michael stipe no time for love like now

Τα 10 καλύτερα ξένα τραγούδια Ιουνίου 2020

Η ομάδα ξένης μουσικής του Mixgrill.gr ψαχούλεψε πάλι τους δίσκους του τελευταίου μήνα - μαζί με τα singles - για να βρει τι αξίζει να αναδειχθεί για τον Ιούνιο.
Διαβάστηκε φορες
Με τη ζέστη να οργιάζει, η ομάδα ξένης μουσικής του Mixgrill sψαχούλεψε πάλι τους δίσκους του τελευταίου μήνα - μαζί με τα singles - για να βρει τι αξίζει να αναδειχθεί. Ήταν ένας γεμάτος μήνας από άποψη κυκλοφοριών, αφού πολλοί καλλιτέχνες ανέβαλαν την κυκλοφορία των νέων album για μετά τον κορονοϊό, συνεπώς οι δισκογραφικές κυκλοφορίες επανέρχονται στην κανονικότητα σιγά σιγά. Βέβαια, πρακτικά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει πολύ σε παγκόσμιο επίπεδο υγείας και τήρησης αποστάσεων, όμως όλοι προσαρμόζονται με τον ένα τρόπο ή τον άλλον.

Όσον αφορά το μηνιαίο playlist μας, πρώτο πρώτο φιγουράρει το καινούριο τραγούδι του Michael Stipe των R.E.M., μαζί με τους Big Red Machine, "No Time For Love Like Now", μία μπαλάντα που θυμίζει την παλιά μπάντα του Michael. Γαζωμένο στη δεύτερη θέση, αν και θα του άξιζε η πρώτη λόγω θεματολογίας, θα βρείτε το "The Biggest Tits In History" των Magnetic Fields. Από το tongue-in-cheek indie rock των Magnetic Fields περνάμε στο ακουστικό rock των Travis και στο "Ghost", και από κει στην επιστροφή των Doves ("Carousels") και στο ethnic pop "Pelota" των Khruangbin, ένα ακόμα κομμάτι που θα παίξει στα playlists των beach bars για το 2020 (τηρώντας πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις).

Το δεύτερο μισό της δεκάδας έχει τον Jarvis Cocker με το "Save The Whale" - που παίζει λίγο με την ανάμνηση του Leonard Cohen - το ψυχεδελικό pop "Wage Slave" των Psychic Shakes και το "A Few Words For The Firing Squad" των Run The Jewels (δηλαδή των rappers  El-P  και Killer Mike). Μάλιστα το "RTJ4" στο οποίο θα βρείτε το αυτό το τραγούδι θεωρείται από τους πιο σημαντικούς δίσκους του έτους από μουσικοκριτικούς και από το ευρύ κοινό. Το Top-10 του Ιουνίου κλείνει με τα synths του "Planets" των Everything Everything και το χαλαρό beat του "Pale Yellow" (Woodkid).

Καλή Ακρόαση!

1. Michael Stipe w. Big Red Machine - No Time For Love Like Now
2. The Magnetic Fields - The Biggest Tits In History
3. Travis - A Ghost
4. Doves - Carousel
5. Khruangbin - Pelota
6. JARV IS... - Save The Whale
7. Psychic Shakes -Wave Slave
8. Run The Jewels - a few words for the firing squad
9. Everything Everything - Planets
10. Woodkid - Pale Yellow

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα