Papercut

Papercut: Ενα album που θα σας κερδίσει απο τη πρώτη στιγμή

Διαβάστηκε
Πρόκειται για 12 εξαιρετικά τραγούδια που δένουν αρμόνικα μεταξύ τους, με υπέροχες μελωδίες και φωνητικά ανακατεμένα με τέτοιο τρόπο που δε περνούν απαρατήρητα σε καμία περίπτωση.
Papercut


PapercutΤο φθινόπωρο που μας πέρασε άκουσα στο ραδιόφωνο ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό κομμάτι. Αρχικά δε συγκράτησα τον καλλιτέχνη αλλά ήμουν τυχερή γιατί εξίσου ενθουσιασμένη και η συγκεκριμένη παραγωγός επανέλαβε και άλλες φορές αυτό το αριστούργημα οπότε την επόμενη φορά είχα όλα τα απαραίτητα info.

Ήταν το Στα Σύννεφα από Papercut…
Ωραία λέω ώρα για έρευνα…

Papercut είναι το debut album του Papercut (a.k.a Βασίλης Νάκης) το οποίο κυκλοφόρησε λίγα 24-αωρα πριν τα Χριστούγεννα από την The Sound of Everything.

Πρόσφατα έφτασε στα χεράκια μου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη. Το γιατί θα το καταλάβετε στη συνέχεια.

Αποτελείται από 12 εξαιρετικά τραγούδια που δένουν αρμόνικα μεταξύ τους με υπέροχες μελωδίες και φωνητικά ανακατεμένα με τέτοιο τρόπο που δε περνούν απαρατήρητα σε καμία περίπτωση.

Ο ήχος του Papercut θα λέγαμε ότι είναι κατά βάση ηλεκτρονικός αλλά ταυτόχρονα ατμοσφαιρικός και  μελαγχολικός. Δεν έχει να κάνει με την ηλεκτρονική μουσική που κάποιους από εσάς μπορεί να σας κουράζει ή να σας ξενίζει. Ίσα ίσα ακούγοντας τη συγκεκριμένη δουλειά θα χαλαρώσετε απόλυτα και θα αφεθείτε σε υπέροχα νοητά ταξίδια. Ορισμένα κομμάτια μάλιστα θα μπορούσαν κατά τη προσωπική μου γνώμη κάλλιστα να «ντύσουν» μουσικά μια ταινία στο κινηματογράφο με τρόπο μοναδικό.
  
PapercutΑς περάσουμε να δούμε λοιπόν τι κρύβει το κάθε κομμάτι χωριστά. Η αρχή γίνεται με το Α Dream που είναι πραγματικά ένα όνειρο και το καλύτερο intro για να σε δελεάσει να ακούσεις και τα τραγούδια που ακολουθούν. Επόμενο κατά σειρά το Morning Blues ίσως ο ιδανικότερος τρόπος για να ξεκινάμε τη μέρα μας με τον ήχο του πιάνου να μας κάνει να ξεχνάμε λίγο τη σκληρή καθημερινότητα. Ακολουθεί το Black Dog συνοδευόμενο από τον υπέροχη φωνή της Jannie Kapadai. Περνάμε στο Here I Αm με τα καταπληκτικά  φωνητικά από την Βάλλια Λαγουδάκη και πλέον σιγά σιγά διαπιστώνουμε ότι η συγκεκριμένη δουλειά έχει συγκεντρώσει πολύ ταλαντούχους και αξιόλογους καλλιτέχνες. Ακολουθεί το My Melody που είναι όνομα και πράγμα, το  Στα Σύννεφα που περιέχει ένα sample από το τραγούδι Απόψε που χωρίζουμε με τη εξαιρετική φωνή της Καίτης Μπελίντα και όπως ανέφερα και νωρίτερα είναι το κομμάτι το οποίο ευθύνεται για τη συγκεκριμένη παρουσίαση.

Αφού ακούσουμε τα επίσης πολύ όμορφα Paper Sun και Turn Τhe Tables φθάνουμε στο He Loves Me, She Loves Me Not  ένα αρκετά ρυθμικό κομμάτι και σύγχρονο θα μπορούσαμε να πούμε όσον αφορά το στίχο. Γυρίζοντας από το σύντομο ταξίδι μας στο φεγγάρι Voyage Dans La Lune δίνουμε ένα τέλος στη σχέση μας End of Love  A Affair με τη βοήθεια της Άννας Τάρμπα που ακούμε στο συγκεκριμένο τραγούδι. Η όμορφη αυτή  δουλειά κλείνει με το Ocean Of Sound  όπου διακρίνουμε για άλλη μια φορά το πόσο όμορφα δένει  ο ήχος των πλήκτρων και του βιολιού από την Ματίνα Θρουμουλοπούλου.    

Είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που καταφέρνουν να μας παρουσιάζουν μια τόσο αξιόλογη δουλειά. Το Papercut δεν είναι από τα που cd θα σου κάνουν εντύπωση 2 κομμάτια και αυτό είναι όλο. Το κάθε κομμάτι είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Είναι προφανές ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Είναι από τα cd που θα αγαπήσετε όχι μόνο για το άρτιο περιεχόμενο αλλά και για την πολύ ωραία δουλεία στο εξώφυλλο από την  Ειρήνη Μιχοπούλου.

Εύχομαι να έχει την επιτυχία που του αξίζει και να ακούμε πιο συχνα τόσο υπέροχα album.  

Για να μάθετε περισσότερα για τον Papercut ακολουθείστε τα παρακάτω link
http://www.myspace.com/papercutgr
http://www.facebook.com/papercut.music
http://www.jumpingfish.gr/papercutmusic

Καλή σας ακρόαση...Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια