Κατερίνα Ντούσκα

Κατερίνα Ντούσκα κάνε ντου στην Eurovision!

Διαβάστηκε
Εμείς χαιρόμαστε που μια διαφορετική φωνή, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, θα μας εκπροσωπήσει στο πανηγύρι της Eurovision.
Κατερίνα Ντούσκα


Ανακοινώθηκε πρόσφατα η καλλιτέχνιδα που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision, κι αυτή δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Ντούσκα. Η γεννημένη στον Καναδά, από Έλληνες γονείς, Κατερίνα, δεν είναι μία ακόμη τραγουδίστρια, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διαγωνισμό (κι αυτό δεν το λέω υποτιμητικά για τους/τις προκατόχους της). Είναι μια ολοκληρωμένη δημιουργός, νέα στο χώρο, με χαρακτηριστικό ηχόχρωμα που μοιάζει με εκείνο της Amy Winehouse, με ωραία τραγούδια κι επιλογές, μέχρι σήμερα. Είναι μια μουσικός που ανήκε περισσότερο στο «δικό μας χώρο», όποιος κι αν νομίζουμε πως είναι αυτός και λιγότερο στο χώρο της εμπορικής ποπ, από τον οποίο προέρχονταν μέχρι τώρα οι περισσότεροι  εκπρόσωποί μας.

Φυσικά πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν από όλες τις μεριές, αφού εννοείται πως ακόμη και στα πιο απλά πράγματα υπάρχουν φωνές και κραυγές, υπερασπιστικές ή όχι (καλά για τα πιο σοβαρά θέματα, δεν το συζητάμε).

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1.      Οι κλασικοί τύποι του «Ποιος ασχολείται με πανηγυράκια όπως η Eurovision» και τι μας νοιάζει ποια είναι η Ντούσκα τώρα, εδώ ο κόσμος χάνεται κι η γριά χτενίζεται.
2.      Ποια είναι η Κατερίνα Ντούσκα ρε παιδιά; Την ξέρει η μάνα της; Τι δουλειά έχει στη Eurovision μια άσχετη τραγουδίστρια; Ε ρε τιμημένη Κύπρος με την Τάμτα σου.
3.      Η Ντούσκα στη Eurovision; Τη δουλειά έχει η Ντούσκα μας στο πανηγυράκι της Eurovision; Αυτά περιμέναμε εμείς από την Ντούσκα; Όταν την ακούγαμε εμείς οι ποιοτικοί κι οι φίλοι μας στα υπόγεια, οι υπόλοιποι ούτε που είχαν  γεννηθεί.
4.      Γιατί να γίνει με ανάθεση ο διαγωνισμός; Πόσο μέσο είχε αυτή η Ντούσκα, ρε παιδιά; Κι εντάξει να γίνει ανάθεση στο Ρουβά, στην Παπαρίζου ή στους Πυξ Λαξ, αλλά στη Ντούσκα από πού κι ως πού.


Ακούστηκαν κι άλλα, αλλά νομίζω πως σε αυτούς τους τέσσερις βασικούς άξονες θα πρέπει να κινηθούμε, λέγοντας τουλάχιστον πως εμείς χαιρόμαστε με αυτήν την επιλογή και φυσικά όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος (ποιότητα τραγουδιού και παρουσίαση, καθώς και την τελική θέση).

Χαιρόμαστε που μια διαφορετική φωνή, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, θα μας εκπροσωπήσει στο πανηγύρι αυτό. Χαιρόμαστε γιατί, μπορεί να είμαστε για τα πανηγύρια κάποιες φορές, αυτό δε σημαίνει πως πανηγυρτζίδικα αντιμετωπίζουμε την υπόλοιπη ζωή μας.

Καλώς ή κακώς τα τελευταία χρόνια, η εκπροσώπηση στο διαγωνισμό προκύπτει με ανάθεση. Για φανταστείτε πόση τύχη θα είχε σε έναν διαγωνισμό στην Ελλάδα, να κοντραριστεί ένας μουσικός όπως η Ντούσκα με την Τάμτα ή την Παπαρίζου. Πιθανότατα καμία ελπίδα, αν ψήφιζε το κοινό, που είναι γαλουχημένο σε εμπορικούς και μόνο καλλιτέχνες. Άρα, να που μια φορά η ανάθεση γίνεται σε κάτι αξιόλογο. Ας το χαρούμε.

Και τους υπόλοιπους, τους ποιοτικούς, τι σας πειράζει αν πάει στο διαγωνισμό με ένα καλό τραγούδι και κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση; Αλλά ακόμη και με ένα λιγότερο καλό τραγούδι να πάει, τι πειράζει;

Η πορεία της και μόνο θα μας δείξει αν αξίζει πραγματικά ή όχι. Δε θα πρέπει να κριθεί η Ντούσκα από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό. Αν τα πάει καλά, θα κερδίσει ένα κοινό που δεν την ήξερε μέχρι σήμερα και πιθανότατα δε θα τη μάθαινε ποτέ. Αν όχι πάλι, θα συνεχίσει με εμάς που την είχαμε συμπαθήσει μέχρι τώρα κι είχαμε εκτιμήσει το ταλέντο της. Θα συνεχίσουμε μαζί της, αν συνεχίσει να κάνει καλά τραγούδια κι επιλογές.
 
Για την ώρα ας διασκεδάσουμε και λίγο, όλο με Ταρκόφσκι και Κουροσάβα σε αυτήν τη χώρα, γκώσαμε.

Ντούσκα, κάνε ντου!!!
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια