Όσα ξεχώρισαν από το Athens Music Week 2020;

Όσα ξεχώρισαν από το Athens Music Week 2020

Μπράβο στους διοργανωτές του AMW! Με κάποιες διορθώσεις και αλλαγές, τα καλύτερα έρχονται την επόμενη χρονιά.
Διαβάστηκε φορες
Την περασμένη Κυριακή 21 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η δεύτερη έκδοση του Athens Music Week. Φέτος, λόγω του κορονοϊού, ο Georges Perot και η ομάδα του δημιούργησαν μια διαφορετική μορφή του Φεστιβάλ με πάρα πολλές συμμετοχές καλλιτεχνών και ανθρώπων της μουσικής, είτε δια ζώσης ή από το σπίτι τους, με χρήση του Zoom. Μάλιστα, μετά από κάθε βιντεοσκοπημένη συζήτηση, το αντίστοιχο πάνελ συνδεόταν στο Zoom, όπου δεχόταν ερωτήσεις από όσους από εμάς είχαμε δηλώσει συμμετοχή. 

Αν αγαπάς κι ενδιαφέρεσαι για τη μουσική, αυτή η σειρά των θεμάτων του AMW ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κι οι ομιλητές πολύ καλά επιλεγμένοι! Τεχνικά προβλήματα υπήρξαν, αλλά αυτό ήταν αναπόφευκτο για ένα τόσο περίπλοκο και καινούργιο εγχείρημα. Όμως, πραγματικά οι άνθρωποι του AMW έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα.

Σχετικά με τα πάνελ και τις συζητήσεις, θεωρώ ότι τα θέματα ήταν μεν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά υπήρχαν φορές όπου οι ομιλητές αναλώνονταν στην παρουσίαση της κατάστασης, που έχει η χώρα τους αυτή την περίοδο κι έβγαιναν εκτός θέματος. Δυστυχώς, υπήρχαν φορές όπου η συζήτηση ήταν μεν ενδιαφέρουσα, αλλά όχι κοντά στο θέμα της.

Επιπλέον, ένα θέμα προς συζήτηση για το μέλλον αυτής της όμορφης ιδέας του AMW είναι η πιθανή αλλαγή του σε "Athens Music Month" και η οργάνωση καθεμιάς από αυτές τις 6 ημέρες σε 3 εβδομάδες (δύο ημέρες την εβδομάδα π.χ. κάθε Τρίτη και Πέμπτη). Καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι της μουσικής είτε εργάζονται σε άλλους τομείς ή έχουν παιδιά ή άλλες υποχρεώσεις και είναι σχετικά δύσκολη η καθημερινή παρακολούθηση αυτών των συζητήσεων, αλλά και των καλλιτεχνών, που παρουσιάζονται. Με αυτή την πρόταση, κάθε Τρίτη και Πέμπτη του Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη στην AMW, ή καλύτερα AMM.

Παρακολούθησα αρκετά από τα πάνελ του Athens Music Week και παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα σχόλια, που σημείωσα στο τεφτέρι μου:

Anca Lupes: Το Ρουμάνικο Υπουργείο Πολιτισμού δημιούργησε ένα πρόγραμμα για online applications, στο οποίο κάναμε αίτηση για το Mastering the Music Conference, το οποίο θα γίνει τελικά σε on-line έκδοση. Το on-line μας επιτρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φυσικό γεγονός.

Didier Gosset (BEL - IMPALA): Λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με το SABAM, τον Οργανισμό των Βέλγων καλλιτεχνών, στο Βέλγιο θα χαθούν 20 εκατομμύρια Ευρώ από την μη πραγματοποίηση συναυλιών, φεστιβάλ κλπ. 

Ερώτηση του Γ. Μπαλιώτη: Το EXIT Festival θα γίνει τον Αύγουστο και το ίδιο δύο ελληνικά φεστιβάλ. Λαμβάνοντας υπόψη τους υγειονομικούς περιορισμούς, αυτές οι διοργανώσεις θα κάνουν καλό στην εικόνα των μουσικών φεστιβάλ ή θα είναι τελικά δυσφήμιση τους;

Απάντηση από τον Σταύρο Στριλιγκά (EJEKT): Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν τα Ελληνικά φεστιβάλ που έχουν ανακοινωθεί και το ίδιο δύσκολο θα είναι και για το EXIT Festival, το οποίο βασίζεται σε Άγγλους και γνωρίζετε πολύ καλά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στις χώρες που εμείς δεν δεχόμαστε (προς το παρόν). Θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνουν συναυλίες αυτό το καλοκαίρι, αν και όποιος το κάνει, θα γεμίσει τον αντίστοιχο συναυλιακό χώρο.

Θωμάς Μαχαίρας (Release Athens - Fuzz): Δεν μπορεί να γίνει φεστιβάλ ή συναυλία με αυτούς τους περιορισμούς. Πέρσι, είχαμε 100.000 ανθρώπους που παρακολούθησαν το Release Athens και το 6% ήταν ξένοι. Φέτος, είχαμε ως στόχο τους 120.000 και πιστεύαμε ότι το 10% θα ερχόταν από άλλες χώρες. Η πολιτεία δεν καταλαβαίνει ότι τα μουσικά φεστιβάλ και οι συναυλίες φέρνουν τουρίστες στη χώρα. 

Vladimir Vodalov: Πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην ζωντανή εμπειρία κι όχι το streaming.

Christopher Thun: Γίνονται έρευνες για αντίστοιχα πλάνα. Για τις μικρές χώρες, είναι σημαντική η απήχηση του καλλιτέχνη, που κάνει live streaming. Αν το περιεχόμενο του streaming είναι μοναδικό, τότε έχεις αρκετές πιθανότητες να πετύχεις με αυτό.  


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα