Αμοργός - Λεωνίδας Μπαλάφας

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Απριλίου 2020

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και ψηφίζουν τα 10 καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες
Η καραντίνα τελείωσε και ο κόσμος βρίσκεται σε μία κατάσταση επαναπροσέγγισης της πραγματικότητας και επιστροφής στη νέα καθημερινότητα, έχοντας και πάλι για παρέα τη μουσική, η οποία, μάλιστα, πλήττεται σημαντικά αυτή την περίοδο από την απουσία μέτρων στήριξης για τον Πολιτισμό.

Οι συντάκτες του MixGrill πραγματοποίησαν ακόμη μια φορά τη διαδικτυακή τους συνάντηση, έπειτα από την ψηφοφορία του μήνα, και κατέληξαν στη λίστα με τα δέκα καλύτερα ελληνικά τραγούδια του Απριλίου. Μια λίστα που διαθέτει διαφορετικά είδη μουσικής, μα την ίδια αγάπη για αυτήν.

Πρώτο στη λίστα συναντάμε τον Λεωνίδα Μπαλάφα με τραγούδι «Αμοργός» που μυρίζει καλοκαίρι και είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να ταξιδέψει ο νους αυτή την περίοδο, ενώ ακολουθεί το πολύ όμορφο και τρυφερό «Θα γυρίσει ξανά» από τους Usurum, που χαρίζει αισιοδοξία μέσα στη νοσταλγία του. 

Έπειτα, συναντάμε τους Καρτ Ποστάλ που κινούνται σε ένα ανθισμένο και ρομαντικό τοπίο με το τραγούδι «Άνοιξη», ενώ μετά βρίσκουμε τους Active Member και το «Ω γλυκύ μου έαρ (σε καραντίνα)» που πραγματεύεται το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού και του φόβου που ένιωσε ο κόσμος.

Η πρώτη πεντάδα κλείνει με τους Trio Tekke και το τραγούδι «Στο δρόμο» που εκφράζει την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, ενώ ακολουθούν οι Transidelia με το ψυχεδελικό - παραδοσιακό "Leñó (Λενιώ)" και έπειτα ο Δημήτρης Μυστακίδης με το κοινωνικό τραγούδι «Μίλα» με αναφορές στους Ζακ Κωστόπουλο, Μάγδα Φύσσα και Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στην όγδοη θέση συναντάμε τους Autow Nite Superstore και το όμορφο τραγούδι "Go Home Now" με techno και house χροιά, ενώ συνεχίζουμε με τους ΓΙΑΝ ΒΑΝ και το «συνθορεμπετοπάνκ» τραγούδι «Μάτια Καστανά». Η δεκάδα κλείνει με το «Μιτσικέλι», ένα τραγούδι των Σπύρου Γραμμένου και Δημήτρη Μυστακίδη που ηχογραφήθηκε στην καραντίνα.

Τα τραγούδια του Top-10:

01. Λεωνίδας Μπαλάφας - Αμοργός
02. Usurum - Θα γυρίσει ξανά
03. Καρτ Ποστάλ - Άνοιξη
04. Active Member - Ω γλυκύ μου έαρ (σε καραντίνα)
05. Trio Tekke - Στο δρόμο
06. Transidelia - Leñó (Λενιώ)
07. Δημήτρης Μυστακίδης - Μίλα
08. Autow Nite Superstore - Go Home Now
09. ΓΙΑΝ ΒΑΝ - Μάτια Καστανά
10. Σπύρος Γραμμένος & Δημήτρης Μυστακίδης - Μιτσικέλι

Ακούστε στο Youtube τη λίστα με το Top-10 και τα άλλα τραγούδια που μας άρεσαν αυτό τον μήνα:

Διαβάστε ακόμα