enaTsigaroStaMpam_rozalia

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Ιουνίου 2020

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και ψηφίζουν τα 10 καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες
Ανάμεσα σε βουτιές και λίγο πριν τα «μακροβούτια» μας μαζευτήκαμε και συζητήσαμε για τα όσα καινούρια ελληνικά τραγούδια ακούσαμε τις αρχές του καλοκαιριού. Υπάρχει πολύ υλικό διαθέσιμο, όπως μπορείτε να ακούσετε στην playlist στο τέλος του άρθρου, και ακούγοντάς το συμπεράναμε πως και αυτός μήνας, ο μετά-την-καραντίνα μήνας, είχε πολλά ωραία καινούρια τραγούδια. Τόσα, που η διαμόρφωση της παρακάτω δεκάδας να μας πάρει παραπάνω από τη συνηθισμένη ώρα.

Ανάμεσα σε αυτά, θα ακούσετε ένα παλιότερο, ακυκλοφόρητο τραγούδι των Taburo Bota, τις Μαρίες (Καλούδη και Παπαγεωργίου) να κλείνουν τη λίστα και την άλλη γυναίκα της παρέας, Ειρήνη Σκυλακάκη σε μια ωραία συνεργασία με τον Jay-Jay Johnason. Το "More Cobell" από τους Tendts και οι καινούριοι GAD. άρεσαν και στην ομάδα όπως και στη στήλη Greeks Do It Better, ενώ ξεχώρισε στα αυτιά μας το μοναδικό τραγούδι για αυτό το μήνα πιο κοντά σε λαϊκούς ήχους, «Τα Μάτια Μου Ανοιχτά», του Νίκου Χρηστίδη. Η συνεργασία του Αλκίνοου Ιωαννίδη με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου στο «Το Νερό Των Σταγιατών», πέρα από τις πολιτικές της προεκτάσεις, ικανοποίησε και αρκετούς από την παρέα που περιμένουν καινούρια τραγούδια (και δίσκο) από τον Ιωαννίδη.

Στην κορυφή της λίστας και αγαπημένο τραγούδι για τον Ιούνιο που πέρασε, όμως, είναι ομόφωνα το «Ροζαλία». Πρόκειται για τη συνεργασία του Primal στην παραγωγή και τη σύνθεση, του Quick Cig (ή Ένα Τσιγάρο Στα Μπαμ) σε φωνές και κιθάρες, και του Χρήστου Σκορδά στο σαξόφωνο. Είναι χαλαρό κι ωραίο το κεντρικό beat, είναι απλοί κι ευαίσθητοι χωρίς να είναι ανούσιοι οι στίχοι και το flow, με φράσεις που πατάνε στο σήμερα και ακουμπάνε πολλούς από εμάς («πώς θα βγει το καλοκαίρι, δίχως μία συναυλία;»), έχει και το σαξόφωνο σαν χωνευτικό στο τέλος. Μέσα σ' όλα αυτά, διακριτικά υπάρχει η «Ροζαλία» είτε αυτοαναφορικά, είτε σαν «πάσα» στη Λιλιπούπολη. Είναι, αναμφίβολα, ένα από τα αγαπημένα τραγούδια της ομάδας για αυτό το καλοκαίρι, το χωρίς χειραψίες, χωρίς συναυλίες και με τις επιστροφές των φίλων του εξωτερικού να αναβάλλονται ή να επεκτείνονται.

Τα τραγούδια του Top-10:

01. Ένα Τσιγάρο Στα Μπαμ - Ροζαλία
02. Αλκίνοος Ιωαννίδης & Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου - Το Νερό Των Σταγιατών
03. Hume Assine feat Θοδωρής Μαυρογιώργης - Αυτά Είναι Τα Όνειρα
04. Ειρήνη Σκυλακάκη feat Jay-Jay Johnason - Souvenir
05. GAD. - My Guiding Light (The Sound Of Everything)
06. Νίκος Χρηστίδης - Τα Μάτια Μου Ανοιχτά
07. Tendts - More Cowbell
08. Taburo Bota - King
09. Μαρία Καλούδη - Για Μένα Θα Μιλώ
10. Μαρία Παπαγεωργίου - Όλα Εδώ Περνάνε


Διαβάστε ακόμα