Οι Jungle στο Plissken Festival 2019!

Οι Jungle στο Plissken Festival 2019!

Μέχρι χθες που πρωτοαντίκρυσα σε κάποιο ποστ το όνομα των Jungle στο line up του Plissken, το συναυλιακό καλοκαίρι μου είχε φανεί υπέροχο.
Διαβάστηκε φορες
Μέχρι χθες που πρωτοαντίκρυσα σε κάποιο ποστ το όνομα των Jungle στο line up του Plissken, το συναυλιακό καλοκαίρι μου είχε φανεί υπέροχο. Πώς αλλιώς αφού σπουδαία ονόματα του παρελθόντος όπως οι Cure κυρίως, θα περάσουν από την παραλία νερού, αλλά κι οι New Order ή οι Ride, αλλά και νέα hot ονόματα όπως οι Khruagbin ή οι Shame.

Όμως από χθες,  το συναυλιακό καλοκαίρι μου φαίνεται ΖΟΥΓΚΛΑ, καθώς θεωρώ τους συγκεκριμένους ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της τελευταίας πενταετίας, ακόμη κι αν το περσινό, δεύτερο άλμπουμ τους “For Ever”, δεν με ικανοποίησε 100%.

Οι Jungle είναι μια μουσική κολλεκτίβα από το Λονδίνο, που έχει κυκλοφορήσει 2 υπέροχους δίσκους στην XL recordings. Το ντεμπούτο ομώνυμο άλμπουμ τους ήταν το νο1 μου για το 2014, ένα σχεδόν αψεγάδιαστο αριστούργημα σύγχρονης μουσικής, που αναμιγνύει αριστοτεχνικά neo soul, funk και trip hop. Όπως προείπα το δεύτερο άλμπουμ, πάτησε πάνω στο debut κι έκανε πολύ μικρά βήματα σε κάτι διαφορετικό, τόσο που να διατηρεί τα υψηλά κεκτημένα από τη μία, από την άλλη όμως λόγω της ομοιότητας μοιραία να συγκρίνεται με τον προκάτοχό του και να χάνει στα σημεία.

Ο λόγος όμως που ψηφίζω τη συγκεκριμένη ανακοίνωση τη σημαντικότερη της χρονιάς, εκτός του ότι ένα τόσο φρέσκο και in συγκρότημα επισκέπτεται τη χώρα μας, είναι η αίσθηση που έχω αποκομίσει από τις ζωντανές τους εμφανίσεις που έχω παρακολουθήσει στο youtube. Μια μεγάλη ομάδα μουσικών συνεργάζεται άψογα στη σκηνή κι αποδίδει εξίσου καλά αν όχι καλύτερα τις επιτυχίες τους. Και δεν είναι λίγα τα τραγούδια που μπορούν να μας ξεσηκώσουν στη ζωντανή τους απόδοση, αφού ακόμη κι αν έχουν 2 άλμπουμ μόνο στο ενεργητικό τους  έχουν στο οπλοστάσιο τραγούδια όπως τα “The Heat”, “Busy Earnin”, “Time”, “Casio”, “Happy Man” και “Beat 54”.

Δείτε πόσο μπορείτε να χορέψετε και να αισθανθείτε με τους JUNGLE.



Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα