Ποια ξένα συγκροτήματα θα έρθουν στην Ελλάδα το 2020;

Ποια ξένα συγκροτήματα θα έρθουν στην Ελλάδα το 2020;

Βγάλτε έξω τα ζάρια και τις κλεψύδρες, μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις...
Διαβάστηκε φορες
Ποιος περίμενε πως το περσινό Release Festival θα συμπεριλάμβανε 9 (!) συναυλιακές μέρες; Ξέρατε ότι το Rockwave του 2019 δεν θα πραγματοποιηθεί; Επίσης, πόσοι από εσάς είχαν μαντέψει την επιτυχία της Florence στην χώρα μας; Μέχρι να ανακοινωθεί πιστεύαμε πως δεν θα έρθει ποτέ ξανά στη χώρα μας! Πολλά από αυτά δεν μπορούσε κανείς να τα φανταστεί, όμως κάθε χρόνο εδώ στο mixgrill παίζουμε στοιχήματα και τσακωνόμαστε αναμένοντας τις ανακοινώσεις για τις καλοκαιρινές συναυλίες. Κάποια στοιχήματα τα κερδίζουμε, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις απλά ανάβουν τα αίματα.

Επιστρέφουμε λοιπόν και φέτος προσπαθώντας να προβλέψουμε μερικά από τα ονόματα που θα βρεθούν στην Ελλάδα για τις συναυλίες της καλοκαιρινής σεζόν. Βγάλτε έξω τα ζάρια και τις κλεψύδρες και ξεκινήστε την ανάγνωση μέχρι τις επόμενες επίσημες ανακοινώσεις, που αναμένονται πολύ σύντομα!

Disclaimer: Από εδώ και κάτω διαβάζετε με δικιά σας ευθύνη! Να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως μία φήμη παραμένει φήμη, ενώ εαν δεν ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση της εκάστοτε συναυλίας, στο τέλος εξαϋλώνεται.

** Ένα κλίκ πριν τις επίσημες ανακοινώσεις **

red hot chili peppers - Η φωτογραφία ανήκει στον Βαγγέλη Πατσιαλό

Red Hot Chilli Peppers - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 85%

Εδώ και ημέρες υπάρχει η φήμη ότι οι Red Hot Chili Peppers θα είναι το μεγάλο όνομα του Rockwave Festival 2020, τον ερχόμενο Ιούνιο. Θα είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη συναυλία και αν αυτή γίνει στο Terra Vibe, αναρωτιόμαστε αν θα χωρέσει ο κόσμος που θα θέλει να έρθει. Το 2012 70.000 άνθρωποι πήγαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για τους Peppers. Για να δούμε... Μάτια κι αυτιά ανοιχτά!

Mercyful Fate - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας 85%

Οι Παρέα του King Diamond είναι ξανά στη γύρα και θα εμφανιστούν σε πολύ μεγάλα φεστιβάλ ευρωπαϊκά. Αν κρίνουμε από τα όσα είδαμε το προηγούμενο καλοκαίρι, θεωρείται πολύ πιθανή μια εμφάνισή τους στη χώρα μας.

Deep Purple - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 80%

Όπως κυκλοφορεί η φήμη για τους Peppers, έχει ακουστεί  και το όνομα των Deep Purple για το Rockwave. Παρόλο που τους βλέπαμε πιο συχνά παλιά, έχουν να μας έρθουν από το 2011. Υπάρχουν πηγαδάκια που τους θέλουν να επιστρέφουν το καλοκαίρι του 2020 σε ένα Rockwave που θα προσπαθήσει να δώσει χώρο στο κλασσικό rock.

rumours02

Amon Amarth - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας 80%

Οι Amon Amarth στις περιοδείες τους δεν ξεχνούν την χώρα μας. Το καλοκαίρι του 2020 θα βρίσκονται πάλι σε ευρωπαϊκό έδαφος στα πλαίσια της προώθησης του νέου τους Album “Berserker”που χαίρει μεγάλης επιτυχίας παγκοσμίως. Οπότε το να τους δούμε ξανά (σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση) στην χώρα μας είναι ένα πολύ πιθανό, εως και σίγουρο σενάριο.

Alice Cooper - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 80%

Η φήμη των Judas Priest για το Release Festival είχε κυκλοφορήσει δια στόματος Rob Halford που είχε μιλήσει σε ραδιοφωνική εκπομπή, και να που ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγες μέρες. Άλλο ένα όνομα που ακούγεται έντονα για το Release Athens δεν είναι άλλο από τον θρυλικό shockrocker Alice Cooper, που έχει να παίξει στην Ελλάδα από το 2007, όταν το θέατρο Λυκαβηττού λειτουργούσε. Πιθανώς να μας έρθει με την περιοδεία "Ol' Black Eyes Is Back" που μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη της Ευρωπαϊκή βόλτα. Γκιλοτίνες, φουσκωτοί Frankenstein και μωρά-τέρατα θα συνοδεύσουν τον μεγάλο Alice στην περίπτωση που σκάσει μύτη στη πλατεία νερού.

Nick Cave - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 70%

Η αλήθεια είναι ότι θα ρίχναμε μπόλικες ψήφους σε άλλη μια συναυλία του Nick Cave στην Ελλάδα. Μάλιστα, θεωρούμε πιθανό να παίξει στο Ηρώδειο και να γίνει κάτι αντίστοιχο με την Florence και τους Machine. Άλλωστε, το "Ghosteen" και γενικότερα τα 3 τελευταία albums του θα ακούγονταν πολύ ωραία και ξεχωριστά στο Ηρώδειο. Να τονίσουμε πως η τελευταία στάση της μέχρι τώρα περιοδείας του είναι το Ισραήλ και στα συναυλιακά πλάνα των συγκροτημάτων το Tel Aviv με την Αθήνα είναι ένας πολύ συχνός συνδυασμός.

** Κάποια πιθανά σενάρια που ακούγονται **

rumours03

Slipknot - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 60%

Οι Slipknot θα βρίσκονται στην Ευρώπη τον Φλεβάρη-Μαρτη του 2020. Ωστόσο, με την κυκλοφορία του νέου δίσκου, δύσκολο να μην τους δούμε το καλοκαίρι σε μεγάλα festivals. Οι φήμες αρκετές και για την χώρα μας. Μακάρι γιατί έχουν 9 ολόκληρα χρόνια να μας τιμήσουν.

National - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 60%

Ένα εμπορικό alternative rock/indie rock  όνομα, που αναμένουμε να δούμε ξανά Live. Εμπορικά είναι πιο προσβάσιμοι στους διοργανωτές καθώς το φετινό "I Am Easy To Find"  δεν έκανε το «μπάμ» του "Sleep Well Beast" (2017).

Scorpions  - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 60%

Φήμες λένε πως οι Scorpions θα επανέλθουν στη σκηνή κάπου στην Αττική το ερχόμενο καλοκαίρι. Άλλο ένα classic rock συγκρότημα που μετά την επιτυχία της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο θα μας φαινόταν περίεργο αν κάποιος διοργανωτής να φοβηθεί το ρίσκο να τους φέρει. Ακούστηκε ότι θα παίξουν στο Rockwave.

Celine Dion - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 55%

Με τη συναυλία της Κύπρου να έχει ήδη ανακοινωθεί, δε θα μας ξάφνιαζε αν η diva της pop έχει κλείσει συναυλία στην Ελλάδα. Με τον Enrique να κάνει sold out, φαίνεται πως η pop ακόμα πουλάει.

** Τα δικά μας στοιχήματα **

rumours04

Offspring -  Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 40%

Rockwave 2008 μυρίζει, και αφού οι Offspring ξεκίνησαν τις ανακοινώσεις για το Download, το Rock am Ring και το Nova Rock, μας προκαλούν να στοιχηματίσουμε υπέρ τους.

Green Day -  Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 40%

Οι Καλιφορνέζοι θα βρίσκονται σε περιοδεία το ερχόμενο καλοκαίρι. Παλιό απωθημενο του Ελληνικού κοινού. Πριν την ανακοίνωση της περιοδείας κυκλοφορούσαν οι φήμες. Στις επίσημες ημερομηνίες η Αθήνα δεν είναι μέσα, αλλά πριν την εμφάνιση τους στο Μιλάνο, έχουν 3 μέρες κενό.

Sodom - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας 40%

Οι άρχοντες του γερμανικού thrash θα παρουσιάζουν στις καλοκαιρινές τους συναυλίες ολόκληρο το "Agent Orange", έναν δίσκο οροσημο τόσο για τους ίδιους όσο και για το παγκόσμιο thrash metal στερέωμα. Δεδομένου του ότι έχουν να μας επισκεφθούν από τον Φεβρουάριο του 2017 - συν το γεγονός ότι παρουσιάζουν ολόκληρο αυτόν τον δίσκο - δεν αποκλείεται να κάνουν και καμια βολτα προς τα μέρη μας το καλοκαίρι μιας και θα βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Patti Smith -  Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 35%

Καιρό έχει να μας έρθει η Patti - από το 2016 στο Piraeus Academy. Είναι συχνή επισκέπτρια της χώρας μας και ένα από τα ονόματα που πάντα έχουν στο καρνέ τους οι διοργανωτές.

rumours05

Robert Plant - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 35%

Τον Percy τον είχαμε και στο αντίστοιχο περσινό άρθρο προβλέψεων, καθώς πιστεύουμε πως αργά αλλά σταθερά πλησιάζουμε σε ένα live του με τους Sensational Space Shifters στην Ελλάδα. Ίσως στο Ηρώδειο; Αν και δε θα το προτιμούσαμε, αν είναι να έρθει, ας παίξει όπου επιλέξουν οι διοργανωτές!

Elton John - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 30%

Άλλος ένας περσινός υποψήφιος που μας απογοήτευσε. Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του συνεχίζεται και εμείς επιμένουμε πως το Ηρώδειο είναι ένας πολύ πιθανός προορισμός.

Eric Clapton - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας 30%

O αγαπητός και χιλιοτραγουδισμένος Eric Clapton το καλοκαίρι που θα μας έρθει θα βρίσκεται σε Ευρωπαϊκή περιοδεία. Βέβαια έχουν ανακοινωθεί οι σταθμοί του, αλλά μεταξύ των συναυλιών του στην Ιταλία και της επόμενης χώρας μεσολαβούν δέκα ολόκληρες ημέρες. Λέτε να γίνει κάτι και να τον φέρουν προς τα εδώ;

Simply Red - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 30%

Η συναυλία τους το 2006 στο Λυκαβηττό είχε ακυρωθεί πιθανότατα λόγω προπώλησης. Όμως έχουν περάσει πάνω από 10  χρόνια, ένα reunion για τη μπάντα και ένας καινούριος δίσκος για το 2019. Άρα είναι ένα συγκρότημα στο οποίο πιθανόν να γίνει πρόταση για συναυλία σε κάποιο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

** Τα ακραία σενάρια **

rumours06

Billie Eilish-
Πιθανότητα πραγματοποίηση συναυλίας 20%.

Η νεαρή καλλιτέχνης θα βρίσκεται στην Ευρώπη τον Ιούλιο του 2020. Είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες διοργανωτές ενδιαφέρθηκαν και ενδιαφέρονται, αλλά είναι βέβαιο ότι το κασέ της θα είναι μεγάλο. Όπως και να έχει η περιοδεία είναι πολύ πιεσμένη με κάποια πολύ μικρά κενά στα οποία κάποιος θα μπορούσε (αφού είχε επενδύσει πολλά) να την κλείσει.

Coldplay - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 15%

Οι Άγγλοι είναι αρκετά ακριβοί για τα Ελληνικά δεδομένα. Ακόμη κι αν σε 1 μήνα θα έχουν νέο δίσκο και λογικά θα ανακοινώσουν περιοδεία μέσα στο 2020, θεωρούμε ότι δύσκολα κάποια εταιρεία θα πάρει αυτό το ρίσκο. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Coldplay έχουν τα τραγούδια για να υποστηρίξουν μια μεγάλη συναυλία σε στάδιο.

AC/DC - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 15%

Οι φήμες για καινούριο δίσκο των Ac/Dc με τον Brian Johnson είναι μάλλον αληθινές και πάντα έναν καινούριο δίσκο ακολουθεί μια περιοδεία. Όμως φίλες και φίλοι όταν έπαιξαν στο ΟΑΚΑ το 2009 η συναυλία δεν πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελαν οι διοργανωτές, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι. Οι ελπίδες όμως δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
7,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα