the wife

Είδαμε την ταινία "The Wife" και την αξιοσημείωτη ερμηνεία της Glenn Close

Διαβάστηκε
Μία Χρυσή Σφαίρα, 7η υποψηφιότητα για Όσκαρ για τη Glenn Close που αξίζει να τη δεις ως «Σύζυγο». 
the wife


Η ταινία "The Wife", αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Meg Wolitzer σε σκηνοθεσία του Björn Runge, στην πρώτη του μεγάλου μήκους αγγλόφωνη ταινία, με την Glenn Close στον ομώνυμο ρόλο. Για την ερμηνεία της αυτή μέχρι τώρα η Close έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές της καριέρας της, καθώς και Χρυσή Σφαίρα και την έβδομη υποψηφιότητά της για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου (μετά τις υποψηφιότητες για τις ταινίες "The World According to Garp", "The Big Chill", "The Natural", "Fatal Attraction", "Dangerous Liaisons" και "Albert Nobbs"), το οποίο βέβαια κατέληξε στην... «δικιά μας» Ολίβια Κόλμαν - Βασίλισσα του "The Favourite".

Με φόντο την δεκαετία του '90 η ταινία μας αφηγείται την ιστορία και τη σχέση ενός καταξιωμένου συγγραφέα, του Τζο, με τη σύζυγό του, Τζόαν. Οι δυο τους αποτελούν για όλους ένα ιδανικό και αγαπημένο ζευγάρι. Στα μάτια όλων η Τζόαν είναι η τέλεια σύζυγος. Πιστή σύντροφος και ουσιαστικό στήριγμα για τον λογοτέχνη Τζο. Η ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ ότι ο Τζο θα λάβει την ύψιστη λογοτεχνική διάκριση είναι ο καταλύτης που θα φέρει άλλη πορεία στην ιστορία μας.

Μυστικά θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται και οι σχέσεις θα κλονιστούν. Μήπως κανείς τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται;

Δείτε το trailer της ταινίας (ελληνικοί υπότιτλοι): 

Η «Σύζυγος» πρόκειται για μια ταινία που ενώ βασίζεται σε μια αδιάφορη θα λέγαμε, συνηθισμένη οικογενειακή ιστορία, έχει την τύχη να διαθέτει δύο δυνατές ερμηνείες τόσο από τον πάντα πολύ καλό Jonathan Pryce όσο και από την εξαιρετική Close που στην αρχή παίζει ήρεμα και εσωτερικά και σιγά-σιγά ανεβάζει τόνους φθάνοντας σε… ερμηνευτικό κρεσέντο.

Υπάρχουν σημεία που η ένταση των πρωταγωνιστών αποτυπώνεται με ένα βλέμμα, ένα νεύμα ή μια καθηλωτική ματιά, χωρίς φωνές και περιττά λόγια. Κι αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών.

Ακόμα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα ο επίμονος δημοσιογράφος (Christian Slater) ή ο υιός του ζεύγους (Max Irons) είναι ολοκληρωμένοι και έχουν αποδοθεί πολύ καλά υποκριτικά, πράγμα που λειτουργεί πολύ θετικά και δημιουργεί ένα ρεαλιστικό πεδίο που εξελίσσεται η δράση.
Το παγωμένο Σουηδικό τοπίο μοιάζει το κατάλληλο φόντο για τις... θερμές συγκρούσεις που θα ακολουθήσουν.

Το "The Wife" είναι μια ταινία για αυτά που φαίνονται και για αυτά που βρίσκονται επιμελώς κρυμμένα. Ένας αστάθμητος παράγοντας μπορεί να ανατρέψει τα πάντα...

Από
Αξιολόγηση ταινίας
Βαθμολογήστε την ταινία
Βαθμός ταινίας/10 ()
Πες μας τη γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Ανασκόπηση 2020
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια