The Cult live στην Αθηνά

Διαβάστηκε
Ο Ian Astbury ο Billy Duffy και οι υπόλοιποι The Cult μας προσκαλούν σε μια κλασσικη rock/hard rock βραδιά απο τα παλιά!Ήταν 27 Ιουνίου 1993 και οι The Cult μαζί με τους δικούς μας ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (respect) θα άνοιγαν μια από τις συναυλίες  σταθμούς για τα τότε ελληνικά δεδομένα. Την πρώτη των METALLICA. Από τότε λοιπόν, έχουν να μας επισκεφτούν ο Ian Astbury με την παρέα του. Και δεν μπορώ να θεωρήσω live τα περίπου 50 λεπτά που κάθισαν επί σκηνής, περιμένοντας να βγουν οι Metallica πάνοπλοι. Τον Ian Astbury τον είδαμε ξανά με τους Doors για όσους θυμούνται. Ε, ήρθε η ώρα να τους απολαύσουμε σαν πρώτο  group και να μας παρασύρουν με τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Για να κάνουμε μια μικρή ανάδρομη, σε αυτό το μεγάλο group από την Αγγλία (μάνα του σκληρού ήχου και όχι μόνο).
Το 1981 ο Ian Astbury ( φωνητικά /σύνθεση) ιδρύει τους Southern Death Cult . Έμειναν ζωντανοί μέχρι το Φεβρουάριο του 1983. Τον Απρίλιο του  ίδιου έτους ένωσε τις δυνάμεις του με τον Billy Duffy (κιθαρα/ σύνθεση) φτιάχνουν τους Death Cult κυκλοφορούν το και τον ΙούλιοDeath Cult EP και τον Ιανουάριο του 1984 έχουμε και επίσημα τους The Cult.

To Σεπτέμβριο του 1984 κυκλοφορεί το πρώτο τους LP Dreamtime. Η περίοδος 1985-1991 είναι άκρως χρυσή για το group. Με τις κυκλοφορίες   Love(1985) , Electric (1987), Sonic Temple (1989) και Ceremony(1991) το group γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μας έδωσε κομματάρες,  οι οποίες ακούγονται ακόμα από τους περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζουν ροκ αλλά και clubs. Ενδεικτικά απλά υπενθυμίζω : Rain, Love Removal Machine, Eddie, Sweet Salvation, Fire Woman και πολλά άλλα.

Το 1994 κυκλοφορούν το ομώνυμο The Cult (Black Sheep) και κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους διαλύονται. Το 1999 όμως ο Astbury και ο Duffy επαναφέρουν στη ζωή τους The Cult. Αυτό κράτησε μέχρι και το 2001 όπου κυκλοφόρησαν και το Beyond Good and Evil. Δεύτερη φορά σε λήθαργο η μπάντα (2002-2004) και το 2005 γίνεται η δεύτερη επανασύνδεση. Από το 2004-2007 ο Astbury περιοδεύει με τους Riders on the Storm (μέλη των Doors) αλλά βάζει τέλος σε αυτή την περιπέτεια και αφοσιώνεται πλήρως στους The Cult. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κυκλοφορούν το Born Into This, που είναι και η τελευταία στούντιο δουλειά τους.

Τα lineup του συγκροτήματος ήταν πάρα πολλά. Οι βασικοί συνθέτες και κινητήριες δυνάμεις (Astbury/Duffy) είναι συνέχεια μαζί. Μαζί τους από το 1993 ο κιθαρίστας Mike Dimkich ( μόνο στις περιοδείες ), ο Chris Wyse στο μπάσο και ο John Tempesta στα drums γνωστός από τις θητείες του σε Exodus. Testament, White Zombie, Rob Zombie.

Αν θέλετε, λοιπόν να ροκάρετε στις 5 Ιουνίου η πρόταση είναι μια: The Cult @ Fuzz . Έτσι απλά.

Δελτίο Τύπου

Τhe Cult. Σχήμα που απολαμβάνει θρησκευτική σχεδόν λατρεία από τους πολλούς οπαδούς του και καθολική αποδοχή από τον κόσμο της ροκ.

Το γιατί θα το μάθουμε στις 5 Ιουνίου, όταν ο Ian Astbury και ή παρέα του θα μας μεταφέρουν σε ηχητικά τοπία γεμάτα άγρια λουλούδια και γυναίκες φωτιά που θα μας πουλάνε άσυλο.

Ξεκίνησαν την μετεωρική άνοδο τους ήδη με το πρώτο τους δίσκο, το “Dreamtime” του ’84, αλλά τα 4 συνεχόμενα χρυσά και πλατινένια άλμπουμ τους τους καθιέρωσαν όχι μόνο στη μουσική βιομηχανία αλλά και στις προτιμήσεις των οπαδών. Το γιατί είναι πασιφανές αφού περιέχουν κομμάτια ύμνους. Πέρα από τα αμέσως αναγνωρίσιμα, τα οποία δε λείπουνε από τις playlist ραδιοφώνου και rock clubs, μας έχουν χαρίσει διαμάντια όπως το “Rain”, “Love Removal Machine”, “Edie”, “Sweet Salvation” και πολλά άλλα.

Όσοι καταφέρουν να προμηθευτούν τα μαγικά χαρτάκια έγκαιρα θα ζήσουν μία μαγευτίκή βραδιά η όποια εύκολα θα εξελιχθεί σε ιεροτελεστία.

Λεπτομέριες για τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα.


Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια