Το Θέατρο της Εβδομάδας | 18.11-24.11

Το θέατρο της εβδομάδας κατέφτασε και σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες επερχόμενες πρεμιέρες.
Διαβάστηκε φορες
Την εβδομάδα που ξεκινάει έχουμε έντονη παρουσία του εφηβικού και παιδικού θεάτρου μιας και πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11) αλλά και τα Χριστούγεννα - κι ας μην μας το θυμίζει ο καιρός τόσο. Παρόλα αυτά, ένα ψυχολογικό θρίλερ για ενήλικες και επαναλήψεις από την περσινή θεατρική σεζόν, καθώς και νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες δίνουν επίσης το παρόν.

Βρείτε τα όλα παρακάτω:


Το Τέλειο Έγκλημα @ Θέατρο Κιβωτός

Το τέλειο έγκλημα

H Ομάδα naan, οργανώνει το «Τέλειο Έγκλημα» του συγγραφέα Frederick Knott, σε σκηνοθεσία Φρόσω Λύτρα, στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ που έχουν γραφτεί ποτέ για το θέατρο. Με βασικό στοιχείο τις συνεχείς ανατροπές, το κείμενο συναρπάζει τον θεατή, καθώς μέσα από τη δράση του έργου επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, εάν τελικά μπορεί να επιτευχθεί το τέλειο έγκλημα. Με αφορμή ένα κλασσικό ερωτικό τρίγωνο, εξελίσσεται επί σκηνής μια απρόβλεπτη παρτίδα θανάτου για επιδέξιους παίκτες, όπου ο κάθε ήρωας από την πλευρά του, προσπαθεί με τη δύναμη της σκέψης, είτε να ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα, είτε να το ξεσκεπάσει…

Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο, αποτέλεσε την βάση για το σενάριο της ταινίας, του Alfred Hitchcock, Dial M for Murder, η οποία γυρίστηκε το 1954, με πρωταγωνιστές, τους Grace Kelly, Ray Milland και Robert Cummings. Το 2008 μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

****
Να βγω λιγάκι στον αέρα @ Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» - Υπόγειο

Να βγω λιγάκι στον αέρα

Από τον Νοέμβριο, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο Υπόγειο, ανεβαίνει η πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Θα βγω λιγάκι στον αέρα» κατάλληλη για το νεανικό κοινό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ηθοποιός- συγγραφέας- σκηνοθέτης Ηλίας Κούνελας υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία με δημιουργικότητα και φαντασία. Η ιστορία θίγει τους φόβους που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επαγγελματικές επιλογές των εφήβων σήμερα. Οι γονείς αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους. Τα παιδιά πιέζονται από τους γονείς αλλά και από την ίδια την κοινωνία να κάνουν τη «σωστή» επιλογή για το μέλλον τους. Τι σημαίνει όμως «σωστή» επιλογή; Πόσο σημαντικό είναι να βρει κανείς την κλίση του και να την ακολουθήσει; Και πόσο σημαντικό είναι πάνω απ’όλα να ονειρευόμαστε - αλλά και να μην ξεχνάμε τι έχει πραγματική αξία στη ζωή.

Κάθε Σάββατο, στις 12 η ώρα το μεσημέρι, η δημοσιογράφος της ραδιοφωνικής εκπομπής «θΘα βγω λιγάκι στον Aέρα » έχει προσκεκλημένους δύο εφήβους, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους. Αυτή την εβδομάδα η εκπομπή έχει θέμα το καίριο ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού: Πώς βλέπουν οι έφηβοι την κατάσταση που επικρατεί σήμερα; Eίναι αισιόδοξοι για το μέλλον; Συζητάνε για το τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν κι αν κάνουν όνειρα να αλλάξουνε τον κόσμο.
Τι απέγιναν τα ονειρά τους; Έκαναν σωστές επιλογές; Στάθηκαν τυχεροί στη ζωή τους; Πέσανε σε απρόοπτα; Και τελικά, ξαναβρέθηκαν ποτέ μεταξύ τους;

Πρεμιέρα: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

****
Disney on Ice presents Frozen @ Κλειστό Φαλήρου Tae Kwon Do

Disney on Ice presents Frozen

Η Feld Entertainment, Inc., ηγέτης στην παραγωγή της ζωντανής οικογενειακής ψυχαγωγίας, ζωντανεύει το Frozen, την διασημότερη και βραβευμένη με OSCAR® ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney. Το Disney On Ice παρουσιάζει το Frozen στην Αθήνα, από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου 2019.

Ολόκληρο το πολυαγαπημένο παραμύθι ζωντανά στον πάγο, ξεδιπλώνει τη δυναμική ιστορία των δύο αδελφών, της πριγκίπισσας Άννας και της πριγκίπισσας Έλσας. Η Άννα, ένα κορίτσι με τρυφερή καρδιά, ξεκινάει ένα επικό ταξίδι για να βρει την προικισμένη με μαγικές ιδιότητες αδελφή της Έλσα, που είναι αποφασισμένη να παραμείνει απομονωμένη, για να δοκιμάσει τα όρια της ψυχικής της δύναμης. Ο σκληροτράχηλος Κριστόφ, ο πιστός του τάρανδος Σβεν, ο αξιαγάπητος, ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Όλαφ και τα μυστηριώδη Τρολ, γίνονται συνοδοιπόροι της Άννας, σε μια ιστορία όπου η αγάπη νικά τον φόβο. Και όλοι μαζί, κοινό και καλλιτέχνες, τραγουδούν μουσικά αριστουργήματα όπως το "Let It Go" (Τα Ξεχνώ), "Do You Want to Build a Snowman?" (Θες Χιονάνθρωπο να Φτιάξεις;) και "Fixer Upper" (Ένα Δυο Πράγματα).

Πρεμιέρα: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

****
Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω @ Πολυχώρος Vault

Κατανόησέ με ή σε καταβροχθίζω

O Πολυχώρος Vault παρουσιάζει την παράσταση «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» από τη θεατρική ομάδα Ανδρομέδα. Μαρτυρίες παιδιών απ’ όλον τον κόσμο για την κακοποίησή τους και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.ο έργο βασίζεται σε μαρτυρίες παιδιών απ’ όλον τον κόσμο, στοιχεία από έγκυρους οργανισμούς, γραπτά σημαντικών ανθρώπων για το παιδί, ιστορικά ντοκουμέντα των τελευταίων εβδομήντα ετών, μαζί με αναφορές σε στατιστικές, συγκρίσεις και έρευνες πάνω στον γενικό όρο κακοποίηση του παιδιού, αλλά και στις άπειρες υποδιαιρέσεις του.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

****
Επίσης, πρεμιέρα κάνουν και οι εξής παραστάσεις:

Από την Δευτέρα 18/11
Το λαχείο @ Θέατρο Παραμυθίας
Vita brevis ή η ζωή είναι σύντομη, κι εμείς ξέρουμε τόσα λίγα @ Faust

Από την Τετάρτη 20/11
Το τελευταίο όνειρο της Έμιλυ Ντίκινσον @ Θέατρο 104
Football, το παιχνίδι της ανθρωπότητας @ Studio Μαυρομιχάλη (διαβάστε το review για την περσινή σεζόν)

Από την Παρασκευή 22/11
Αγώνες @ Θέατρο Σφενδόνη 
Η μέση διάρκεια ζωής των πλυντηρίων @ Θέατρο Πρόβα
«Η τραγωδία αλλιώς» - Κατανοώντας τη διαφορετικότητα @ Αμφιθέατρο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

****
Αυλαία κατεβάζουν οι ακόλουθες παραστάσεις:

Μέχρι την Τρίτη 19/11
Αλάσκα @ Πολυχώρος Vault
Με λένε Έμμα @ Σύγχρονο Θέατρο
Titanic vals @ Ελυζέ


Ό,τι και αν επιλέξετε, ελπίζουμε να σας δούμε πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι!

Καλή εβδομάδα!

Διαβάστε ακόμα