streetmodefest19

Νέα ονόματα στο Street Mode Festival 2019

Μια ματιά σε όσα άρχισαν να μαζεύονται.
Διαβάστηκε φορες
Με την προπώληση να έχει ξεκινήσει προ πολλού, το Street Mode Festival συνεχίζει να προσθέτει ονόματα στο φετινό lineup. Με μια πρώτη ματιά αρκετά συγκροτήματα φαίνονται άγνωστα και γενικά οι ως τώρα ανακοινώσεις δεν έχουν φτάσει τις περσινές, τουλάχιστον όσον αφορά την έκπληξη ή τον ενθουσιασμό που προκάλεσαν. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για το φεστιβάλ, το οποίο έχει από χρόνια το δικό του κοινό, ανεξαρτήτως ονομάτων.

streetmodefest19_names

Έχουν αρχίσει να μαζεύονται πολλά, όμως, οπότε ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά.

Ska-P
Οι Ska-P δεν χρειάζονται συστάσεις. Έχουν περάσει έξι χρόνια από την τελευταία τους επίσκεψη στη χώρα μας και έχουν ένα νέο δίσκο από τότε (Game Over, 2018), αλλά θα κυριαρχήσουν με τα κλασικά και αγαπημένα τους ska-punk τραγούδια.

The Rumjacks
Πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις τους Αυστραλούς στην Ελλάδα για συναυλίες έρχονται. Ούτε χρόνος δεν θα έχει περάσει από την τελευταία τους εμφάνιση στην πόλη, παρέα με τους Bad-Movies. Ένα ακόμα αγαπημένο συγκρότημα, «σιγουράκι» για το κοινό, στο lineup.

The Fuzztones
Ζει ακόμα ο Rudi ο Protrudi θα αναρωτιούνται όσοι γνωρίζουν το συγκρότημα; Κι όμως, μπορεί δισκογραφικά να μην έχουν κάτι καινούριο να προσφέρουν από το "Preaching To The Perverted" (2011), αλλά ανά λίγα χρόνια έρχονται στη χώρα μας για αξιοπρεπέστατες συναυλίες.

Dubioza Kolektiv
Ένα συγκρότημα «γειτονιάς» που έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα μικρό κοινό στη χώρα μας. Έρχονται από το Σαράγιεβο για πολλοστή φορά στη χώρα μας και για δεύτερη στο Street Mode. Δένουν πολύ ωραία «πακέτο» με τους Ska-P.

Che Sudaka
Ένα ακόμα ska σχήμα στο λογαριασμό. Μια παρέα λατινοαμερικάνοι που ζουν στη Βαρκελώνη, έχουν έρθει ξανά στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια και έχουν κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ από τις αρχές του αιώνα που ξεκίνησαν την πορεία τους.

Moscow Death Brigade
Ska έχουμε αρκετή ως τώρα, η παρέα αυτή είναι πιο κοντά στον punk ήχο με λίγα hardcore στοιχεία. Κατάγονται όντως από τη Μόσχα, αλλά τραγουδούν στα αγγλικά.

Pussy Riot
Ρωσία, μέρος δεύτερο, και σημαντικότερο. Οι Pussy Riot είναι ένα σχήμα με κυρίως πολιτική και κοινωνική δράση, κυρίως όμως μέσω της μουσικής του. Είναι σημαντική η επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη.

Subcarpati
Ακόμα ένα σχήμα της ευρύτερης γειτονιάς. Διασταύρωση hip hop με dub με ένα πέρασμα από ρουμάνικη μουσική, κατευθείαν από το Βουκουρέστι. Οι στίχοι στα ρουμάνικα ίσως είναι το δύσκολο σημείο τους.

Satanic Surfers
Punk rock στα όρια του hardcore από τη Σουηδία, τι καλύτερο να συνοδεύσει το ηλιοβασίλεμα του φεστιβάλ; Έχουν συνοδεύσει τους Vodka Junior σε πρόσφατη περιοδεία τους στη Γερμανία, οπότε ήρθε σιγά σιγά η ώρα να τους γνωρίσει και το ελληνικό κοινό.

Dwarves
Περισσότερο punk rock, αυτή τη φορά αμερικάνικο. Οι Dwarves έχουν σημαντική, συνεχόμενη πορεία από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και κυκλοφόρησαν τον πιο πρόσφατο δίσκο τους το 2018 με τίτλο "Take Back The Night".

Algiers
Να ένα ακόμα ένα συγκρότημα με συχνή παρουσία στη χώρα μας. Τρίτη εμφάνιση τα τελευταία δύο χρόνια θα είναι αυτή στο Street Mode, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει καινούριο δίσκο από το "The Underside Of Power" του 2017. Έχει ένα ενδιαφέρον ο περίπου post punk ήχος τους που αρέσει σε μεγάλο μέρος του ελληνικού κοινού.

Soulside
Ένα ακόμα ιστορικό punk rock συγκρότημα που θα δούμε στο Street Mode. Ξεκινάει την επετειακή περιοδεία για τα τριάντα χρόνια της πορείας του από τη Θεσσαλονίκη.

Nova Twins
Δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα σχήμα από την Αγγλία. Γυναικείο ντουέτο, περίεργο κράμα σκληρών ήχων με πολλές λέξεις. Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις του φεστιβάλ.

Oferta Especial
Ισπανόφωνο ska-punk έχουμε; Έχουμε ήδη, αλλά έχουμε κι άλλο. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους από το 2007, οπότε μη βιαστεί κανείς και τους βαφτίσει διάδοχους των Ska-P ή τίποτα άλλο αντίστοιχο ανούσιο.

Gang of Four
Πρόκειται για ένα παλιό κι αγαπημένο συγκρότημα, από αυτά που δραστηριοποιήθηκαν τις δεκαετίες του '80 και του '90, οπότε έχει το υπόβαθρο να αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό. Βέβαια έχουν και σύγχρονη υπόσταση, με έναν αρκετά καλό δίσκο στο ενεργητικό τους το 2019. Ένα από τα λίγα ονόματα του φεστιβάλ με φετινή κυκλοφορία.

Warrior Soul
Συχνοί θαμώνες κι αυτοί στα ελληνικά μαγαζιά. Ένα ακόμα συγκρότημα με πρόσφατη κυκλοφορία, το "Rock 'n' Roll Disease" τον Ιούνιο του 2019. Κάποιου είδους metal παίζουν, αποφασίστε εσείς ποια ταμπέλα θέλετε.

Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν καθώς η προπώληση συνεχίζεται. Το φεστιβάλ έκανε φέτος τη σωστή κίνηση να προσφέρει και «κανονικά» εισιτήρια, που προσφέρονται για ενθύμια για όσους ασχολούνται ακόμα με κάτι τέτοιο.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα