Loonattack & dimi

συνέντευξη: Loonattack - Είμαστε τα όνειρα των παιδιών της γειτονιάς

Loonattack & dimi
LoonattackΈχουν ήδη έτοιμο ένα άλμπουμ που περιμένει  τον εκδότη του για να κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό. Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες κυρίως στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου προέρχονται. Φτάσανε στις  τέσσερις καλύτερες μπάντες του  φετινού Coca Cola Soundwave, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού. Διαθέτουν μουσική παιδεία και επαγγελματισμό που φαίνεται στα τραγούδια τους. Διοχετεύουν το πάθος και την αγάπη τους στη μουσική και στα κομμάτια τους. Αντιμετωπίζουν τα πράγματα με χιούμορ, φαντασία και τρέλα, χωρίς ωστόσο να υστερούν σε σοβαρότητα.

Συναντηθήκαμε με τους LoonattacK ένα γλυκό απόγευμα στην καρδιά της Αθήνας, στο Γκάζι. Στον απόηχο του Coca Cola Soundwave και με αφορμή αυτό γνωρίσαμε τρείς «τρελούς» και μια από τις σειρήνες τους: τον Γιώργο Τζιουβάρα (φωνή), τον Παντελή Μαυρουδή (κιθάρα), το Δημήτρη Αθανασίου (πλήκτρα) και τη Νικολέτα Καπετανίδου (φωνή) για μια όμορφη συνέντευξη. Ακόμη, στο συγκρότημα είναι ο Γιάννης Ριζόπουλος (
drums), ο Φώτης Σαββίδης (μπάσο) και  ο Νίκος Παπαιωάννου (βιολοντσέλο). Επιπλέον, η Σοφία Πάτση (φωνή) συμμετέχει στο τραγούδι "Sirens in my way".

Αν και δυσκολεύομαι να μεταφέρω την ατμόσφαιρα, θα πω μόνο πως πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο νέο Ελληνικό συγκρότημα με μουσικές βάσεις, πάθος, ταλέντο και όνειρα που θα βρουν σίγουρα τον τρόπο να τα κάνουν αληθινά και να μας δώσουν την ευκαιρία να ζήσουμε κι εμείς τα δικά μας μέσα από τους ήχους τους.


MG: Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος; Γιατί Loonattack;

Νικολέτα + ΓιώργοςLoonattack: Ένας φίλος μας άνοιξε ένα μπαράκι στον Εύοσμο με όνομα "Noonattack". Μας άρεσε το όνομα, αλλά όχι η έννοια του. Έτσι, το ψάξαμε λίγο και προέκυψε το “Loonattack”. Είναι ουσιαστικά η επίθεση των τρελών.

MG: Αν σας ρωτούσε κάποιος ποιες είναι οι ημερομηνίες σταθμοί στη ζωή των Loonattack από τις 16 Απριλίου του 2006, που δηλώνετε γενέθλια, ποιες θα ήταν αυτές;
 
Loonattack: Μια είναι η ημερομηνία: Την ημέρα που τελειώσαμε την παραγωγή των τραγουδιών, όταν τα βγάλαμε στο MySpace στις 30 Ιανουαρίου. Άλλη σημαντική στιγμή ήταν όταν γνωρίσαμε το Γιώργο. Ψάχναμε καιρό να βρούμε ένα καλό τραγουδιστή, τον δοκιμάσαμε και προχωρήσαμε. Μια ακόμη σημαντική στιγμή ήταν όταν αποφασίσαμε με ποιον θα κάνουμε την ηχογράφηση. Η ηχογράφηση έγινε σε ένα studio με τη βοήθεια του Θανάση Lightbridge (Βογιατζή). Γράψαμε τα τύμπανα εμείς και όλα τα υπόλοιπα τα δημιουργήσαμε μαζί με το Θανάση.

MG: Πότε έγινε η ηχογράφηση;

Loonattack: Το Μάιο πέρσι γράφτηκαν τα τύμπανα. Τον Ιούλιο όλα τα όργανα. Ο Γιώργος ήταν στο στρατό εκείνη την περίοδο και δεν μπορούσε να βοηθήσει. Έτσι, η φωνή γράφτηκε τον Οκτώβρη και η μίξη διήρκεσε από το Νοέμβρη μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2009.

MG: Ποιος γράφει τη μουσική, τους στίχους;

Loonattack: Στίχους γράφουμε και οι τρεις μας και για τη μουσική βρισκόμασταν είτε σε προβάδικα ή στο σπίτι του Παντελή και από ιδέες όλοι βοηθούσαμε. Ευχαριστούμε τους γείτονες του Παντελή, που μας ανέχτηκαν. Στο τσακ γλιτώσαμε την έξωση.

LoonattackMG: Παίζατε ή παίζετε σε μουσικές σκηνές;

Loonattack: Όταν τα κομμάτια ήταν έτοιμα, ο Γιώργος ήταν στο στρατό, οπότε δεν μπορέσαμε να παίξουμε κάπου. Κάναμε 5 συναυλίες μετά από τον περασμένο Απρίλη. Είδαμε το φετινό διαγωνισμό του Coca Cola Soundwave ως μια ευκαιρία, ένα κίνητρο να παίξουμε ξανά live.

MG: Το εξώφυλλο του δίσκου είναι πάρα πολύ καλό κατά τη γνώμη μας! Πόση σημασία δίνετε στην "εικόνα" της μουσικής σας ; Υπάρχει "εικόνα της μουσικής" την εποχή του Internet που ζούμε ;

Loonattack: Το εξώφυλλο το σχεδίασε η Άννα Καρατακλίδου. Θέλαμε κάτι που να το βλέπουμε και να λέμε ότι αυτό είμαστε εμείς. Η Άννα το ζωγράφισε σκεφτόμενη τη Θεσσαλονίκη, όπου η θάλασσα και ο ουρανός γίνονται ένα και τα καράβια φαίνονται από μακριά, σα να αιωρούνται. Το λιμάνι εκφράζει ότι κάποια στιγμή πρέπει να φύγεις από την πόλη και να κάνεις κάτι καλύτερο.

MG:  Μήπως το ρόλο της τον παίζουν τα sites των μουσικών; Σκέφτεστε να δημιουργήσετε και το δικό σας site;

Loonattack: Έχουμε σκοπό να αγοράσουμε ένα site: loonattack. κάτι. Μην το πείτε όμως και μας το πάρουν (MG: Δεν το λέμε, ούτε το γράφουμε πουθενά παιδιά…).

MG:  Στο myspace μέσα σε 2 χρόνια έχετε ένα δίκτυο περισσότερων από 7.000 «φίλων». Θεωρείτε επιτυχία ένα τέτοιο δίκτυο;

Loonattack: Τα κομμάτια υπάρχουν στο MySpace εδώ και 4-5 μήνες. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να βάλουμε τα κομμάτια στη σελίδα κι όχι το γραφιστικό της κομμάτι. Μετά από τόσους μήνες αποκτήσαμε αυτούς τους φίλους που λες. Κι εμείς είμαστε έκπληκτοι με αυτή την ανταπόκριση. Όταν είσαι από μέσα, δεν καταλαβαίνεις ακριβώς τι έχεις κάνει.

LoonattackMG:  Δυστυχώς, λίγα συγκροτήματα - μουσικοί δημιουργούν clips για τα κομμάτια τους. Το video για το ομώνυμο τραγούδι σας από την CG Productions είναι πολύ δυνατό και σίγουρα δίνει μια εικόνα για τους Loonattack. Σκέφτεστε να δημιουργήσετε κι άλλα clips για κομμάτια σας ;

Loonattack: Ετοιμάζουμε κι άλλο ένα video για το “Once again”. Τα videos δεν είναι σε καμία περίπτωση ερασιτεχνικά. Τα κορίτσια έχουν κάνει απίστευτη δουλειά με μπόλικο μεράκι. Είναι κάτι που μας αρέσει και σαν αντίληψη και σαν αισθητική. Ουσιαστικά και τα 2 video clips έχουν γίνει ως ένα concept. Το ένα περιείχε σκηνές από το άλλο και έτσι δημιουργήθηκε μια παράλληλη ιστορία. Σας ευχαριστούμε κορίτσια! Είμαστε fans σας!

MG: Αν βλέπατε rapidshare link για το δίσκο σας σε blogs ή κάποια torrents, πώς θα το αντιμετωπίζατε ;

Loonattack: Θα τους στέλναμε το δικό μας… (γέλια). Όχι δε μας ενοχλεί. Αυτό συμβαίνει στις μέρες μας. Βέβαια, αν σου αρέσει πολύ, θα το αγοράσεις.

MG:  Ποιος πιστεύετε είναι ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσετε με τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τη μουσική σας; Οι συναυλίες, το Ιντερνετ, το ραδιόφωνο, ένα άλμπουμ στα ράφια των δισκοπωλείων;

Loonattack: Με μια καραμπίνα να τους κυνηγάμε… Να κάνουμε καταλήψεις σε ραδιόφωνα… (γέλια). Με τις συναυλίες είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος. Νομίζουμε ότι με την πρώτη συναυλία μας έμαθε αρκετός κόσμος. Όταν παίζεις live τα κομμάτια σου, βλέπεις αντιδράσεις του κοινού και βελτιώνεσαι. Είναι καλό όταν έχεις να γράψεις ένα δίσκο, να κάνεις κάποιες συναυλίες πριν. Σε κάθε συναυλία μας παίρναμε feedback από τους φίλους μας κι όχι μόνο για τα τραγούδια μας.

MG: Ένα όνειρο απατηλό; Μια ευχή;

Παντελής + ΔημήτρηςLoonattack: Θα ήθελα να υπάρχει φαγητό με το όνομα Loonattack. Μποξεράκια πάνω, αρώματα… (γέλια). Να νιώθουμε ότι υπάρχει κόσμος που μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εμάς. Μια συναυλία στο Madison Square Garden. Μας τρομάζει η σκέψη να μην μπορούμε να παίξουμε τη μουσική μας, λόγω του ότι για βιοποριστικούς λόγους αναγκαστούμε να δουλέψουμε σε άλλες δουλειές.

MG: Γιατί σε Αγγλικό κι όχι Ελληνικό στίχο;

Loonattack: Κακά τα ψέματα, αυτή η μουσική γεννήθηκε στην Αγγλία και την Αμερική. Δε γίνεται για παράδειγμα να ακούσεις ρεμπέτικο στα Ισπανικά. Έτσι, πιστεύουμε ότι η μουσική που έχουμε επιλέξει είναι καλύτερο να ακούγεται σε αυτή τη γλώσσα.

MG: Συμμετείχατε στο φετινό 3ο Coca Cola Soundwave και μάλιστα φτάσατε στα 4 καλύτερα συγκροτήματα του διαγωνισμού. Ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε μέρος στο διαγωνισμό και πως φάνηκε η διαδικασία; Πιστεύετε πως ήταν μια θετική κίνηση;

Loonattack: Σίγουρα μας ωφέλησε γιατί μας ακούσανε περισσότεροι άνθρωποι. Οι άνθρωποι της Coca Cola έδειξαν ενδιαφέρον για εμάς και γενικότερα τις νέες μπάντες. Φτάσαμε σε περισσότερα αυτιά σε πολύ μικρό χρόνο. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να παίξουμε ζωντανά και είναι σίγουρα μια ικανοποίηση για εμάς από τους 200 να είμαστε στους 4 πρώτους. Σίγουρα, στενοχωρηθήκαμε που δεν προχωρήσαμε στον τελικό και δεν κερδίσαμε. Ονειρευτήκαμε την ηχογράφηση στην Αγγλία. Θέλαμε να πάμε. Θα δούλευε μαζί μας ένας παραγωγός, ο οποίος αν πίστευε σε εμάς, μπορεί να άνοιγαν νέες πόρτες.

MG:  Βρεθήκατε στο ακροατήριο του τελικού του Coca Cola Soundwave και παρακολουθήσατε τη συναυλία. Ποια τα σχόλιά σας;

LoonattackLoonattack: Πολύς κόσμος. Καλή η οργάνωση. Ο χώρος δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός, λόγω του ότι δεν υπήρχε καλός ήχος. Ήταν μια καλή μουσική βραδιά πάντως.

MG: Ποια είναι τα επόμενα βήματα για τους Loonattack;

Loonattack: Διακοπές. Ένα break. Γράφουμε ακατάπαυστα κομμάτια, ακόμη και στις διακοπές μας. Είμαστε ακόμη παιδιά και έχουμε όνειρα! Είμαστε τα όνειρα των παιδιών της γειτονιάς, όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκης.

Αν και αρχικά ήταν αρνητικοί στην ιδέα των video clips, τελικά εντυπωσιάστηκαν από το αποτέλεσμα των δύο πρώτων clips. Τη CG Productions, που δημιούργησε αυτά τα κινηματογραφικά διαμαντάκια, αποτελούν τέσσερις κοπέλες, οι: Αλεξάνδρα Παγκράτη, Άλκηστις Γεωργίου, Ευηρούλα Δούρου και Χρύσα Σερδάρη, που έχουν δουλέψει με εξαιρετική αφοσίωση για το ιδανικό αποτέλεσμα. 

Περιμένοντας  να δούμε το άλμπουμ στα ράφια των δισκοπωλείων, να ακούσουμε τα τραγούδια στο ραδιόφωνο και πιο πολύ να τους απολαύσουμε σε συναυλίες εντός κι εκτός συνόρων, ευχόμαστε στους LoonattacK να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος, όρεξη κι αγάπη να δημιουργούν όμορφα, απολαυστικά ακούσματα για τα πεινασμένα αυτάκια μας. LooanattacK InternationaL ας είναι η πορεία τους!

Δείτε παρακάτω τα εξαιρετικά videos των Loonattack :

 


Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια