Ο Eros και το σαξόφωνο που έκαναν την Αθήνα να ερωτευτεί| 27.09.2019

Μία βραδιά με ιταλικές μελωδίες στο Γήπεδο Tae Kwon Do. Το Mix Grill ήταν εκεί!
Διαβάστηκε φορες
Ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της «γειτονικής» μας χώρας, Ιταλίας, ο Eros Ramazzotti έκανε στάση με την Vita ce n'è World Tour (που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2020 στην Αμερική) στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου. Στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do οι κερκίδες είχαν γεμίσει ασφυκτικά, ενώ η αρένα βρισκόταν σε ικανοποιητικό επίπεδο- ήμασταν πάρα πολύ άνετα και χωρίς καμία πίεση μπορούσαμε να δουμε τον καλλιτέχνη με την ορχήστρα του από πολύ κοντά.

Εάν έχουμε σίγουρα κάτι να θυμόμαστε από αυτή τη συναυλία είναι το υπερθέαμα που έκανε την έναρξη φαντασμαγορική! Με την έναρξη του "Vita ce n'è" και αφού προβαλλόταν ένα απόσπασμα με τον Eros να τρέχει πάνω σε άλογο, έπεσε το λευκό σεντόνι που έκρυβε τη σκηνή ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε και η ημιδιάφανη κουρτίνα αποκαλύπτοντας μία σκηνή με οθόνη και φωτισμούς που προμήνυαν ένα μοναδικό οπτικό θέαμα. Με το "Stella Gemella" το κοινό άρχισε σιγά σιγά να συντονίζεται σε ρυθμό συναυλίας. Πολλές κυρίες έδειχναν μεγάλο ενθουσιασμό που βρίσκονταν κοντά στον 56χρονο ιταλό τραγουδιστή και εκείνος όμως έδειχνε πολύ θερμός προς το κοινό και συνεχώς επαναλάμβανε «ευχαριστώ» ενώ χρησιμοποιούσε το κινητό του on stage για να κάνει story στα social media μαζί μας.

Eros Ramazzotti ζωντανά στο Κλειστό Tae Kwon Do

Ο Eros μας αφιέρωσε δύο ώρες γεμάτες μουσική με κομμάτια από τον πιο πρόσφατο δίσκο του, τον Vita ce n'è (μτφρ. «Υπάρχει ζωή») του 2018, αλλά και με παλαιότερες επιτυχίες μαγεύοντας το κοινό ("Favola", "Un attimo di pace"). Φυσικά, οι μουσικοί που είχε στο πλάι του συνετέλεσαν στην επιτυχία της βραδιάς - ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα τον πληθωρικό ντράμερ και τον σαξοφωνίστα που με την συμμετοχή του στα περισσότερα από τα κομμάτια επιβεβαίωσε ότι δικαίως αποτελεί ένα από τα πιο ερωτικά μουσικά όργανα. Ο Ramazzotti μας αποκάλυψε πόσο πολυτάλαντος μουσικός είναι, αφού έπαιξε κατά τη διάρκεια της συναυλίας ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα (ακούσαμε το "Un angelo disteso al sole" σε reggae εκδοχή) και πιάνο. Κι ενώ πολλοί από εμάς δεν γνωρίζαμε Ιταλικά για να τραγουδήσουμε, οι λίγοι θεατές που κατάφερναν να θυμηθούν τα λόγια εντυπωσίασαν τον τραγουδιστή όταν αυτός τους έδωσε τη σειρά του.

Οι δύο κυρίες που τον συνόδευαν στα φωνητικά μας έδωσαν πολύ δυνατές στιγμές με τα δύο ντουέτα που ερμήνευσαν μαζί με τον Eros "I Belong to You (Il ritmo della passione)" (πρώτη ερμηνεία με την Anastasia) και "Più che puoi" (πρώτη ερμηνεία με την Cher). Μέσα στη διάρκεια της βραδιάς ακούσαμε και το πιο πρόσφατο και πολύ «ξεσηκωτικό» τραγούδι του με τον Luis Fonsi (γνωστός για την περσινή του επιτυχία "Despacito") "Per le strade una canzone" τον οποίο βλέπαμε σε σκηνές του βίντεοκλιπ μέσα από τις γιγαντοθόνες που βρίσκονταν αριστερά και δεξιά της σκηνής. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο Eros κατέβηκε στο κοινό, ήρθε πολύ κοντά και ορισμένοι τον αγκάλιασαν κατενθουσιασμένοι.

Eros Ramazzotti ζωντανά στο Κλειστό Tae Kwon Do

Προς το τέλος της βραδιάς, έπαιξαν στο video wall μικρού μήκους βίντεο με οικολογικά μηνύματα, προβάλλοντας περιοχές του κόσμου που υποφέρουν από το καυσαέριο και την ρύπανση. Ο Eros, φανερά επηρεασμένος από την κλιματική αλλαγή όπως δείχνει και ο τίτλος του νέου του album, ήθελε να περάσει το δικό του μήνυμα σχετικά με την προστασία που οφείλουμε να εξασφαλίζουμε στο σπίτι μας, την Γη. Συνεχίζοντας προς το τέλος, ξεσήκωσε τον κόσμο με τα αγαπημένα "Fuoco nel fuoco" και "Un'altra te". Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η συμμετοχή όλων των συντελεστών στο εξαιρετικό "Musica è".

Με φόντο υπέροχες εικόνες και μοτίβα η βραδιά έκλεισε με όλους τους συντελεστές να στέκονται μπροστά επι σκηνής. Εάν κάτι έχουμε να αναγνωρίσουμε στον Eros είναι πως αφιέρωσε σεβαστό χρόνο να παρουσιάσει τους μουσικούς του, πράγμα που δεν βλέπουμε συχνά σε μεγάλες συναυλίες ξένων ονομάτων. Μετά από αυτή την πολύ αγαπησιάρικη και χορευτική βραδιά μπορούμε να πούμε πως ευχαριστούμε τον Eros Ramazzotti για την πλούσια δισκογραφία του και πως τον περιμένουμε ξανά στο μέλλον!

+1 στο ότι τηρήθηκε ο αντικαπνιστικός νόμος, υπακούοντας στις ανακοινώσεις της παραγωγής πριν την έναρξη της συναυλίας

-1 θα ήμουν λίγο πιο χαρούμενη εάν ο χώρος έξω και γύρω από το γήπεδο ήταν περισσότερο φωτισμένος ώστε να είναι αντιληπτό ότι γίνεται συναυλία. 

Eros Ramazzotti ζωντανά στο Κλειστό Tae Kwon Do

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα