδακτική των ελληνικών μαθημάτων στο Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έγραψε βιβλία φιλοσοφικού συλλογισμού με ιδιαίτερη προσωπική χαρακτηριστική  ποιητική γραφή, αλλά ακριβολόγο πνεύμα.

Έργο  καθαρής φιλοσοφικής σκέψης σε ελεύθερο ρυθμό βιώματος και φαντασίας με χαρακτηριστικό την αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική γραφή έκφρασης. 

Η Γκέμμα του Λιαντίνη αποτελεί θησαυρό φιλοσοφικό ποιητικό και λογοτεχνικό για κατάθεση της δικής του βιωματικής «αλήθειας», λέξη με την οποία κλείνει ο Λιαντίνης τη Γκέμμα του: « Έζησα την αλήθεια».

 Για το  σκηνοθέτη Πάνο Αγγελόπουλο, στο φιλοσοφικό  στοχασμό μέσα από την θεατρική προσέγγιση , εκείνο που αναζητάς είναι το φως και στην αναζήτηση αυτή δύνασαι με ελεύθερη βούληση και αγαθή προαίρεση να ελπίζεις ότι θα προσεγγίσεις το βασικό στόχο  της απόλυτης ελευθερίας  σκέψης και βούλησης .

Σημ. Οι θέσεις στον Εξώστη είναι χωρίς αρίθμηση και οι δικαιούχοι κάθονται όπου επιθυμούν με βάση την προσέλευσή τους. Η πρόσβαση στον εξώστη γίνεται από σκάλες.