top_10_greek_mixgrill_ianouarios2021

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Ιανουαρίου 2021

Η ποσότητα των καλών καινούργιων ελληνικών τραγουδιών δεν αποτελεί έκπληξη πια.
Διαβάστηκε φορες
Έχουμε πάψει να θεωρούμε έκπληξη πως ακόμα και σε έναν μήνα σχετικά αδρανή όπως ο Ιανουάριος έχουμε δεκάδες ενδιαφέροντα καινούργια ελληνικά τραγούδια. Πάνω από 70 τραγούδια εντοπίστηκαν και συνιστούν ολόκληρη τη λίστα στο YouTube, ξεχωρίσαμε όμως δέκα από αυτά που σας συνιστούμε να ακούσετε.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη δεκάδα το πολύ ωραίο τραγούδι του Θέμου Σκανδάμη που υμνεί τα παιδιά στα μηχανάκια, ούτε η επιστροφή του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τον Σωκράτη Μάλαμα. Το «Αδέσποτη Ζωή» είναι ένα ενδιαφέρον πρώτο δείγμα από τον δίσκο τους που ερχέται πολύ σύντομα. Στη λίστα έχουμε και μια διασκευή, κάτι που δεν συνηθίζουμε, αλλά η απόδοση του Διονύση Γονατά στο τραγούδι «Εν Τάξει» του Κώστα Μπέζου από τη δεκαετία του 1930 είναι ευρηματική και μουσικά και οπτικά - δείτε το βίντεο.

Μέσα από καινούργιους δίσκους ξεχωρίσαμε το "Palmistry" των Post Lovers, το «Φλώροι» από το ενδιαφέρον ντεμπούτο της Μαρία Μπεθάνη και το «Καμία Ευθύνη» από το επίσης ενδιαφέρον εγχείρημα της Gotanine. Οικείοι αγγλόφωνοι ήχοι, φρέσκια ελληνόφωνη προσέγγιση και πρόζα-με-υπόκρουση, υπάρχουν όλα στη λίστα.

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης έδωσε ένα ενδιαφέρον single, ενώ έχουμε και δύο συνεργασίες στη δεκάδα. Η Κατερίνα Κυρμιζή με τον Παντελή Κυραμαργιό είναι ένα ταιριαστό ντουέτο, όπως αποδεικνύει το «Το Τραγούδι Του Ανεκπλήρωτου». Από την άλλη, η συνεργασία του Cortés με τους Χάσμα έρχεται απροσδόκτητα και ενώ γέρνει ηχητικά προς τα κατατόπια του πρώτου, μπορεί να ικανοποιήσει ένα ευρύτερο μέρος του κοινού.

Στην πρώτη θέση έχουμε για δεύτερη φορά ένα τραγούδι του Good Job Nicky, αυτό με τίτλο "Blue". Για αυτό δεν ευθύνεται μόνο το γεγονός πως τα τα τραγούδια του Νικόλα Βαρθακούρη ικανοποιούν τα γούστα των περισσότερων αν όχι όλων όσων συμμετέχουμε τη διαδικασία επιλογής της παρακάτω λίστας. Πρόκειται για πραγματικά ωραία, pop τραγούδια.

Η δεκάδα που ξεχωρίσαμε:

1. Good Job Nicky - Blue
2. Διονύσης Γονατάς [Κώστας Μπέζος] - Εν Τάξει
3. Post Lovers - Palmistry
4. Μαρία Μπεθάνη - Φλώροι
5. Κατερίνα Κυρμιζή & Παντελής Κυραμαργιός - Το Τραγούδι Του Ανεκπλήρωτου
6. Θοδωρής Μαυρογιώργης - Superman
7. Cortés & Χάσμα - Καταλύομαι
8. Gotanine - Καμία Ευθύνη
9. Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας - Αδέσποτη Ζωή
10. Θέμος Σκανδάμης - Έχει Φύγει Το Παιδί

Διαβάστε ακόμα