skiadareses_2020

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Νοεμβρίου 2020

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να έχουμε τα αυτιά και τα «ραντάρ» μας ανοιχτά εδώ στο Mix Grill, ο μήνας της δεύτερης καραντίνας μας βρήκε με πάρα πολλά καινούρια ελληνικά τραγούδια.
Διαβάστηκε φορες
Συνεχίζοντας την προσπάθεια να έχουμε τα αυτιά και τα «ραντάρ» μας ανοιχτά εδώ στο Mix Grill, ο μήνας της δεύτερης καραντίνας μας βρήκε με πάρα πολλά καινούρια ελληνικά τραγούδια. Η ύπαρξη ποσότητας, βέβαια, δεν επιβάλλει και την ύπαρξη ποιότητας, αλλά στη δεκάδα που παρουσιάζουμε παρακάτω θα θέλαμε να στριμώξουμε αρκετά ακόμα από όσα ακούσαμε.

Τα πιο δημοφιλή ονόματα της δεκάδας είναι του Σωκράτη Μάλαμα και της Nalyssa Green, τα καινούρια τραγούδια των οποίων βρήκαν από νωρίς θέση στις πρώτες θέσεις. Το «Μπλε Τροχιά» της Nalyssa Green βρίσκεται στον καινούριο της δίσκο και, αντίστοιχα, ξεχωρίσαμε το "Special Item" από τη φρέσκια δουλειά των Tendts και το "Be Nothing" από τον πολύ καλό καινούριο δίσκο των 10 Code. Καινούριο δίσκο έχουμε επίσης από τα λιγότερο γνωστά ονόματα των Dantes & Switters (EP με τίτλο "Psycho Bunny") και Σταύρος Δάλκος («Το Καραντουζένι»).

Τον Ιούνιο στην αντίστοιχη δεκάδα είχαμε ξεχωρίσει ένα τραγούδι από το project Ένα Τσιγάρο Στα Μπαμ και στην ίδα λίστα βρίσκεται ένα τραγούδι των Taburo Bota. Πριν από λίγες εβδομάδες δημοσιεύτηκε μια παλιά συνεργασία των δύο που μαζί με άλλους μουσικούς αποτελούν το σχήμα Ήπειρος United. Το τραγούδι τους με τίτλο «Το Γλέντι» είναι από τις αγαπημένες προτάσεις μας για το Νοέμβριο. Δεν ξέρουμε αν θα βρει το δρόμο του σε κάποιον δίσκο, ίσως να μη χρειάζεται κιόλας. Αντίθετα, ο Γιώργος Αβραμίδης ετοιμάζει τον τέταρτο δίσκο του και το πολύ ωραίο τραγούδι με τη φωνή της Αλεξάνδρας Σιετή να συνοδεύει την τρομπέτα του πιθανότατα θα βρίσκεται εκεί. Ακόμα, οι Κοινοί Θνητοί συνεχίζουν να κυκλοφορούν ωραία τραγούδια, από τα τρία του περασμένου μήνα επιλέξαμε το «ΑΓΓΟ».

Αυτό που ξεχωρίσαμε για την πρώτη θέση, όμως, και σας προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι το καινούριο τραγούδι από ένα σχήμα ονόματι Σκιαδαρέσες με τίτλο «Το Τραγούδι Του Άρη». Πρόκειται για μια σπιτική ηχογράφηση, με μια όμορφα απλοϊκή προσέγγιση και το ντουέτο των γυναικείων φωνών που «κέρδισε» τα αυτιά όλης της ομάδας με την πρώτη ακρόαση.

Η δεκάδα που ξεχωρίσαμε:

1. Σκιαδαρέσες - Το Τραγούδι Του Άρη
2. Γιώργος Αβραμίδης & Αλεξάνδρα Σιετή - Blind Week
3. Κοινοί Θνητοί - ΑΓΓΟ
4. Nalyssa Green - Μπλε Τροχιά
5. 10 Code - Be Nothing
6. Ήπειρος United - Το Γλέντι
7. Σταύρος Δάλκος - Τσουνάμι
8. Tendts - Special Item
9. Dantes & Switters - Doppelgänger
10. Σωκράτης Μάλαμας - Κατάματα

Ακούστε όλη τη λίστα εδώ:


Διαβάστε ακόμα