The Little Drummer Girl

Η Αθήνα υποψήφια για το ευρωπαϊκό βραβείο της καλύτερης κινηματογραφικής τοποθεσίας του 2019

Η δημοφιλής βρετανική τηλεοπτική σειρά "The Little Drummer Girl" σε σκηνοθεσία του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Park Chan-wook μπορεί να φέρει ακόμα μια βράβευση στην Ελλάδα, μετά την περσινή βράβευση της Κέρκυρας για την επίσης βρετανική σειρά "The Durrells".
Διαβάστηκε φορες
Το EUFCN (Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions) ανακοίνωσε τον 3ο διαγωνισμό "EUFCN Location Award"

Ψηφίστε τώρα την Αθήνα (THE LITTLE DRUMMER GIRL) - Υποψηφιότητα της Διεύθυνσης Hellenic Film Commission

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του δεύτερου διαγωνισμού, όπου η Κέρκυρα κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2018, το EUFCN – European Film Commissions Network ανακοινώνει τον διαγωνισμό για το European Film Location Award 2019, σε συνεργασία με το Cineuropa. 

Το EUFCN αποτελείται από 96 μέλη από 29 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες και οπτικοακουστικές παραγωγές. 

Κάθε Film Commission μέλος του EUFCN είχε την δυνατότητα να θέσει ως υποψήφιο location, μια τοποθεσία στην επικράτειά του όπου πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς η οποία είχε διανομή ή μετάδοση το διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2018 και 1ης Ιουλίου 2019. Όλες οι υποψήφιες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές έπρεπε να έχουν διεθνή διανομή, δηλαδή να έχουν προβληθεί/μεταδοθεί σε τουλάχιστον μια χώρα εκτός από την χώρα προέλευσής τους. 

Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK) με χαρά ανακοινώνει πως η πρότασή του -και φέτος- συγκαταλέγεται στις 10 επικρατέστερες τοποθεσίες και διεκδικεί τη διάκριση. Πρόκειται για την υποψηφιότητα της Αθήνας όπου γυρίστηκε η εξαιρετικά δημοφιλής βρετανική τηλεοπτική σειρά "The Little Drummer Girl" σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Park Chan-wook και σε παραγωγή των Ink Factory και BBC.

Η Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας και μία από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, προσέφερε έναν μοναδικό καμβά στον σκηνοθέτη Park Chan-wook. 

«Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία να κινηματογραφήσουμε το ‘The Little Drummer Girl’ ακριβώς στις τοποθεσίες τις οποίες είχε περιγράψει ο Τζον Λε Καρέ στο βιβλίο του. Το τεράστιο προνόμιο να κάνουμε γυρίσματα σε τόσο σημαντικούς ιστορικά και πολιτιστικά αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη και ο Ναός του Ποσειδώνα, χρειάζεται να επισημανθεί. Η Ελλάδα, ως η γενέτειρα του δράματος στη Δύση, προσφέρει στους κινηματογραφιστές έναν μοναδικό καμβά και για μένα ήταν το τέλειο μέρος για να πω την ιστορία της Τσάρλι», δήλωσε ο Park Chan-wook στην Διεύθυνση Hellenic Film Commission περιγράφοντας την εμπειρία του από τα γυρίσματα στην Ελλάδα. 

Η σειρά "The Little Drummer Girl" βασίζεται στο ομότιτλο κατασκοπικό μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ και είναι μια παραγωγή των Ink Factory και BBC, με πρωταγωνιστές τους Florence Pugh και Alexander Skarsgård. Ελληνικές τοποθεσίες αξιοποιήθηκαν για να γυριστούν όχι μόνο σκηνές που διαδραματίζονται στην Ελλάδα, αλλά και σκηνές που εκτυλίσσονται στο Λίβανο, το Ισραήλ, την Γιουγκοσλαβία (της τότε εποχής) και την Ρώμη. 

The Little Drummer Girl

Η διαδικασία της ψηφοφορίας

Από τις 14 Νοεμβρίου 2019 έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2019 το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή τετράγλωσση πλατφόρμα Cineuropa (www.cineuropa.org) και να ψηφίσει συμπληρώνοντας την online φόρμα (δείτε πιο κάτω). 

Η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου.
 
Πέρα από την ευχαρίστηση να βοηθήσουν το μέρος που αγαπούν να κερδίσει τον τίτλο της Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας 2019, όσοι και όσες συμμετέχουν στην ψηφοφορία μπορούν να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο (προσφορά του Film Commission της τοποθεσίας). Ο νικητής θα επιλεγεί με κλήρωση, μεταξύ αυτών που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, από το EUFCN και το Cineuropa.

Online φόρμα ψηφοφορίας: https://cineuropa.org/en/felaindex/

Ψηφίστε την Αθήνα: https://cineuropa.org/en/felaprofile/380509/#cm 

Περισσότερες πληροφορίες για τα γυρίσματα της σειράς "The Little Drummer Girl" στην Ελλάδα: https://www.filmcommission.gr/hfcnews/tldg-wraps-filming-in-greece/

The Little Drummer Girl

Οι 10 υποψήφιες τοποθεσίες

Αθήνα (Ελλάδα) – The Little Drummer Girl
Βίλνιους (Λιθουανία) – Chernobyl
Σινεμά Delphi, Βερολίνο (Γερμανία) – Babylon Berlin
Περιοχή Ντορφούλια (Βόρεια Μακεδονία) – Honeyland
El Hierro (Ισπανία) – Hierro
Λουγγάλα (Ιρλανδία) – Vikings
Λβιβ (Ουκρανία) – Eva Stories
Rocca Guidonesca di Rocchettine (Ιταλία) – Il Nome della Rosa
Ξενοδοχείο Royal Brussels (Βέλγιο) – Les Miserables
Πύργος Završje-Piemonte d’Istria (Κροατία) – Robin Hood

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα