Cinobo

Cinobo: Απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν ξέρατε ότι είχατε

Διαβάστηκε
Η Δάφνη Μπεχτσή, managing director του Cinobo, μας αποκαλύπτει ότι το project στοχεύει στη δημιουργία μιας διαδραστικής κοινότητας που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν τον κινηματογράφο.
Cinobo


Οι τελευταίες εβδομάδες έχουν φέρει πληθώρα άσχημων ειδήσεων, ανθρώπινες απώλειες και δοκιμασία των συστημάτων υγείας παγκοσμίως. Ακόμα και ο πολιτισμός, που θα μπορούσε σε τέτοιες στιγμές να διαδραματίζει καθοριστικό καθαρτικό/εξαγνιστικό ρόλο, έχει περιοριστεί αναγκαστικά και μέχρι νεωτέρας στο διαδίκτυο. Μέσα σε αυτό το κλίμα έλαχε στο Cinobo να κάνει την προγραμματισμένη του πρεμιέρα και να προστεθεί ως μία εναλλακτική οικιακής ψυχαγωγίας. Αφού εξοικειωθήκαμε, χάρη κυρίως στο Netflix, με τις νόμιμες (να το τονίσουμε!) streaming πλατφόρμες ταινιών, η πρώτη ελληνική προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα συμπληρώνει ένα μεγάλο κενό, που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν είχαμε φανταστεί ότι θα καλυφθεί.

Πώς θα μπορούσαμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε ταινίες που ξεφεύγουν από τα ασφυκτικά πλαίσια του mainstream;

Πώς θα μπορούσαμε να δούμε ταινίες που παρότι διέγραψαν αξιοπρόσεκτη φεστιβαλική πορεία, κρίθηκε ότι δεν θα είχαν ανταπόκριση στις κινηματογραφικές αίθουσες και δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα;

Τελικά, πού μπορούμε να βρούμε online το σινεμά αυτό που ταράζει τα νερά, αυτό που μας ξεβολεύει και ανακατεύει το μέσα μας;

Έψαχνα κι εγώ, όπως φαντάζομαι πολλές και πολλοί από εσάς. Μπορεί να μην βρίσκονται όλες οι απαντήσεις στο Cinobo. Ωστόσο, κατά την περιήγησή μου στην ταινιοθήκη του συγκέντρωσα δεκάδες ταινίες που πάντα ήθελα να δω. Επίσης, είμαι σίγουρος ότι μια πιο ενδελεχής αναζήτηση θα αποκαλύψει άλλες τόσες που δεν γνώριζα καν. Κι αυτό αποτελεί ήδη μια πολύ καλή αρχή!

Πίσω όμως από το Cinobo βρίσκονται άνθρωποι, που με αποφασιστικότητα και επιμονή τόλμησαν να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Και σκέφτηκα ότι ήθελα να μάθω περισσότερα τόσο για τις ιδέες τους, όσο και για την πραγματικότητά τους, όπως την βιώνουν από τότε που το Cinobo βρίσκεται online. Ευχαριστώ πολύ τη Δάφνη Μπεχτσή, managing director του Cinobo, για την προθυμία της να απαντήσει σε όλα μου τα ερωτήματα: από τα αγαθά και τα αφελή ως τα πιο τεχνικά και τα προβοκατόρικα. Στις ενδελεχείς απαντήσεις της θα βρείτε όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το Cinobo, αλλά δεν βρήκατε στις FAQ και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε. (Παρεμπιπτόντως, ελπίζω ακόμα να επιτρέπεται να κάνουμε αναφορές στον Woody Allen!)


CINOBO

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είναι το Cinobo, σωστά;

Δάφνη Μπεχτσή: Ναι, είναι το Cinobo, όχι η Cinobo. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ, όχι μόνο μια εταιρεία ή μια πλατφόρμα. Ένα πρότζεκτ με όραμα, το οποίο έλειπε από την Ελλάδα, σε εμάς τουλάχιστον που το δημιουργήσαμε.

Το όνομα της πλατφόρμας προέρχεται από την φράση "Cinema No Borders", δηλαδή σινεμά χωρίς όρια – ή χωρίς σύνορα, θα πρόσθετα. Ποια όρια ή σύνορα στοχεύετε να καταρρίψετε;

ΔΜ: Σημαίνει τέχνη χωρίς καλούπια, σινεμά των δημιουργών, σινεμά που τολμά και αμφισβητεί φόρμες καλλιτεχνικές, πολύχρωμο, μοναδικό. Φυσικά, βέβαια, όπως επισημαίνεις, σίγουρα θέλουμε να ξεπεράσουμε γεωγραφικά και πολιτισμικά σύνορα. Το σινεμά είναι ένας τρόπος να ανακαλύψεις πολιτισμούς, να πάρεις μια γεύση από την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής, μέσα από ιστορίες αγάπης, τρόμου, αγωνίας. Επιδιώκουμε επίσης να ξεπεράσουμε και νοητά σύνορα, όπως αυτά μεταξύ κοινωνικών τάξεων, θρησκειών και ηθικής. Μέσα από ιστορίες ηρώων μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ, μας δίνεται μια ευκαιρία να εκτιμήσουμε τη διαφορετικότητα και να αντιληφθούμε τα δικά μας όρια, να καταρρίψουμε στερεότυπα και παγιωμένες πεποιθήσεις.

Τέλος, θέλουμε να καταρρίψουμε τα όρια της ψυχαγωγίας στο σπίτι, όπως τη γνωρίζαμε. Να δώσουμε ένα περιβάλλον που δίχως διαφημίσεις προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία, γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, αγωνία. Μια διασκέδαση που οικονομικά και εύκολα σε βοηθά να δραπετεύσεις από τη δικιά σου καθημερινότητα. Επιπλέον, θέλουμε να δοκιμάζουμε πράγματα, να συστήνουμε νέους δημιουργούς, να ανακαλύπτουμε ή να επανασυστήσουμε έργα που θεωρούμε ότι δεν βρήκαν τη θέση τους στο ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο. Να κάνουμε το ανεξάρτητο σινεμά να σπάσει τα όρια του πιστού αλλά μικρού κοινού που το ακολουθεί και να το προσβάσιμο και φιλικό και σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Για όλους αυτούς τους λόγους, το Cinobo σημαίνει κινηματογραφική εμπειρία και ψυχαγωγία χωρίς όρια.

THE_ARTIST_COLLECTION

Πάμε λίγο στο παρελθόν. Πώς συστάθηκε η ομάδα σας; Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσατε στο ξεκίνημα;

ΔΜ: Η έρευνα και ο σχεδιασμός του εγχειρήματος ξεκίνησε σταδιακά πριν μια διετία με τον συνεργάτη μου Άλεξ. Από τότε, πολλοί άνθρωποι συνέβαλαν στη δημιουργία του Cinobo και είμαι πολύ ευγνώμων που στήριξαν αυτό το εγχείρημα. Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις φυσικά πολλές, όπως σε κάθε νέο ξεκίνημα. Μεγάλη πρόκληση ήταν η εξασφάλιση χρηματοδότησης. Έκτοτε, συστάθηκε η τελική ομάδα που το τρέχει σήμερα, με επαγγελματίες ποικίλων ειδικοτήτων με διάφορα ενδιαφέροντα, με κοινό παρανομαστή την αγάπη για τον κινηματογράφο. Ενώσαμε τις δυνάμεις και το κέφι μας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις ιδέες μας και τον κινηματογράφο που διαλέγουμε από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα με τους συνδρομητές μας.

Υπάρχει οργανική σχέση με κάποια εταιρεία διανομής, για παράδειγμα με τη Seven Films);

ΔΜ: Προέρχομαι από μια οικογένεια που δραστηριοποιείται στο κινηματογραφικό χώρο για πάνω από 30 χρόνια και φυσικά χωρίς τα ερεθίσματα που είχα από την οικογένειά μου δεν θα βρισκόμουν εδώ σήμερα. Θυμάμαι τον εαυτό μου 5 χρονών στα πατώματα του βίντεο κλαμπ να προσποιούμαι ότι δουλεύω καθαρίζοντας VHS και ακόμα έχω το συναίσθημα ενθουσιασμού μέσα μου από της κυριακάτικες βραδιές σινεμά με τον πατέρα μου -δεν χάναμε ούτε μία-. Έτσι, λοιπόν, η σχέση της οικογένειάς μου με το χώρο και η αγάπη τους για το σινεμά σίγουρα συντέλεσε στο ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα.

Χάρη στην Seven Films, λοιπόν, και στην ομάδα της είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ και markets του κόσμου, να λύσω αμέτρητες απορίες για το πώς δουλεύει η αγορά και να έρθω σε επαφή με τον απέραντο πλούτο ανεξάρτητου κινηματογράφου που υπάρχει και δεν φτάνει ποτέ στα μάτια του κοινού. Αδιαμφισβήτητα, λοιπόν, το γεγονός πως η Seven Films υπήρξε στη ζωή μου και τα ερεθίσματα που έλαβα από την οικογένειά μου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να δημιουργήσω το Cinobo. Είμαι τυχερή για τη συμβολή της Seven Films και άλλων συνεργατών του χώρου, που στάθηκαν υποστηρικτικά στη δημιουργία αυτού του εγχειρήματος με συμβουλές και συνεργασίες. Το πρότζεκτ, ωστόσο, αποτελεί μια τελείως διαφορετική οντότητα, που πήρε σάρκα και οστά με την χρηματοδότηση εξωτερικών επενδυτών και τρέχει από μια νεοσύστατη ομάδα συνεργατών με πολυετή εμπειρία στο χώρο της κινηματογραφικής διανομής, της δημοσιογραφίας, της επικοινωνίας πολιτιστικού προϊόντος και φυσικά της τεχνολογίας. 

Cinobo

Από τις 12 Μαρτίου το Cinobo εκπέμπει σε Ελλάδα και Κύπρο. Πώς το γιορτάσατε;

ΔΜ: Η έναρξη του Cinobo συνέπεσε χρονικά με το κλείσιμο των κινηματογράφων, γεγονός που αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την κινηματογραφία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς - για να μην αναφερθούμε στις συνολικές πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο πλανήτης ολόκληρος! -. Σε τέτοιες συγκυρίες δεν υπήρχαν περιθώρια εορτασμών. Παραμένουμε ρεαλιστές και προσηλωμένοι στους στόχους μας, ελπίζοντας πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα έχουμε πολλούς λόγους να γιορτάσουμε, τόσο με την ομάδα όσο και τους συνδρομητές μας!

Διάγουμε μια πρωτόγνωρη περίοδο στα χρονικά της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Ο περιορισμός στο σπίτι σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε εφευρετικοί με τις μορφές οικιακής ψυχαγωγίας. Το Cinobo επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο και αναμφίβολα μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο για τους κινηματογραφόφιλους που δεν έχουν πρόσβαση στις κινηματογραφικές αίθουσες, όσο κι αν αυτή η αίσθηση δεν υποκαθίσταται. Πώς κρίνετε τη συγκυρία αυτή για την έναρξη του Cinobo, από την μεριά σας;

ΔΜ: Το χρονικό του λανσαρίσματος ήταν μια τυχαία συγκυρία, η οποία μπορεί να βοήθησε στα πρώτα βήματα του Cinobo, παραμένει ωστόσο μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη με άγνωστες και δυσάρεστες επιπτώσεις για την κινηματογραφία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Αν μέσα από αυτές τις νέες συνθήκες προκύψουν και κάποιες ευκαιρίες, αυτό είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε. Εμείς πάνω απ’ όλα είμαστε χαρούμενοι που τις ημέρες αυτές της καραντίνας προσφέρουμε στον κόσμο ψυχαγωγία και συντροφιά με το δικό μας τρόπο.

Να μπούμε σε κάπως τεχνικά ζητήματα. Έχετε ανακοινώσει ότι κάθε εβδομάδα θα προστίθενται τέσσερις ταινίες στην πλατφόρμα. Πώς και από πού αγοράζετε τα δικαιώματα; Είναι η εταιρεία παραγωγής ή η ελληνική εταιρεία διανομής (αν υπάρχει); Πόσο διαρκούν συνήθως τέτοιες συμφωνίες, δηλαδή για πόσο καιρό θα παραμένουν οι ταινίες στο Cinobo;

ΔΜ: Κάθε εβδομάδα προστίθενται νέες ταινίες, συχνά περισσότερες από τέσσερις, εκ των οποίων μια πάντα θα είναι πρεμιέρα, ενώ κάθε 15 ήμερες δημοσιεύεται μια θεματική συλλογή ή αφιέρωμα. Αυτό το μήνα στο Cinobo θα προστεθούν 33 ταινίες! Οι ταινίες συλλέγονται από ελληνικές εταιρίες διανομής, από διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ, από γραφεία του εξωτερικού και μεμονωμένους παραγωγούς. Επομένως, ο χρόνος παραμονής των ταινιών στην πλατφόρμα διαφέρει κατά περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά, θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις ταινίες, όταν πλησιάζει η ώρα της αποχώρησής τους!

CINOBO

Αρκετοί συνδρομητές σας βρίσκονται ακόμα στην δωρεάν δοκιμαστική περίοδο. Παρόλα αυτά, πώς κρίνετε την ως τώρα ανταπόκριση του κόσμου; Μπορείτε να αποκαλύψετε κάποια νούμερα;

ΔΜ: Από την πρώτη στιγμή τα μηνύματα και η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε ενθαρρυντική, έως συγκινητική θα έλεγα. Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχει κόσμος που ήδη αγάπησε το Cinobo όσο εμείς και του κρατάει συντροφιά αυτές τις ημέρες. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα ώστε να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον αριθμό των συνδρομητών, πόσο μάλλον στα πλαίσια μια συνθήκης και καθημερινότητας πρωτόγνωρης για όλους.

Κοιτάζοντας τα σχόλια στη σελίδα σας στο Facebook, σημειώνω το πρόβλημα με την εμφάνιση υποτίτλων μέσω Chromecast. Τα τεχνικά και άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει αυτές τις πρώτες δέκα ημέρες κρίνονται εύκολα διαχειρίσιμα;

ΔΜ: Σταθήκαμε πολύ άτυχοι με το θέμα του Chromecast. Το πρόβλημα προέκυψε ακριβώς πριν το λανσάρισμά μας, μετά το τελευταίο update της Google στους Chromecast receivers. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά νέα μέσα στην εβδομάδα! Αντιμετωπίζουμε επίσης ένα ζήτημα με την εφαρμογή μας σε ορισμένα μοντέλα της LG Smart TV το οποίο έχει μπει σε προτεραιότητα από τους developers και αναμένουμε την επίλυσή του σύντομα.

(Ανανέωση: Με τη δημοσίευση της συνέντευξης η ομάδα του Cinobo ανακοίνωσε ότι το θέμα με την προβολή των υποτίτλων μέσω Chromecast επιλύθηκε)

Πότε θα μπορείτε να κάνετε εκτιμήσεις για τη βιωσιμότητα της πλατφόρμας; Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας;

ΔΜ: Όπως σας είπα και προηγουμένως, είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και βάσει αυτών να κάνουμε εκτιμήσεις για το μέλλον. Εμείς συνεχίζουμε με την ίδια ένταση, δημιουργικότητα και κέφι που δουλεύουμε τα τελευταία δύο χρόνια, πάντα προσηλωμένοι στους στόχους μας. Τη δημιουργία μιας διαδραστικής κοινότητας, διαδικτυακής και όχι μόνο, που θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν τον κινηματογράφο. Την εισαγωγή μιας εναλλακτικής πρότασης στον τομέα του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Την στήριξη και διάδοση του ανεξάρτητου κινηματογράφου, κάνοντας τον προσβάσιμο σε μεγαλύτερο μέρος του κοινού στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ήδη υπάρχουν αρκετές ενότητες στο Cinobo, από τις οποίες ξεχωρίζω τις βραβευμένες ως Καλύτερες Μεγάλου Μήκους Ταινίες Μυθοπλασίας στα 10 χρόνια των βραβείων Ίρις. Για το προσεχές μέλλον αναμένονται αφιερώματα σε Bong Joon-ho, Agnès Varda και Charlie Chaplin. Δώστε μας ένα δυο τυράκια παραπάνω!

