arcadeFire_generationA2020

Τα 10 καλύτερα ξένα τραγούδια Οκτωβρίου 2020

Λίγο πριν την έναρξη της ανασκόπησης αυτής της περίεργης χρονιάς ξεχωρίζουμε τα καινούρια τραγούδια που ακούσαμε αυτόν τον Οκτώβριο.
Διαβάστηκε φορες
Καθώς οδεύουμε προς το τέλος της πιο ιδιαίτερης χρονιάς της ζωής μας και η συντακτική ομάδα του MixGrill θα αρχίσει οσονούπω να συγκεντρώνει τις επιλογές της με τα καλύτερα για το 2020, ρίχνουμε μία ματιά στα τραγούδια που ευχαριστηθήκαμε περισσότερο τον Οκτώβρη που πέρασε.

Στην κορυφή των επιλογών μας η επιστροφή των Arcade Fire. Το συγκρότημα από τον Καναδά παρουσίασε την πρηγούμενη μόλις εβδομάδα στο show του Stephen Colbert ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Generation A" που προλογίζει τις κυκλοφορίες των νέων τους δίσκων, δύο ή τριών κατά δήλωση του Butler. Αναμένουμε με αγωνία την άνοιξη της νέας χρονιάς. Δεύτερο τραγούδι κατά αξιολογική σειρά που ξεχωρίσαμε είναι η επιστροφή των πολύ αγαπημένων Αυστραλών hard rockers AC/DC με έναν δυναμίτη, "Shot In The Dark"!

Ακολουθεί το ταξιδιάρικο και απολαυστικό "All The Unknown" των Γερμανών Grandbrothers, γνήσια τέκνα των ομοεθνών τους συγκροτημάτων που ασπάστηκαν την ηλεκτρονική μουσική και την τεχνολογία τις παλαιότερες δεκαετίες. Δεν μένουν όμως μόνο σε αυτήν την κληρονομιά, αλλά την διανθίζουν με jazz, κλασικά στοιχεία και το πιάνο του Erol Sarp που χαρακτηρίζει τον ήχο τους. Το "Newspaper Pane" είναι ένα από τα κάμποσα τραγούδια που ξεχωρίζουν από το καταπληκτικό νέο και πολυσυλεκτικό ηχητικά album του, "Hey Clockface". Είναι σκοτεινό και ατμοσφαιρικό στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς του, όμως τα πνευστά προς το τέλος, μαζί με την ερμηνεία του Costello, το απογειώνουν. Την πεντάδα των επιλογών μας για τον Οκτώβριο συμπληρώνει το ολοκαίνουριο τραγούδι του πιο αγαπημένου ίσως Νορβηγού στην Ελλάδα, Sivert Høyem. Το "Run Away" είναι πραγματικά άλλη μία πολύ καλή σύνθεσή του που θα συμπεριληφθεί σίγουρα στις περισσότερες playlists των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Στην έκτη και έβδομη θέση των επιλογών μας για τον προηγούμενο μήνα συναντάμε το νέο τραγούδι των War On Drugs και ίσως το πιο νοσταλγικό folk τραγούδι που ακούσαμε φέτος, με τίτλο "I Wonder Why" των Kacy + Clayton & Marlon Williams. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Budos Band, οι οποίοι παραμένουν πιστοί στις εξαιρετικές κυκλοφορίες τους. Το νέο απολαυστικό ορχηστρικό τραγούδι των Ισλανδών Sigur Rós και τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το Zombie Yelp του Arthur Brown, κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσά μας, λέμε τώρα, με τον Mark Stein, κιμπορντίστα των Vanilla Fudge.

1. Arcade Fire - Generation A
2. AC/DC - Shot In The Dark
3. Grandbrothers - All The Unknown
4. Elvis Costello - Newspaper Pane
5. Sivert Høyem - Run Away
6. The War On Drugs - Ocean Of Darkness
7. Kacy + Clayton & Marlon Williams - I Wonder Why
8. The Budos Band - Long In The Tooth
9. Sigur Ros - Dvergmál
10. Arthur Brown, Mark Stein - Zombie Yelp


Διαβάστε ακόμα