Marina_19_Cover

MARINA, Allie X, Leon Of Athens @ Piraeus Academy, 16.11.2019

Η χαρισματική Marina, παρά την απουσία ζωντανής μπάντας, διασκέδασε με χαρακτηριστική άνεση ένα γεμάτο Piraeus Academy
Διαβάστηκε φορες

Η Λευκαδίτισσα/Ουαλή pop τραγουδίστρια Marina Diamandis στη δεύτερη εμφάνιση της στο Piraeus Academy σίγουρα εντυπωσίασε τους φανατικούς της. Show με χορευτές, αλλαγές γκαρνταρόμπας και η παρουσία της στη σκηνή ενθουσίασαν το -στα όρια του sold out - κοινό. Όλα εξυπηρετούσαν τις pop συνθέσεις της που είναι έξυπνες και πιασάρικες, ιδιαίτερα για τα δεδομένα της μουσικής βιομηχανίας εν έτη 2019. Όμως η έλλειψη μπάντας στέρησε από τη συναυλία την αίσθηση του live, όχι πως τελικά ενδιέφερε κανέναν αφού οι κραυγές και οι εκδηλώσεις θαυμασμού ήταν ασταμάτητες καθ΄όλη τη διάρκεια του show.

Marina_19_02

Πριν η Marina ξεκινήσει την παράσταση που είχε ετοιμάσει για το "Love+Fear" tour, ανέλαβε ο εγχώριος Leon Of Athens με ένα αξιοπρεπές set, που ένα μεγάλο μέρος του κοινού έχασε καθώς υπήρξε μια καθυστέρηση κατά την είσοδο του κόσμου. Όμως όσοι εισέρχονταν σιγά-σιγά συμμετείχαν όπου ο Leon τους υποδείκνυε. Η Allie X ακολούθησε και παρόλο που είχε την καθολική αποδοχή από τους θεατές, αναίρεσε ότι προσπάθεια είχε κάνει για να στήσει τη μπάντα και να ετοιμάσει τα τραγούδια. Ο λόγος ήταν πως όλο σχεδόν το output που έφτανε στα αυτιά μας ήταν προηχογραφημένο. Θεωρώ ότι μειώνει ιδιαίτερα νέους καλλιτέχνες όταν ακολουθούν τον δρόμο του playback, ειδικά όταν το κοινό ξέρει τα τραγούδια και είναι έτοιμο να ταυτιστεί μαζί τους - γιατί στο Academy οι - ως επί το πλείστον κάτω των 25 ετών - θεατές ήξεραν πολλά κομμάτια της.

Marina_19_03

Σημαίες της Ουαλίας και της Ελλάδας διακοσμούσαν το συναυλιακό χώρο, μία ένδειξη εκτίμησης της Marina προς την καταγωγή της, με την παρουσία του πατέρα της και άλλων Λευκαδιτών. Το έδειξε και έμπρακτα βέβαια, γιατί εκτός του ότι μιλούσε Ελληνικά με πολύ καλή προφορά, το intro της συναυλίας ήταν το "Δυνατά Δυνατά" της Ελευθερίας Αρβανιτάκη ενώ τραγούδησε και το "Έτσι Είναι η Ζωή" της Βίκυς Μοσχολιόυ, μόνη της στα πλήκτρα. Στα δύο μέρη που χωρίστηκε το show, πατώντας πάνω στο τελευταίο της album "Love+Fear", συμπεριέλαβε κομμάτια από τους τέσσερις δίσκους της, με τους χορευτές να υποστηρίζουν το οπτικοακουστικό κομμάτι της βραδιάς.

Το θέμα σε μία μουσικοχορευτική βραδιά είναι να περάσουν καλά οι θεατές. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο Academy το κοινό ξεσάλωσε.  Στο φινάλε του "How to Be a Heartbreaker" χοροπηδούσε όλη η αρένα, ενώ τραγουδούσαν πραγματικά όλοι ακόμα και στα καινούρια κομμάτια. Φυσικά ξεχώρισαν τα "Primadonna", "I Am Not a Robot" ,"Teen Idle" - που πάλι βρήκε τη Marina στα πλήκτρα, "Bubblegum Bitch" και το πρόσφατο χιτάκι "Baby" που έχει ηχογραφήσει με τους Clean Bandit. Πιτσιρίκια και γονείς είχαν κατακλύσει το χώρο και δεν έλεγαν να σταματήσουν να φωνάζουν, και η αλήθεια είναι πως κανείς δε μπορεί να τους αδικήσει αφού η Marina στη σκηνή είναι φαντασμαγορική, τόσο στην εικόνα της όσο και στα φωνητικά.

Marina_19_04

Όμως - και δυστυχώς υπάρχει ένα όμως - η παράσταση ήταν περισσότερο show και λιγότερο συναυλία, σε αντίθεση με την προηγούμενη της εμφάνιση στον ίδιο χώρο το 2016. Ο λόγος ήταν φυσικά η απουσία οργάνων  (πλην των drums) με μόνο τη φωνή της Marina να βγαίνει ζωντανά στην επιφάνεια. Ακόμα και έτσι - και βάζοντας το show στο πλαίσιο που ταιριάζει - η Marina Diamandis, που άφησε το λογοπαίγνιο Marina and the Diamonds στο παρελθόν ως απόδειξη ότι επαναπροσδιόρισε την καλλιτεχνική της ταυτότητα, σκόρπισε την χαρούμενη pop της σε ένα φανατικό Piraeus Academy που δεν ενδιαφερόταν για τις περιφερειακές λεπτομέρειες. Όλοι ήταν αποφασισμένοι να διασκεδάσουν με τη ψυχή τους και χάρη στη χαρισματική Marina το κατάφεραν. Την επόμενη φορά όμως την περιμένουμε με ολόκληρη μπάντα και ας είναι ψιλά γράμματα πια για το ευρύ κοινό.

Marina_19_05

Marina Setlist - Piraeus Academy 16.11.2019

Love

Handmade Heaven
Hollywood
Primadonna
Enjoy Your Life
I Am Not a Robot
To Be Human
Superstar
Froot
Orange Trees
Teen Idle
Fear
Believe in Love
Bubblegum Bitch
No More Suckers
Έτσι Είναι Η Ζωή (Βίκυ Μοσχολιού)
Karma
Savages
Baby

Encore
End of the Earth
How to Be a Heartbreaker

Marina_19_06
Marina_19_07
Marina_19_08
Marina_19_09
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
7,5 / 10 (σε 4 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα