15ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 16-26 Ιουλίου

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινά για ένα ακόμη μαγικό ταξίδι στη διεθνή σκηνή του σύγχρονου χορού, προσκαλώντας δημιουργούς και θεωρητικούς από τον διεθνή χώρο και από την Ελλάδα, αλλά και φίλους του χορού, να συγκεντρωθούν στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κλείνει φέτος τα 15 του χρόνια. Κάθε καλοκαίρι, το Φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία στους φίλους του χορού αλλά και της τέχνης γενικότερα να συναντηθούν στην Καλαμάτα για δέκα μέρες γεμάτες χορό, δημιουργώντας ένα μοναδικό πλαίσιο συνύπαρξης καλλιτεχνών και κοινού και συνιστώντας μια μεγάλη καλλιτεχνική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες: πολίτες της Καλαμάτας, επισκέπτες, έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, διεθνείς φιλοξενούμενους, παραγωγούς ή καλλιτεχνικούς διευθυντές άλλων διεθνών φεστιβάλ.

Το σταθερό στίγμα του προγραμματισμού του Φεστιβάλ δίνει η ανάδειξη του πολυσύνθετου τοπίου της διεθνούς και ελληνικής δημιουργίας. Χαρακτηριστικό του φετινού προγραμματισμού είναι ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του και η εξάπλωσή του προς κάθε κατεύθυνση του σύγχρονου χορού: από τη χορογραφία της παρτιτούρας μέχρι την επίδραση του θεάτρου και του τσίρκου, από το μινιμαλισμό μέχρι την «μπαρόκ» ανάδειξη των δυνατοτήτων του ανθρώπινου σώματος, και από την ομαδική χορογραφία ακριβείας μέχρι την περφόρμανς. Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεκα σχήματα και δημιουργούς από διαφορετικές χώρες που θα παρουσιάσουν δώδεκα παραγωγές σε είκοσι συνολικά παραστάσεις προσφέροντας ένα πλούσιο και ενημερωμένο πρόγραμμα.

Κάποιοι απ’ αυτούς –όπως κάθε χρόνο– θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιοι όμως όχι: με αφορμή τη συμπλήρωση των 15 χρόνων του, το Φεστιβάλ προσκαλεί εκ νέου δύο παραστάσεις που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία: το Self Unfinished του Ξαβιέ Λε Ρουά, έναν από τους χορογράφους και μια παράσταση που ανέτρεψαν κάθε δεδομένο στον σύγχρονο χορό, και το Le Salon των Peeping Tom, που θα παρουσιαστεί μαζί με τη νέα τους δημιουργία, το Le Sous Sol, δίνοντας πιο ολοκληρωμένα το στίγμα μιας σημαντικής τριλογίας της βελγικής σκηνής.

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ: Το Φεστιβάλ ανοίγει με τo τελευταίo έργο του κορυφαίου ιάπωνα δημιουργού Σαμπούρο Τεσιγκαουάρα που θα παρουσιάσει το Obsession- Un Chien A, ένα ντούο βασισμένο στην ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ "Ένας ανδαλουσιανός σκύλος". Τη σκυτάλη παίρνει η Έα Σόλα (Ea Sola) με το έργο "Air Lines", Ο Ζοζέφ Νατζ (Josef Nadj) με το "Βόυτσεκ", η Ιάζμιν Βάρντιμον (Jasmin Vardimon) με το "Justitia". Από ελληνικές συμμετοχές έχουμε τον Αντώνη Φωνιαδάκη με το έργο του "Ιεροτελεστίας της Άνοιξης" και την Κατερίνα Παπαγεωργίου με το "Lang". Ακολουθούν οι Iraqis Bodies  με χορογράφο τον Μουχανάντ Ρασίντ (Muhanad Rasheed) και με την παράσταση Crying of my Mother, η Ματίλντ Μονιέ (Mathilde Monnier) με το Tempo 76 και την Gustavia

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.kalamatadancefestival.gr  

Προπώληση εισιτηρίων:
25,00 € & 15,00 € (φοιτητικό και β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας Κάστρου)
Από Πέμπτη 25/06/09:

Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας:10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής)   Πληροφορίες για εισιτήρια και κρατήσεις μέσω πιστωτικών καρτών (VISA & MASTERCARD) 


Από Πέμπτη 25/06/09 Τηλ: 27210 20 186 και 27210 20 307- Φαξ: 27210 20 243   Τιμές εισιτηρίων:    Για όλες τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του Κάστρου και την παράσταση Βόυτσεκ του Ζοζέφ Νατζ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο  : 20,00 € & 15 ,00 € (φοιτητικό)

Για τις παραστάσεις στα Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας, Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας : Ειδική τιμή: 12,00 € για όλες τις παραστάσεις, για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο  15-26 /07 με τον Τεντ Στόφερ

Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια