Flow Festival 2019 - Mix Grill gr - The Cure

Οι εντυπώσεις μας από το Flow Festival 2019

Μια βόλτα στις σκηνές του φεστιβάλ του Ελσίνκι, στις μουσικές που ξεχωρίσαμε και τις εικόνες που μας αποτυπώθηκαν.
Διαβάστηκε φορες
Το Flow Festival είναι ένα γεγονός που αλλάζει και επαναπροσδιορίζει την εμπειρία ενός αστικού φεστιβάλ. Φέτος συγκέντρωσε συνολικά 83.000 επισκέπτες σε τρεις μέρες το τριήμερο 9-11 Αυγούστου στην περιοχή του πρώην εργοστασίου του Suvilahti στο Ελσίνκι. Οι επισκέπτες μπορούσαν να φτάσουν εύκολα με τα πόδια ή με ποδήλατο, το οποίο πάρκαραν σε ένα βολικό πάρκινγκ ακριβώς έξω από τον χώρο. Μείναμε γοητευμένοι από την ποικιλία των χρωμάτων, των ήχων και των προτάσεων.

Flow Festival 2019

Μια βόλτα ανάμεσα στις σκηνές

Η σκηνή Nordea Globe Balloon ήταν μια σκηνή 360° όπου εμφανίστηκαν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν ο Jonathan Wilson, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός, ο Φινλανδός Jaakko Eino Kalevi με το μείγμα του από jazz, rock και electropop το Σάββατο και ο εξαιρετικός Τούρκος κλαρινετίστας Cüneyt Sepetçi την Κυριακή.

Flow Festivl 2019 - Mix Grill gr Cüneyt Sepetçi

Κοντά στην Nordea Globe Balloon, βρισκόταν μια ωραία και ήσυχη περιοχή με διάσπαρτους καναπέδες, όμορφα τοποθετημένους κάτω από τα δέντρα.

Εξερευνώντας περαιτέρω το φεστιβάλ έβρισκες δύο ακόμα σκηνές: την σκοτεινή και δελεαστική Seat Black Tent και την εκπληκτική Lapin Kulta Red Arena.
Ο απομονωμένος χώρος της Seat Black Tent φιλοξένησε εκλεκτικούς και καταπληκτικούς καλλιτέχνες, όπως ο Leroy Burgess, εικονικός πολυοργανίστας, παραγωγός και τραγουδιστής με ολόκληρο το συγκρότημά του την Παρασκευή, την αυστραλιανή ψυχεδελική ροκ μπάντα Pond και τον αινιγματικό Yves Tumor την Κυριακή, που παρουσίασε ένα σόου όπου τίποτα δεν φαινόταν πραγματικό με την υπνωτική φωνή του, αποκαλύπτοντας πράγματα και ήχους μέσα από καπνούς και φώτα.
Συνεχίζοντας τη διαδρομή, σε μια μεγαλύτερη και υπερυψωμένη περιοχή βρισκόταν η Lapin Kulta Red Arena, μια κόκκινη σκηνή τσίρκου διακοσμημένη με φώτα και πολύχρωμες μικρές σημαίες, όπου εμφανίστηκαν Φινλανδοί και διεθνείς μουσικοί, καλλιτέχνες και DJs.

Flow Festival 2019

Η πρώτη συναυλία της Παρασκευής ήταν η ευχάριστη παρουσία του Ville Valo (πρώην frontman των HIM) μαζί με την μπάντα του Agents. Παρουσίασαν τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του ποπ/country Φινλανδού τραγουδιστή Rauli Badding Somerjoki, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο «μολυνθήκαμε» από την ενέργεια του Φινλανδού IBE, ενός μεταδοτικού πρωτοεμφανιζόμενου τραγουδιστή που μας έκανε να χοροπηδήσουμε και να τραγουδήσουμε τα τραγούδια του. Οι Modeselektor, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, ενθουσίασαν το κοινό με την techno μουσική τους. Στις στιγμές του τριημέρου συγκαταλέγονται επίσης η Tove Lo με την ενδοσκοπική pop grunge και η ουράνια φωνή του James Blake, ανάμεικτη με ακαταμάχητους ρυθμούς.

Mix Grill at Flow Festival 2019 - Day 3, James Blake

Περνώντας μέσα από ένα στενό δρομάκι, διακοσμημένο με έργα τέχνης και μυριάδες φώτα, συναντούσαμε τρεις μικρότερες σκηνές.
Στην Resident Advisor και στην Reaktor βρισκόταν το λίκνο της techno, ηλεκτρονικής και house μουσικής με DJs όπως οι Donato DozzyThe Black MadonnaEva Geist και Nina Kraviz.
Η Red Garden ήταν μια διαφανής σκηνή όπου όλα ήταν κόκκινα, συμπεριλαμβανομένων του φωτισμού, ακόμη και των χορευτών. Εκεί μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τις απίστευτες παραστάσεις από drag queens.
Περισσότερο από ένα μουσικό φεστιβάλ. Στην αίθουσα Finnkino Pop-up προβάλλονταν ταινίες, ενώ στο Pink Space γίνονταν διάφορες παραστάσεις, από ποίηση ως παραστατικές τέχνες, μέσα σε ένα ροζ χνουδωτό σύννεφο.

Flow Festival 2019 - Pink Space

Στην κεντρική σκηνή

Η κεντρική σκηνή υποδέχθηκε τα μεγαλύτερα ονόματα του lineup του Flow.
Η Παρασκευή ήταν η βραδιά της Erykah Badu. Η Badu, που είχε κερδίσει Grammy το 1998, το 2000 και το 2003, φώτισε τη σκηνή με την μαγική soul φωνή της και την χαρισματική της παρουσία. Στη συνέχεια, η Solange έβαλε φωτιά στο κοινό: μια ασπρόμαυρη ατμόσφαιρα, σκάλες, χορευτές και μια υπέροχη μπάντα συνέβαλαν στο να μεγεθύνουν τα δυναμικά φωνητικά της.

Mix Grill at Flow Festival 2019 - Day 1, 5

Το Σάββατο, η Alma έβαλε φωτιά στην κεντρική σκηνή. Η Φινλανδή ποπ σταρ έκανε την είσοδό της από το πλάι, παρουσίασε την μπάντα της και ένα τεράστιο εικαστικό με τον τίτλο του επερχόμενου δίσκου της άλμπουμ "Have you seen her?". Τα φθορίζοντα μαλλιά της αντιπροσωπεύουν απόλυτα την προσωπικότητά της που ξεδίπλωσε στην σκηνή μαγνητίζοντας το κοινό. Στη συνέχεια ήρθαν οι Tame Impala με ένα σόου που γέμισε τα μάτια και τις καρδιές του κοινού με μαγεία. Ένα μουσικό ταξίδι που μας οδήγησε σε έναν κόσμο χρωμάτων, ήχων, αισθήσεων, δημιουργώντας μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία.

Mix Grill at Flow Festival 2019 - Day 2, Tame Impala 3

Την Κυριακή, ο καιρός δεν ήταν τόσο σπλαχνικός όσο τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, ο Father John Misty μας έκανε να το ξεχάσουμε. Ψιθύρισε έντονα τις ιστορίες του, παραδίδοντας τους θεατές και τα συναισθήματά τους στους The Cure. Για περισσότερο από δύο ώρες ο Robert Smith και η παρέα του γέμισαν την σκηνή με μια συγκινητική εμφάνιση που αποζημίωσε και ικανοποίησε τους οπαδούς τους.

Mix Grill at Flow Festival 2019 - Day 3, The Cure 2

Το Flow Festival είναι ένα μοναδικό αστικό φεστιβάλ, ένα ενθουσιώδες ρεύμα δημιουργίας και εκπλήξεων που γίνεται πραγματικότητα κάθε χρόνο. Θα ήταν κρίμα να μην το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

Κείμενο: Leni Zonta
Φωτογραφίες: Leni Zonta και Martino Fantato
Επιμέλεια και μετάφραση: Ορέστης Καζασίδης



Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα