exakrivosi_cover_front

Η παρουσίαση της «Εξακρίβωσης» προσφέρει νέα καλά τραγούδια

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του πρίγκιπα της ροκ, Παύλου Σιδηρόπουλου, ένας νέος δίσκος κυκλοφορεί σε στίχους δικούς του. Ο Βαγγέλης Γκρέκο βρέθηκε στην παρουσίαση της «Εξακρίβωσης» του Δημήτρη Καρρά σε ποίηση του Παύλου.
Διαβάστηκε φορες
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος είχε έντονο αποτύπωμα όλα τα χρόνια που έζησε, προσφέροντας υλικό και για τις νεότερες γενιές. Ένας ξεχωριστός οξυδερκής άνθρωπος, που έγραψε διαχρονικά τραγούδια, άφησε όμως και πολλά ακόμα στο συρτάρι εξαιτίας του τρόπου που έφυγε.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Έχω μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα» από τις εκδόσεις OPPORTUNA που είχε γράψει ο ίδιος ο Σιδηρόπουλος. Με την άδεια της αδερφής του Μελίνας, ο Δημήτρης Καρράς μελοποίησε κάποια από τα ποιήματα που περιλαμβάνει το βιβλίο και έτσι δημιουργήθηκε ο δίσκος «Εξακρίβωση», ο οποίος κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και με την υποστήριξη του Μελωδία 99,2.

Έτσι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου το βράδυ έφτασε η στιγμή για την παρουσίαση του δίσκου, στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου. Τη βραδιά προλόγισε η Δήμητρα Τερρανόβα, παραγωγός του Μελωδία, που ήταν χορηγός επικοινωνίας. Μέσα από βίντεο μίλησαν ο Πάνος Κατσιμίχας, ο οποίος έγραψε ένα γράμμα απάντηση στο φίλο τους Παύλο, αλλά και ο Δημήτρης Βραχνός, όπως και η αδερφή του Μελίνα Σιδηροπούλου. Εκείνη αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη, εξιστόρησε τη ζωή και το χαρακτήρα του Παύλου, τις στιγμές που τον έζησε, τη σχέση που είχαν, αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε τις καταχρήσεις. Στο πρόσωπό της διέκρινες την περηφάνια για τον αδερφό της αλλά και μια ιδιαίτερη χαρά σα να τον είχε κοντά της ξανά.

Οι άνθρωποι φεύγουν μόνο όταν τους ξεχνάμε και ο Παύλος δεν έφυγε ποτέ!

Και η απόδειξη αυτού ήταν το απόσπασμα συνέντευξής του όπου αναφέρει: «Αισθάνομαι περισσότερο στιχουργός παρά μουσικός» και «Αν κάποτε πρόκειται να γίνω γνωστός, θα ‘θελα να γίνω για τον στίχο μου και όχι για την μουσική μου» με πολλά βλέμματα να κοιτάζουν ασυναίσθητα προς τον ουρανό.

exakrivosi_cover_front_2

Μετά από τα λόγια, ήρθε η μουσική, στην ασφυκτικά γεμάτη κεντρική σκηνή του Σταυρού με τον Κώστα Πλατανιά να κάνει την αρχή μέσα από «Το βιβλίο των ηρώων», καταθέτοντας και εκείνος ερμηνευτικά το σεβασμό του στον Παύλο.



Ακολούθησαν οι περισσότεροι συντελεστές του δίσκου όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος, Βιολέτα Ίκαρη, Νατάσα Καμπαστάνα, Μίλτος Πασχαλίδης και ο Δημήτρης Καρράς. Ο τελευταίος φανερά αγχωμένος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση και ευχήθηκε το αποτέλεσμα να ικανοποίησε τους άμεσα εμπλεκόμενους, την αδερφή του Μελίνα Σιδηροπούλου και τον ίδιο!

Κάθε ερμηνεία τους έβαλε και μια ξεχωριστή πινελιά στη βραδιά που αγκάλιασε κόσμος όλων των ηλικιών, από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω δύο στιγμιότυπα θα διάλεγα το ντούετο της Βιολέτας Ίκαρη με τον Μίλτο Πασχαλίδη στον αγαπημένο «Ηλεκτρικό Θησέα» και την ενέργεια του Χρήστου Θηβαίου στο «Ροκ εν ρολ στο κρεβάτι» που μας ξεσήκωσε πολύ.

Θα ήταν κρίμα να μην αναφερθεί η μνεία του Μίλτου Πασχαλίδη στην πρόσφατη απώλεια της Σωτηρίας Λεονάρδου και την αφιέρωση που της έκανε στο «Κάποτε θα 'ρθουν» μέσα σε χειροκροτήματα.

Στη σκηνή για να βγει μουσικά η βραδιά ήταν και οι Γ. Ράλλης (τύμπανα), Χ. Βογιατζής (μπάσο), Γ. Θεοδωρόπουλος (πιάνο), Γ. Γιαννάκος (ακ. κιθάρα), Ν. Καμπαστάνα (τραγούδι- κανονάκι), Κ. Πλατανιάς (κιθάρα - επιμέλεια), Κ. Κυριακίδης (ήχο), Δ. Παρλαμάς, Η. Δράκου (video), Μ. Μπράτσης (φώτα).

Η αύρα και η ενέργεια του Παύλου ήταν παντού και πιστεύω πως το αποτέλεσμα δικαίωσε τόσο την Μελίνα όσο και τον ίδιο. Να ακούσετε τον δίσκο και κυρίως να τον αγοράσετε γιατί πραγματικά αξίζει η προσπάθεια του Δημήτρη Καρρά με ανιδιοτέλεια και σεβασμό για έναν τέτοιο καλλιτέχνη! Τα εξαιρετικά σκίτσα που συνοδεύουν την κυκλοφορία των τραγουδιών είναι του Φώτη Φωτίου.

υγ. «Ο Παύλος ήταν ευγενής. Ο ευγενής παραιτείται απ’ την ανάγκη της αυτοδικαίωσης του», τάδε έφη Χρήστος Θηβαίος.

Διαβάστε ακόμα