ΔΜ: Εκτός από τα αφιερώματα σε Agnès Varda και Charlie Chaplin, μέσα στον Απρίλιο είναι προγραμματισμένο άλλο ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο: τα ντοκιμαντέρ που έχουν βραβευτεί τα 10 τελευταία χρόνια από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Έρχεται επίσης και η αντίστοιχη συλλογή με τις βραβευμένες μικρού μήκους, για τις οποίες είχαμε και πολλά requests από το κοινό. Σύντομα έρχεται και η φιλμογραφία του Kieślowski και του Kiarostami και φρέσκες φεστιβαλικές πρεμιέρες, όπως το Babyteeth.

IRIS_FEATURE_COLLECTION

Να γίνω λιγάκι προβοκάτορας; Πώς να πείσω το φίλο ή τη φίλη μου να δούμε μια «κουλτουριάρικη» ή «βαριά» ταινία στο Cinobo αντί για μια «χαζοκωμωδία» στο Netflix; Δεκτή και μια προβοκατόρικη απάντηση!

ΔΜ: First things first. Δεν χρειάζεται καν να του πεις πως θα δει μια «βαριά» ταινία, διότι αυτό δεν είναι απαραίτητο! Φυσικά υπάρχουν και οι hard core arthouse ταινίες στην ταινιοθήκη μας, αλλά αυτές αποτελούν μόνο ένα μέρος του καταλόγου του Cinobo. Εάν ψάχνεις κάτι πιο fun, δε θα δυσκολευτείς να το βρεις. Feelgoοd, Rom-Com, Κωμωδία & Σάτιρα, άπειρες αληθινές ιστορίες και γνωστές μεταφορές από βιβλία, ισπανικά θρίλερ κλπ. Τώρα αν όντως θες να μυήσεις τους φίλους σου σε ένα πιο ιδιαίτερο είδος κινηματογράφου που αγαπάς εσύ αλλά τους είναι άγνωστο… βρες άλλους φίλους! Προβοκατόρικη ερώτηση, προβοκατόρικη απάντηση. Αστειεύομαι, φυσικά. Πες τους «για όλα υπάρχει η πρώτη φορά» και σίγουρα κάτι ξέρεις για να το προτείνεις.. άρα τι φοβάσαι;

Αλήθεια, βλέπετε Netflix; Θεωρείτε ότι το Cinobo είναι ανταγωνιστικό ή συμπληρωματικό με το Netflix; Σας εκφράζει ο χαρακτηρισμός «το Netflix των σινεφίλ»;

ΔΜ: Φυσικά βλέπουμε Netflix. Μόλις ξεκινήσαμε το νέο κύκλο του "La casa de papel" και αγαπάμε "Chef's Table". Δεν θεωρούμε πως είμαστε ανταγωνιστές του Netflix, καθώς αυτό που παρέχουμε και ο τρόπος που το παρουσιάζουμε είναι τελείως διαφορετικός. Το κενό που ευελπιστούμε να καλύψουμε με το Cinobo, μεταφορικά και κυριολεκτικά, είναι αυτό ανάμεσα στο ανεξάρτητο σινεμά και στο κοινό που το απολαμβάνει ή θέλει να το ανακαλύψει. To Cinobo ήρθε να αποκαταστήσει αυτή τη σχέση κάνοντας πιο εύκολη και πιο άμεση την πρόσβαση σε αυτό. Έτσι, το κοινό έχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να εξερευνήσει συγκεντρωμένο και προσεκτικά επιμελημένο τον ανεξάρτητο κινηματογράφο από όλο τον κόσμο. Το Cinobo επίσης στοχεύει να γεφυρώσει ένα κενό κάλυψης στην εγχώρια αγορά στο οποίο εντάσσονται ταινίες που δεν μπορούν να βρουν χώρο προβολής στις αίθουσες ή που τους δόθηκε χρονικά μια πολύ μικρή ευκαιρία προβολής με τα δεδομένα της αγοράς του σήμερα. Θέλουμε, λοιπόν, να δώσουμε ζωή στις ταινίες αυτές μετά τις αίθουσες και έπειτα από τα φεστιβάλ και για πρώτη φορά να τις κάνουμε πραγματικά προσβάσιμες σε όλους. Όσο για τον χαρακτηρισμό «το Netflix των σινεφίλ», η ερώτηση δεν είναι τι μας εκφράζει, αλλά πώς μας βλέπει το κοινό. Το παρατσούκλι σου δεν το διαλέγεις ο ίδιος.

Άλλη μια τεχνική ερώτηση. Μιας που το ανέφερα (επιμόνως), το Netflix πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα ρίξει σταδιακά την ποιότητα εικόνας στην Ευρώπη για ένα μήνα, ώστε να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση. Με αυτή την αφορμή, θα ήθελα να ρωτήσω αν οι servers σας βρίσκονται στην Ελλάδα ή κάπου αλλού στην Ευρώπη.

ΔΜ: Οι servers μας βρίσκονται στην Ιρλανδία. Η κίνηση του Netflix και του YouTube να ρίξουν την ποιότητά τους οφείλεται στην κατανάλωση περιεχομένου από εκατομμύρια χρήστες καθημερινά. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο θέμα προς το παρόν, καθώς το traffic μας είναι αμελητέο σε global επίπεδο. Μακάρι να φτάσουμε κάποτε στο σημείο το traffic μας να επηρεάζει το internet όλης της ηπείρου!

CINOBO_ALL_DEVICES

Ένα μεγάλο κομμάτι του Cinobo είναι η επιλογή των ταινιών. Στην ομάδα σας βρίσκονται τρεις curators, αλλά φαντάζομαι ότι και η υπόλοιπη ομάδα θα έχει λόγο. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι κατά πόσο συμφωνείτε μεταξύ σας σχετικά με τις νέες ενότητες και ταινίες για το Cinobo, αλλά και για τις ταινίες και τον κινηματογράφο γενικότερα.

ΔΜ: Κατά κύριο λόγο συμφωνούμε αρκετά, καθώς πορευόμαστε με κοινό στόχο. Όπως είπα και πριν, όλο το team μοιράζεται ένα πράγμα και αυτό είναι η αγάπη για το σινεμά. Υπάρχει mutual respect στην υποκειμενικότητα του καθενός όταν βάζουμε τις ιδέες μας στο τραπέζι. Άλλωστε, ο στόχος μας είναι πάντα η προσφορά στο κοινό και το τι πιστεύουμε ότι αξίζει ο κόσμος να ανακαλύψει.

Να κλείσουμε με έναν πιο προσωπικό τόνο. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία της περασμένης χρονιάς; Και ποια ταινία έχει σήμερα τις περισσότερες πιθανότητες να ανακηρυχθεί η αγαπημένη σου όλων των εποχών;

ΔΜ: Η αγαπημένη μου ταινία της περασμένης χρονιάς είναι το Bacurau. Όλων των εποχών… σίγουρα δεν μπορώ να το απαντήσω. Κάθε ταινία με αγγίζει για τελείως διαφορετικό λόγο, κάποιες προκαλούν έντονα συναισθήματα, κάποιες προβληματισμούς κάποιες με κάνουν να γελάσω με την ψυχή μου.. πώς μπορούν όλα αυτά να συγκριθούν μεταξύ τους;


Ανακαλύψτε το Cinobo και ακολουθήστε το στα social media για συνεχή και άμεση ενημέρωση


Διαβάστε επίσης τις εντυπώσεις μας από ορισμένες από τις πρεμιέρες του Cinobo

Ένα σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ερωτικούς υπαινιγμούς από τον Xavier Dolan.

Ένα σκηνοθετικό αριστούργημα και ένα ποιητικό σενάριο απέναντι στην πολιτική, την γυναίκα, την ζωή και τον έρωτα από την Agnès Varda.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Δάφνη Μπεχτσή Cinobo
19
συνέντευξη
233
Σχετικά Άρθρα για σένα
Ανασκόπηση 2020
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια