Πήγαμε στο Merch of the Bands Bazaar στην Τεχνόπολη

Διαβάστηκε
Το Mix Grill δήλωσε το παρόν στη μεγάλη γιορτή υποστήριξης των Ελλήνων καλλιτεχνών Βγαίνοντας από την καραντίνα και μαθαίνοντας ότι live συναυλίες δεν θα παίξουν φέτος (εκτός από λίγες καθήμενων), η An Club Productions ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενός bazaar στο οποίο θα μπορούσαν οι εγχώριοι rock και hip-hop καλλιτέχνες να στήσουν ένα πάγκο με το merchandise τους. Ο/Το κάθε καλλιτέχνης/συγκρότημα έδινε ένα μικρό συμβολικό ποσό για την ενοικίαση του χώρου, ενώ η είσοδος για το κοινό ορίστηκε στα 2€. Ως χώρος διεξαγωγής ορίστηκε η κλασική και αγαπητή σε όλους, Τεχνόπολη.

Το νόημα του bazaar ήταν να στηρίξει τους Έλληνες καλλιτέχνες σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Ως γνωστόν, οικονομικά οι μπάντες ενισχύονται κυρίως μέσω των συναυλιών και του merchandise τους. Ήταν μια πολλή καλή πρωτοβουλία λοιπόν να τους συγκεντρώσουν όλους σε ένα χώρο, όπου ο μουσικόφιλος θα έχει την ευκαιρία να δει όλα τα merchandise συγκεντρωμένα, να αγοράσει και να γνωρίσει τους καλλιτέχνες από κοντά. 

Οι Έλληνες μουσικοί ανταποκρίθηκαν γρήγορα στο κάλεσμα. Δεκάδες rock, stoner, metal, hip-hop acts δήλωσαν συμμετοχή και σύντομα δημοσιεύτηκε όλη η λίστα, προτρέποντάς μας να κάνουμε αποταμίευση για να ψωνίσουμε. Η Τεχνόπολη άνοιξε τις πύλες της από τις 12 το μεσημέρι, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο λόγω ζέστης, ο πολύς κόσμος έφτασε μετά τις 18:00 το απόγευμα. Προσωπικά έφτασα στον Κεραμεικό στις 19:00 και μπήκα μέσα στο χώρο στις 20:30! Η ουρά ήταν τεράστια και φυσικά οι αποστάσεις δεν τηρήθηκαν. Μέσα στο χώρο επιτρεπόταν συγκεκριμένος αριθμός ατόμων - λογικό λόγω συνθηκών - αλλά αυτή η τακτική μοιάζει δίχως νόημα τη στιγμή που ο κόσμος συνωστίζεται στο δρόμο έξω από το χώρο. Για αυτό πιστεύω ότι το event θα έπρεπε να διεξαχθεί δύο ή ακόμα και τρεις ημέρες, και όχι μόνο μία. Θα μπορούσε μάλιστα να χωριστούν οι μέρες ανά είδος μουσικής. Ιδέες για την επόμενη φορά, ώστε να μην υπάρξει η ίδια ταλαιπωρία.

Αρκετά όμως με την γκρίνια. Μέσα ο χώρος ήταν πολύ ωραία στημένος με πάρα πολλά περίπτερα να χαζέψεις και να ψωνίσεις. Υπήρχαν χάρτες παντού και γενικά αν ξεκινούσες από το πρώτο περίπτερο που υποδείκνυε ο χάρτης, ήταν εύκολο να περάσεις από όλα και να εντοπίσεις αυτά που σε ενδιέφεραν περισσότερο. Οι καλλιτέχνες ήταν εκεί. Πουλούσαν την πραμάτια τους και έπιαναν κουβέντα με τους fans. Αυτό που μου άφησε όντως καλή εντύπωση ήταν ότι ο κόσμος αγόραζε. Και μάλιστα στήριζε και πιο «άγνωστους» καλλιτέχνες.

Το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία. Ας ελπίσουμε ότι αν ξαναγίνει θα βρεθεί μια λύση για την ατελείωτη ουρά και την ταλαιπωρία. Το σημαντικό είναι ότι το μουσικό κοινό της Αθήνας στήριξε με το παραπάνω αυτή την πολύ έξυπνη και ωραία πρωτοβουλία. Με το καλό να επιστρέψουν και τα lives!
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Ανασκόπηση 2020
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια