ποίος: Cesaria Evora
πότε: 06/06/11 21:30
που: Θέατρο Λυκαβηττού
μέρος: Ελλάδα » Αττική » Αθήνα
άλλα: Πατρίδα της το Πράσινο Ακρωτήρι,παγκοσμίως γνωστή στη μουσική της morna και διάσημη με το ψευδώνυμο "Ξυπόλυτη Diva". Ο λόγος για ποια άλλη παρα για τη Cesaria Evora.

Cesaria Evora & Lura @ Θέατρο Λυκαβηττού στις 6/6

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 11:45
Πατρίδα της το Πράσινο Ακρωτήρι,παγκοσμίως γνωστή στη μουσική της morna και διάσημη με το ψευδώνυμο "Ξυπόλυτη Diva". Ο λόγος για ποια άλλη παρα για τη Cesaria Evora.

Η μεγάλη τραγουδίστρια της coladeira μετράει περίπου 5 δεκαετίες στο τραγούδι.To 1988 καταφέρνει να κυκλοφορήσει τον πρώτο της δίσκο με τίτλο "La Diva Aux Pieds Nus" (The Barefoot Diva) και μέχρι σήμερα που κλείνει τα 69 της χρόνια έχει στο ιστορικό της 11 studio albums.

Ξεκίνησε από το Παρίσι κ μετά την μεγάλη της επιτυχία κ τις σπουδαίες κριτικές που έλαβε συνέχισε μετά από λίγα χρόνια με παγκόσμιες περιοδείες κάνοντάς τη ακόμα πιο διάσημη κ επιτυχημένη.Το 1995 το album της "Cesaria" σημειώνει 200000 πωλήσεις και η Cesaria Evora έρχεται σε επαφή με την πρώτη της υποψήφιότητα για βραβείο Grammy.
Η πορεία της συνεχίζεται με πολλές παγκόσμιες τουρνέ, υποψηφιότητες για βραβεία Grammy και τίτλους σε βραβεία της Γαλλίας ως "Το καλύτερο World Album" για αρκετούς από τους δίσκους της όπως το "Cafe Atlantico" και το "Voz d'Amor" το οποίο κέρδισε τελικά κ βραβείο Grammy.

Tο 2007 αναβάλλονται πολλές από τις προγραμματισμένες συναυλίες της λόγω προβλήματος υγείας που εμφάνισε κ έπρεπε να χειρουργηθεί αλλά μετά από ένα χρόνο χωρίς τίποτα να την σταματά ξεκινάει και πάλι περιοδείες. Δυστυχώς όμως κατα τη διάρκεια των εμφανίσεων της στην Αυστραλία εμφανίζει πάλι προβλήματα στην υγεία της. Αυτό την αναγκάζει να μειώσει τις εμφανίσεις της αλλά παρόλα αυτά κυκλοφορεί το 2009 τον τελευταίο μέχρι στιγμής δίσκο της με τίτλο "Nha Sentimento". Τέλος την προηγούμενη χρονιά η υγεία της χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο λόγω καρδικής προσβολής.


Παρόλα αυτά όμως αφού από ότι φαίνεται μέσα από το τραγούδι παίρνει όλη της τη δύναμη θα βρίσκεται κοντά μας στις 6 Ιουνίου στο θέατρο Λυκαβηττού. Παρέα της θα βρίσκεται κ η κοινής καταγωγής(αν κ η ίδια γεννήθηκε στην Πορτογαλία) τραγουδίστρια Lura που ακολουθεί τα χνάρια της Cesaria Evora. Έχει περίπου 20 χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο κ 5 album στην πορεία της μέχρι σήμερα.

Δελτίο Τύπου                               

CESARIA EVORA & LURA
ΔΕΥΤΕΡΑ, 6 IΟΥΝΙΟΥ 2011                                                                    

Θέατρο ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε, η βασίλισσα της ethnic μουσικής από το Πράσινο Ακρωτήρι, επιστρέφει στη σκηνή…
Μαζί της στη σκηνή, η Lura με το συγκρότημά της, η αλλιώς η ερμηνεύτρια που πολλοί χαρακτηρίζουν ως διάδοχο της Evora. H Lura έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν τη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2009, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Τα εισιτήρια της Α’ Ζώνης καθώς και τα VIP εισιτήρια (μπροστά ακριβώς στη σκηνή), θα είναι αριθμημένα, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, θα υπάρχει λεωφορείο για τη μεταφορά τους στο Θέατρο Λυκαβηττού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

6/06/2011
Θέατρο ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
Ωρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: € 25 (Φοιτητικά), 35, 40, 50, 65 (Διακεκριμένη Ζώνη)
*** Επίσης, για περιορισμένο αριθμό, διατίθενται εισιτήρια σε μειωμένες τιμές:
Προπώληση: € 20 (Φοιτητικά), 30, 35, 45, 60 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ταμείο: € 30 (Φοιτητικά),40, 45,55,70 (Διακεκριμένη Ζώνη)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
PUBLIC ,  www.ticketservices.gr,  Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

Θέατρο Λυκαβηττού
Πρόσβαση Λυκαβηττού
Ελλάδα, Αττική, Αθήνα
Θέατρο Λυκαβηττού
Θέατρο Λυκαβηττού
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια