Balthazar

Balthazar - "Fever": Το νέο άλμπουμ μόλις κυκλοφόρησε

Διαβάστηκε
Οι Balthazar, το πολυαγαπημένο και στην Ελλάδα Βέλγικο indie rock συγκρότημα επιστρέφει με τη νέα του δισκογραφική δουλειά.
Balthazar


FEVER 

Το νέο άλμπουμ μόλις κυκλοφόρησε!

Οι Balthazar, το πολυαγαπημένο και στην Ελλάδα Βέλγικο indie rock συγκρότημα επιστρέφει με τη νέα του δισκογραφική δουλειά, μετά από τέσσερα πολύ δημιουργικά χρόνια για το κάθε μέλος ξεχωριστά. Το “Fever” είναι το τέταρτο άλμπουμ τους και όπως όλα δείχνουν είναι και το καλύτερο μέχρι σήμερα.  

Από τις πρώτες κιόλας νότες του “Fever” είναι ξεκάθαρο πως ο μουσικός ορίζοντας του συγκροτήματος έχει εξελιχθεί, και όχι μόνο εξαιτίας των προσωπικών μουσικών κατευθύνσεών τους τα τελευταία χρόνια. Ξεκινώντας με ένα επιβλητικό riff, το “Fever”  ξεδιπλώνεται σε ένα ταξιδιάρικο τζαμάρισμα, σε ένα αέρινο έγχορδο μοτίβο που προσδίδει δραματικότητα στην funky διάθεση, οδηγώντας τους Balthazar σε ένα νέο ήχο. Ειλικρινές, παιχνιδιάρικο και γεμάτο ξεγνοιασιά από δύο εξαιρετικούς συνθέτες.

Μετά από ένα διάλειμμα του συγκροτήματος, κατά το οποίο ο Jinte Deprez και Maarten Devoldere ακολούθησαν διαφορετικούς μουσικούς και δημιουργικούς δρόμους, το συγκρότημα κατάφερε να δημιουργήσει το πιο συνεκτικό άλμπουμ τους μέχρι σήμερα.

Balthazar

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαλλείματος ο Devoldere δημιούργησε τους Warhaus  και κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ. Οι Warhaus αγαπήθηκαν αμέσως από το ελληνικό κοινό, τα τραγούδια τους πρωταγωνίστησαν στα ραδιοφωνικά playlist, ενώ έδωσαν και δύο εξαιρετικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από την άλλη, ο καλύτερος φίλος του από το σχολείο, Deprez, μπήκε στο στούντιο και με όχημα την αγάπη του για το old school R & B και κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ ως J. de Bernardt. Η ελευθερία να απολαμβάνουν τις ιδιοτροπίες τους και το αποτέλεσμα αυτών των προσωπικών επιτυχιών οδήγησε στην ανάγκη να γράψουν ξανά μαζί, έχοντας πλέον έναν ευρύτερο καλλιτεχνικό ορίζοντα αλλά και τον αμοιβαίο σεβασμό τους για το έργο του άλλου.

Η επιστροφή του συγκροτήματος χαρακτηρίζεται από μια βασική επιθυμία να βελτιώσουν τον ήχο τους και να εξελίξουν την ιστορία της μπάντας. Και οι δύο κύριοι συνθέτες συμφώνησαν σε ένα απλό όραμα που στρέφεται προς έναν χαλαρότερο, ανανεωμένο ήχο - λιγότερο μελαγχολικό, διατηρώντας όμως την ανυποχώρητη ικανότητα τους να δημιουργούν αλησμόνητες μελωδίες. Όπως εξηγεί ο Devoldere. "Μερικά τραγούδια έμοιαζαν με κλασσικά τραγούδια ποπ Balthazar, άλλα λίγο πιο φθηνά, μέχρι που δημιουργήσαμε το “Fever” το οποίο έγινε το θεμέλιο για το υπόλοιπο άλμπουμ".

Οι Balthazar θα παίξουν live στην Ελλάδα την την Τρίτη 25 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Summer Nostos Festival που διοργανώνεται και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι Balthazar κυκλοφορούν από την PLAY IT AGAIN SAM και την PIAS 
Powered by THE HUBSTERS.


Balthazar

FEVER 
full track list

Fever
Changes
Wrong faces
Whatchu Doin’
Phone Number
Entertainment
I’m Never Gonna let You Down Again
Grapefruit
Wrong Vibration
Roller Coaster
You’re So Real

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ:


Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια