Κοινό σε συναυλία (Pixabay)

Επιτρέπονται οι συναυλίες από 15 Ιουλίου - Πώς θα πραγματοποιούνται

Διαβάστηκε
Η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι από τις 15 Ιουλίου και μετά θα επιτρέπονται τα ζωντανά θεάματα και δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους.
Κοινό σε συναυλία (Pixabay)


«Πράσινο φως» δόθηκε στην πραγματοποίηση πολιτιστικών δρωμένων φέτος το καλοκαίρι, από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο των ανακοινώσεών της για τα μέτρα στήριξης του τομέα του πολιτισμού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός την Πέμπτη (07/5), από τις 15 Ιουλίου και μετά θα επιτρέπονται τα ζωντανά θεάματα και δρώμενα, μόνο σε ανοιχτούς χώρους, με την προϋπόθεση της τήρησης ορισμένων μέτρων προστασίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Μενδώνη ανέφερε πως θα πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω:

- Τα άτομα -με μη ιατρική μάσκα- που μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις, τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

- Όριο πληρότητας 40%, ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις. Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων.

- Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Παράλληλα, επεσήμανε πως θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής (αλλά και ειδικοί κανόνες) στους χώρους των δρωμένων, ενώ ισχύει  η σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος για το κοινό.

Τέλος, θα υπάρχει ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου και εξόδου του κόσμου.

Λίνα Μενδώνη
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια