Twilight Singers

The Twilight Singers @ Gagarin (15/04/2011)

Στις 10 ακριβώς ο Greg Dulli και η παρέα του ανέβηκαν στην σκηνή του Gagarin και αυτό που ακολούθησε ήταν ένα σφιχτοδεμένο σετ, με ελάχιστες παύσεις και λίγα λόγια.
Διαβάστηκε φορες
Μετά τους Swans την Πέμπτη, άλλος ένας βετεράνος της Αμερικανικής σκηνής ανέβηκε στην σκηνή του Gagarin την Παρασκευή το βράδυ. Ο Greg Dulli βέβαια είναι συχνός επισκέπτης  της πόλης μας – με όλα τα σχήματα που ηχογραφεί
ανά περιόδους – και μετά την Gutter Twins περίοδο, ήρθε ξανά η σειρά των Twilight Singers να ανέβουν στην σκηνή.

Έχοντας δει ένα καλλιτέχνη ζωντανά αρκετές φορές ξέρεις πάνω κάτω τι να περιμένεις από ένα live και αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όταν μάλιστα έρχεται με ένα πολύ καλό νέο album στις βαλίτσες του, όπως συμβαίνει με το ‘Dynamite Steps’, έχεις βάσιμες ελπίδες ότι θα περάσεις ένα πολύ καλό βράδυ. Και οι ελπίδες έγιναν πραγματικότητα την Παρασκευή το βράδυ μιας και οι Twilight Singers μας επιφύλασσαν μια απολαυστική συναυλία.
Twilight Singers
Η βραδιά ξεκίνησε πολύ νωρίς για τα συνηθισμένα συναυλιακά ήθη, εξαιτίας της βραδινής πτήσης των Twilight Singers προς τον επόμενο σταθμό της περιοδείας τους όπως μάθαμε, και αυτό είχε ως συνέπεια να χάσουμε τους Ηis Majesty The King Of Spain που άνοιξαν την συναυλία και που έπαιξαν μπροστά σε ελάχιστο κόσμο.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπήρχε αρκετή ενημέρωση για την αυστηρά προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συναυλίας, με αποτέλεσμα όταν μπήκαμε στο Gagarin γύρω στις 9 και 25, να αντικρύσουμε ένα μισοάδειο club και το support να έχει ήδη τελειώσει την εμφάνισή του. Η θέα του λίγου κόσμου ήταν αρκετά απογοητευτική – μαζευτήκαμε κάπως περισσότεροι μέχρι την ώρα που βγήκαν οι Twilight Singers στην σκηνή – και δεν ξέρω αν ήταν συναυλιακή κούραση λόγω της υπερπροσφοράς των τελευταίων ημερών ή θέμα εισιτηρίου, το σίγουρο είναι ότι το γκρουπ άξιζε την προσοχή περισσότερου κόσμου.

Twilight SingersΣτις 10 ακριβώς ο Greg Dulli και η παρέα του ανέβηκαν στην σκηνή του Gagarin και από την αρχή φάνηκε ότι, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, τουλάχιστον η μπάντα ήταν κεφάτη. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα σφιχτοδεμένο σετ περίπου 80 λεπτών, μαζί με το encore, με ελάχιστες παύσεις και λίγα λόγια.
Με τον Greg, χαμογελαστό αλλά λιγότερο ομιλητικό από ότι τον έχουμε συνηθίσει, σε μεγάλη φόρμα στα φωνητικά, πότε στην κιθάρα και πότε στο πιάνο, και το γκρουπ να τον συνοδεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, οι Twilight Singers μας παρουσίασαν ένα σετ που περιείχε αρκετές ρυθμικές εναλλαγές και κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφία τους (από τα ‘Annie Mae' και ‘King Only’ του πρώτου τους δίσκου ‘Twilight as Played by The Twilight Singers’ μέχρι βέβαια το φετινό ‘Dynamite Steps’), ενώ δεν έλειψαν και οι απαραίτητες διασκευές (είτε ήταν ολόκληρα κομμάτια σαν το ‘Too Tough To Die’ της Martina Topley-Bird είτε περάσματα όπως το ‘All you need is love’ των Beatles ή ‘All of the lights’ του Kanye West ή το περίφημο ‘Fever’).

Γύρω στις 11:20 μας καληνύχτισαν βιαστικά για να προλάβουν το αεροπλάνο τους και αν και ελπίζαμε σε ένα σετ μεγαλύτερης διάρκειας, που με δεδομένη την καλή διάθεση του συγκροτήματος θα ήταν απογειωτικό, παρόλα αυτά φύγαμε από τo Gagarin ικανοποιημένοι από ότι είδαμε και ακούσαμε.

Setlist:

Last Night In Townsetlist
Fat City
Beginning Of The End
I'm Ready
She Was Stolen
Don't Call (Desire cover)
Too Tough To Die (Martina Topley-Bird cover)
Love
Annie Mae
King Only
Bonnie Brae
Teenage Wristband
Candy Cane Crawl
Never Seen No Devil
On The Corner

Encore:
The Killer
Gunshots
Underneath the Waves

The Twilight Singers - On the corner (live in Athens)
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
7,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα