Μπαλάντες για φόνους

Ελληνικός δίσκος του μήνα: Μπαλάντες Για Φόνους - Εκείνη Έρχεται Μέσα Από Τις Στάχτες

Διαβάστηκε
Ο δίσκος που ξεχώρισαν αυτό τον μήνα οι συντάκτες του MixGrill, είναι ο «Εκείνη Έρχεται Μέσα Από Τις Στάχτες» από το συγκρότημα Μπαλάντες για φόνους.
Μπαλάντες για φόνους


Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν αρκετούς ελληνικούς δίσκους των τελευταίων εβδομάδων και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν αυτόν που ξεχώρισε.

Αυτό τον μήνα οι συντάκτες του MixGrill επέλεξαν ως «Ελληνικό Δίσκο του μήνα» τον «Εκείνη Έρχεται Μέσα Από Τις Στάχτες», του συγκροτήματος Μπαλάντες για φόνους, που αποτελείται από τους Παντελή Ροδοστόγλου στο μπάσο, ιδρυτικό μέλος των «Διάφανων Κρίνων», Ζαφείρη Μαράνο στη φωνή, πρώην μέλος των Grain, Γιάννη Κισκίνη στην κιθάρα, επίσης πρώην μέλος των "Grain", Δημήτρη Ζούζουλα, επίσης, στην κιθάρα και Γιώργο Λιόλιο στα τύμπανα. Το όνομά τους προέκυψε από το άλμπουμ του Nick Cave με τίτλο "Murder Ballads", που κυκλοφόρησε το 1996 από τη Mute Records.

Πρόκειται για την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί σε βινύλιο (σε 300 αριθμημένα LP), από την B-Otherside Records. Ο δίσκος αποτελείται από εννιά τραγούδια. Σημείο κατατεθέν είναι ο ποιητικός λόγος. Ατμόσφαιρα - φόρος τιμής στα Διάφανα Κρίνα, καθώς φαίνεται πως η συμβολή του Παντελή Ροδοστόγλου είναι καθοριστική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χωρά σύγκριση, καθώς είναι εμφανές ότι πρόκειται για μία σύμπραξη με κοινές καταβολές και αισθητική. Στους στίχους κυριαρχεί η πένα του Παντελή Ροδοστόγλου, ωστόσο βρίσκουμε μελοποιημένα ποιήματα της Κατερίνας Γώγου, του Μίλτου Σαχτούρη, του Eduardo Galeano και του Γιάννη Πατίλη.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ήχος του συγκροτήματος μοιάζει να έχει post punk επιρροές, που συναντούμε στην δεκαετία του '80 με επίδραση της garage των '90s και έντονα ψυχεδελικά στοιχεία. Ένα κράμα που αγγίζει διάφορες πτυχές της rock με σύγχρονο ύφος. Σε συνδυασμό με τον ποιητικό στίχο και την ιδιαίτερη ερμηνευτική προσέγγιση του Ζαφείρη Μαράνου μας κάνει να προσμένουμε τα επόμενα βήματα του συγκροτήματος.

Το άλμπουμ μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια