Τα 10 καλύτερα Ξένα τραγούδια του Ιανουαρίου 2021

Ενώ οι δυσκολίες με την πανδημία δυστυχώς συνεχίζονται και όλοι ανυπομονούμε για την ελευθερία μας, η συντακτική ομάδα του site μας παρακολουθεί αδιάκοπα όλες τις νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και όπως κάθε μήνα σας παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές.
Διαβάστηκε φορες
Τον πρώτο μήνα του 2021 ακούσαμε αρκετά αξιόλογα τραγούδια, τα περισσότερα από καλλιτέχνες και συγκροτήματα παλαιότερων δεκαετιών. Φωτεινή εξαίρεση το "Love Is Back" από τη νέα ταλαντούχα εκπρόσωπο της soul, τη Celeste, που βρίσκεται στην κορυφή των προτάσεών μας σε αυτήν εδώ τη λίστα. Το πρώτο album της ανερχόμενης και πολλά υποσχόμενης νέας αυτής φωνής με τίτλο "Not Your Muse" θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Φεβρουαρίου και οι προσδοκίες μας για αυτό είναι μεγάλες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν την Celeste ως νέα Amy Winehouse και πολύ πιθανόν να δικαιωθούν, αφού τα singles που ακούσαμε από αυτήν πέρυσι ήταν απολαυστικά. 

Στη δεύτερη θέση των προτάσεων μας, αν φυσικά έχει σημασία η οποιαδήποτε σειρά, το νέο τραγούδι ενός πολυαγαπημένου του ελληνικού κοινού τα τελευταία χρόνια και συχνού επισκέπτη μας για συναυλίες, του Nick Waterhouse με τίτλο "Place Names". Η συνταγή γνωστή όπως και η λατρεία του καλλιτέχνη για retro και αγνό rock’n’roll από τα 60’s και 50’s. Η ξεχωριστή πάντα ερμηνεία του δεσπόζει και σε αυτήν την σύνθεση. Για το νέο του album του Nick θα χρειαστεί να περιμένουμε έως τον Απρίλιο, ενώ για την ώρα γνωρίζουμε τον τίτλο του, "Promenade Blue".

Για το "The Divine Chord" από το τελευταίο και πολύ καλό album των Avalanches, μόνο και μόνο οι συμμετοχές στο συγκεκριμένο τραγούδι των MGMT και του Johnny Marr είναι αρκετές για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ακροατή. Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον οι MGMT συνέβαλαν καταλυτικά στη διαμόρφωση του τελικού ηχητικού αποτελέσματος εδώ. Μην ξεχάσετε να δείτε και και το space αισθητικής video clip του "The Divine Chord", που πολύ θα θέλαμε να το ακούσουμε σε κάποιο μελλοντικό live τους.

Το "Liberty Bell" συμματοδοτεί την πολύ καλή επιστροφή των Darkside με το δεύτερο album τους που θα έχει τίτλο "Spiral" και αναμένουμε. Το συγκρότημα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του πολυοργανίστα και μουσικού παραγωγού Dave Harrington με τον Χιλιανό καλλιτέχνη της ηλεκτρονικής μουσικής Nicolas Jaar

Το "When Winter Comes" προέρχεται από το 18ο solo album του μεγάλου Paul McCartney με τίτλο "McCartney III" που γράφτηκε εξ' ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς στο σπίτι του καλλιτέχνη στο Sussex. Το video clip του συγκεκριμένου τραγουδιού αποτελεί μία συγκινητική ωδή από τις αναμνήσεις του Paul με την αγαπημένη του εκλιπούσα σύζυγο Linda και τα παιδιά τους στη φάρμα στη Σκωτία, ενώ συνθετικά μοιάζει να είναι βγαλμένο από το "The White Album" των Beatles και αυτό μόνο είναι φυσικά αρκετό! 

Το "Richie Sacramento" είναι το καινούριο πανέμορφο τραγούδι των Mogwai που οι ίδιοι αφιερώνουν στους φίλους τους μουσικούς που δυστυχώς έχουμε χάσει αυτά τα χρόνια. Ένας από αυτούς είναι ο Dave Berman, ιδρυτής και frontman των Silver Jews που έβαλε τέλος στη ζωή του τον Αύγουστο του 2019. Οι αγαπημένοι μας Σκωτσέζοι post rockers αναγραμματίζουν το όνομα του Ryuichi Sakamoto στον τίτλο του τραγουδιού που είναι από τα λίγα της πολυετούς καριέρας τους που δεν είναι ορχηστρικό και περιέχει στίχους. Ο Stuart Braithwaite το περιγράφει ως το μοναδικό συμβατικό pop τραγούδι από το νέο τους album, "As The Love Continues", που αναμένουμε. Το animated video clip του Richie Sacramento δημιουργήθηκε από τον σκηνοθέτη Sam Wiehl, φτιάχνοντας ένα ολόκληρο παιχνίδι υπολογιστή.

Το "The Bandit" είναι το νέο single των Kings Of Leon, προπομπός του επερχόμενου τους album "When You See Yourself" που θα κυκλοφορήσει αρχές Μαρτίου. Μία πολύ ευχάριστη επιστροφή για το συγκρότημα από το Νάσβιλ με ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τραγούδι και τις κιθάρες να πρωταγωνιστούν. 

Το "Lose Your Head" είναι ένα ακόμα νέο τραγούδι από τους London Grammar και τον επερχόμενο δίσκο τους, "California Soil", που θα κυκλοφορήσει στις 9 Απριλίου. Όπως δήλωσε και η τραγουδίστρια Hannah Reid, πραγματεύεται τις δυναμικές των ερωτικών σχέσεων, και είναι ένα τραγούδι με σκοτεινό περιεχόμενο, καμουφλαρισμένο με χαρούμενες μελωδίες.

Το "White Sands" είναι ονειρικό και ταξιδιάρικο, όπως τα περισσότερα τραγούδια των αγαπημένων του ελληνικού κοινού, Still Corners. Από το ολοκαίνουριο album τους "The Last Exit" και την υπέροχη φωνή της Tessa Murray σε πρώτο πλάνο.

Στο "Faceless Angel" που συμπληρώνει την δεκάδα των προτάσεών μας από τα τραγούδια που ακούσαμε και απολάυσαμε τον Ιανουάριο, οι Coral, που γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, βουτάνε για άλλη μία φορά στην ψυχεδέλεια σε ένα απολυατσικό τραγούδι για τους νοσταλγούς αυτού του ήχου περασμένων δεκαετιών. Με αυτό το τραγούδι το βρετανικό συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του επερχόμενου, δέκατου κατά σειρά δίσκου της καριέρας τους, με τον τίτλο "Coral Island".

Celeste - Love Is Back
Nick Waterhouse - Place Names
The Avalanches - The Divine Chord
Darkside – Liberty Bell
Paul McCartney - When Winter Comes
Mogwai - Richie Sacramento
London Grammar - Lose Your Head
Still Corners - White Sands
Kings of Leon - The Bandit
The Coral - Faceless Angel

Διαβάστε ακόμα