Πως θα γίνουν οι συναυλίες από 1η Ιουλίου;

Πώς θα γίνουν οι συναυλίες από 1η Ιουλίου;

Διαβάστηκε
Οι συναυλίες επιστρέφουν και επίσημα. Αλλά πώς θα διεξαχθούν; Headbanging στην πλαστική καρέκλα του πανηγυριού; 
Πως θα γίνουν οι συναυλίες από 1η Ιουλίου;


Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για το πώς θα διεξαχθούν οι συναυλίες από την 1η Ιουλίου και έπειτα. Αποστάσεις, καθήμενοι μόνο, επαρκής αερισμός, ηλεκτρονικά εισιτήρια και μπόλικο αντισηπτικό, είναι οι βασικοί άξονες της ανακοίνωσης του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Ξεχάστε λοιπόν τις συναυλίες ορθίων και ό,τι αυτό συνεπάγεται (σπρωξίδι, mosh pits, crowd surfing κτλπ). Επίσης, αν είστε μεγάλη παρέα ατυχήσατε, καθώς δεν θα μπορέσετε να κλείσετε πάνω από τέσσερα εισιτήρια και να είστε δίπλα - δίπλα στη συναυλία. Γενικά, ο πελάτης θα κλείνει ένα με τέσσερα εισιτήρια και θα υπάρχει θα υπάρχει μία κενή θέση μεταξύ αυτών και του επόμενου πελάτη. Το προσωπικό του χώρου θα είναι φυσικά με μάσκα και το ίδιο προτείνεται για τους πελάτες (χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτικό). Τέλος, εννοείται ότι στις ουρές για είσοδο και έξοδο θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. 

Τα μέτρα φαίνονται λογικά αν και ήδη θα γίνουν πιο «πρόχειρες» συναυλίες στο Πεδίον του Άρεως και αλλού, όπου για αποστάσεις ούτε λόγος. Αλλά και μία βόλτα να κάνετε Παρασκευή - Σάββατο βράδυ σε γνωστά μπαράκια των Αθηνών αλλά και της παραλιακής, θα δείτε ότι ο ιός είναι σαν να μην υπάρχει.  Αλλά φυσικά, καλό είναι όπου γίνεται να υπάρχει προφύλαξη. Και ας σημαίνει αυτό ότι θα δούμε Rotting Christ καρεκλάτοι. 

Μέχρι στιγμής, ξέρουμε ότι φέτος το καλοκαίρι θα διοργανωθούν συναυλίες στο θέατρο Ηρώδου Αττικού από το Φεστιβάλ Αθηνών, στην Τεχνόπολη, καθώς και τα δύο φεστιβάλ, The Long Beach Festival και Urban Athens Festival σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. 

Για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Αθηνών ξέραμε εξαρχής ότι θα υπάρξουν πολλές κενές θέσεις μεταξύ των θεατών, και για αυτό ο κάθε καλλιτέχνης εμφανίζεται από δύο μέρες. Αντίστοιχα, όταν βγήκε το πρόγραμμα της Τεχνόπολης, ανακοινώθηκε συγχρόνως ο τρόπος διεξαγωγής (καθήμενοι, αποστάσεις κλπ). 

Αντιθέτως, οι διοργανωτές των δύο μεγάλων καλοκαιριών φεστιβάλ (The Long Beach και Urban Athens), δεν έχουν ακόμα διευκρινίσει πώς ακριβώς θα διεξαχθούν τα τελευταία. Το θέμα το είχα σχολιάσει σε προηγούμενο άρθρο και πλέον είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει συμμόρφωση στους κανόνες του υπουργείου, αλλά και πάλι περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση καθώς δύσκολο τηρούνται αυτά τα μέτρα σε ένα χώρο όπως το Terra Vibe. 

[σχόλιο Γ. Μπαλιώτη]: Πάντως, γνωρίζουμε ότι υπάρχει προετοιμασία για τοποθέτηση χιλιάδων καρεκλών στους δύο χώρους της Μαλακάσας και της Κατερίνης. Επιπλέον, οι έξοδοι είναι πολλοί και στις δύο περιπτώσεις. Ένα δύσκολο κομμάτι - κατά τη γνώμη μου - είναι να κρατηθεί ο κόσμος στις καρέκλες του καθώς παίζουν οι Rotting Christ, ή οι Villagers of Ioannina City κλπ.

Περιμένουμε λοιπόν τις πρώτες συναυλίες μέσα στον Ιούλη για να δούμε πώς θα είναι αυτή η πρώτη συναυλιακή εμπειρία της COVID-19 εποχής, Αρκετά σουρεάλ, ξενέρωτη αλλά και αναγκαστική θα έλεγα εγώ. Headbanging στην πλαστική καρέκλα του πανηγυριού λοιπόν! 

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (1)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια