monsieur_min_mpampali

Το Party feat. Ρακιντζής, Monsieur Minimal, Δακης, Ανδριάνα Μπάμπαλη @ Τεχνόπολη, 17.09.2019

Ένα πάρτυ που θα μπορούσε να είχε τελειώσει καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες
Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το Mix Grill.

Ένα Party  με συνδυασμό καλλιτεχνών που η μουσική τους έχει συνδυαστεί με διάφορα πάρτυ που έχουν ζήσει πολλές γενιές είναι μία ιδέα που εφαρμόζεται συχνά τελευταία. Γίνεται για παράδειγμα στο Κύτταρο, με σταθερή τη συμμετοχή του Κώστα Μπίγαλη και της Πωλίνας - μόνο που εκεί έχει περισσότερο τη μορφή καρναβαλιού παρά συναυλίας λόγω της ελάχιστης συμμετοχής ζωντανών μουσικών οργάνων. Η βραδιά στη Τεχνόπολη λοιπόν θα ήταν πάρτυ μεν, συναυλία δε.

Monsieur Minimal feat. Δάκης & Ανδριάνα Μπάμπαλη

Ο Monsieur Minimal παίζει με την Ανδριάνα Μπάμπαλη και το Δάκη για πολύ καιρό, με βασικό άξονα το Tiki Bar στο Κουκάκι. Είναι ένα σχήμα δοκιμασμένο με στοιχεία ρετρό και lounge αλλά και παλιάς ελληνικής pop. Η εμφάνιση τους αποτέλεσε το πρώτο - και καλύτερο - κομμάτι του πάρτυ. Εν μέρη βασισμένο στο τελευταίο δίσκο του Monsieur Minimal (Χρήστος Τσιτρούδης), το set έδινε - και δικαίως - τον πιο πολύ χώρο στο Δάκη .



Η φωνή και η εκφραστικότητα του Δάκη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παραμένοντας ένας Έλληνας crooner. Μπορεί κάποια τα χιτάκια του να έχουν μία αφέλεια στους στίχους (πχ. "Τσάι με λεμόνι"), όμως παραμένοντας πιστός στην ποιότητα της ερμηνείας του (και με ολόκληρη μπάντα να τον συνοδεύει, όχι όπως στο Κύτταρο) δίνει σε αυτά τα τραγούδια ακόμα ζωντάνια. Από την άλλη "Η Στιγμή" που βρίσκεται μέσα στο 'Erotica' του Monsieur Minimal είναι της ίδιας πάστας με το κλασσικό "Πόσα Καλοκαίρια" που επίσης τραγούδησε. Μας έλειψαν δύο τρία τραγούδια, αλλά ο χρόνος ήταν αναγκαστικά μοιρασμένος. Ο Δάκης ήταν αυτός που ξεχώρισε στο πάρτυ.

andriana_mpampali01

Η Ανδριάνα έπαιζε το ρόλο της σε αυτή την Erotica βραδιά με τραγούδια όπως το "Σ' αναζητώ" του Σπανού (από την ταινία Αναζήτησις - 1972 με τη Ναθαναήλ) που έδενε με τις αντίστοιχες αναφορές στον Ελληνικό κινηματογράφο που έκανε ο Δάκης όπως βέβαια και με το "Crazy Girl". Έπαιξε και τα δικά της "Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου" και "Spell" και φαίνεται να έχει ταιριάξει στην γενικότερη αισθητική του Monsieur Minimal.

Ο ίδιος ο Minimal συμπλήρωνε το υπόλοιπο set με το "Party", την "Πάστα Φλώρα" και βέβαια την "Αγκαλιά" που τραγούδησαν όλοι μαζί. Αν το set τους ήταν λίγο μεγαλύτερο, ή και ακόμα και με δύο καλεσμένους ακόμα, θα μπορούσαν να κρατήσουν τη Τεχνόπολη και μόνοι τους.

monsieur_minimal01

Monsieur Minimal feat. Δάκης & Ανδριάνα Μπάμπαλη setlist
Monsieur Minimal & Band
Erotica
Εδώ
Τα πιο όμορφα μας πράγματα

Με Ανδριάνα Μπάμπαλη
Σ αναζητώ (Σπανός)
Σ'αγαπώ (Τζένη Βάνου)
Φλέρτ

Με Δάκη
Στιγμή
Πόσα Καλοκαίρια
Κορίτσι στάσου να σου πώ
Μια σου λέξη

Monsieur Minimal & Band
Πάστα Φλόρα
Love story
Party

Με Ανδριάνα Μπάμπαλη
Crazy Girl / Μοίρα μου έγινες
Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου
Spell

Με Δάκη & Ανδριάνα Μπάμπαλη
Μίλα Μου

Με Δάκη
Τσάι στο μπαλκόνι
Θωρακισμένη Μερσεντές
Αλαλούμ

Με Δάκη & Ανδριάνα Μπάμπαλη
Αγκαλιά

Μιχάλης Ρακιντζής

Ο Μιχάλης Ρακιντζής που ακολούθησε φαίνεται να αντιμετωπίζει τη τέχνη του με το δικό του τρόπο. Κάποια από τα τραγούδια του δεν έχουν γεράσει όπως θα έπρεπε, ενώ ο ίδιος στη σκηνή είναι κάπως σφιγμένος. Δεν είσαι σίγουρος αν τον ενοχλεί ο κόσμος ή το καλοκαίρι.

Παρόλαυτά, η συναυλία του είχε ικανοποιητικό ξεκίνημα με τα "14 Φλεβάρη", "Μωρό μου Φάλτσο" και "Κάνε μια ευχή". Η διαφορά στον ήχο με τη μπάντα του Minimal ήταν βέβαια εμφανής, με τα audio tracks που χρησιμοποιούσε η μπάντα να θάβουν όποιο όργανο προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια. Η κιθάρα του Θεόδωρου Ζήρα ακουγόταν σαν υπολογιστής και δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση στο κοινό ούτε στο solo του "Έτσι Μ΄ Αρέσει".

rakintzis01

Οι αναμνήσεις από τα 90s ξεπήδησαν πιο έντονα στο δεύτερο μισό με τα "Εγώ και ο Πούφ", το "Μη μου μιλάς για καλοκαίρια" (που έχει γράψει ο Μιχάλης για τη Σοφία Αρβανίτη) και βέβαια το αδικημένο cult ύμνο των πάρτυ S.A.G.A.P.O. Έχει ένα ιδιαίτερο στυλ ο Μιχάλης Ρακιντζής, κολλημένο στα 90s σαν παλιός συμμαθητής. Όμως κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι κι ας μην έχουν περάσει το test του χρόνου κομμάτια όπως το "Να Είσαι Εκεί" και το "Ολόκληρο Φεγγάρι", το "Δικός σου για πάντα" είναι ότι πρέπει για κλείσιμο - έστω και του main set.

Στο encore είχαμε αποκλιμάκωση και όχι το αποκορύφωμα του πάρτυ, με το "Έτσι Ξαφνικά" και το "Σ'ενα κατάστρωμα" αλλά και έναν Ρακιντζή που φαινόταν σαν να μην ήθελε να είναι εκεί. Είναι εν μέρει το στυλ του, να τα λέμε αυτά, όμως στις ακουστικές εμφανίσεις του πριν από λίγο καιρό, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα. Ίσως είναι θέμα θεώρησης, όμως οι ενορχηστρώσεις και η διεκπεραιωτική επικοινωνία που είχε η μπάντα με το κοινό δε βοήθησαν στο να κερδίσει τη Τεχνόπολη. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί και καλύτερα.

Μιχάλης Ρακιντζής setlist

14 Φλεβάρη
Απαγωγή
Μωρό μου Φάλτσο
Νανά
Κάνε μια ευχή
Να είσαι εκεί
Bon Voyage
Δεν Πάμε Καλά
Το Δαχτυλίδι
Τι σου λείπει
Έτσι μ'αρέσει
Εγώ και ο Πούφ
Ολόκληρο Φεγγάρι
Μη μου μιλάς για καλοκαίρια
Προκαλείς
S.A.G.A.P.O.
Δικός σου για πάντα

Encore
Έτσι ξαφνικά
Σ' ένα κατάστρωμα
Δεν είμαι εγώ

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα