Λεπτό προς Λεπτό: Sonisphere Festival 2011

Συνεχή updates, για όλα όσα βλέπουμε κι ακούμε από τις "μεταλλικές" μπάντες του Sonisphere Festival. Γράψτε μας τα δικά σας σχόλια και θα δημοσιευτούν άμεσα σε αυτό το άρθρο.
Διαβάστηκε φορες
Εδώ και λίγα λεπτά έχει ξεκινήσει το απόλυτο hard rock Festival, το Sonisphere. Στις 15:30 θα είμαστε στο Terra Vibe και από τότε και ύστερα θα σας ενημερώνουμε με συνεχή updates, για όλα όσα βλέπουμε κι ακούμε από τις "μεταλλικές" μπάντες του Φεστιβάλ. Μάλιστα, το ίδιο άρθρο υπάρχει μεταφρασμένο και στην Αγγλική μας Έκδοση.

Μπορείτε κι εσείς να μας στέλνετε τα σχόλια σας και αυτά να δημοσιεύονται άμεσα σε αυτό εδώ το άρθρο. Πώς θα το κάνετε;

Γράψτε το σχόλιο σας:

- στο Twitter (με το πρόθεμα @MixGrill π.χ. @MixGrill Εκπληκτικοί οι Mastodon! Δυνατό συγκρότημα και ο ήχος πολύ καλός) ή
- το Facebook του Mix Grill

Οι ώρες εμφανίσεως των συγκροτημάτων στο Sonisphere Festival είναι οι εξής:

Apollo Stage

Iron Maiden 21:15 – 23:15
Slipknot 18:55 – 20:10
Mastodon 17:30 – 18:30
Moonspell 16:15 – 17:15
Nightfall 15:00 – 16:00

Saturn Stage

Rotting Christ 20:10 – 21:10
Gojira 16:45 – 17:45
Virus 14:00 – 15:00
Need 12:15 – 13:10
Total Riot 11:15 – 12:00

Τα λέμε ζωντανά σε λίγες ώρες.

Πάντως, μη σας φοβίζει ο καιρός που είναι συννεφιασμένος. Όπως μπορείτε να δείτε στην μετεωρολογική πρόγνωση για την Μαλακάσα, προβλέπεται καλός καιρός σήμερα.

16:20: Μόλις ξεκίνησαν οι Moonspell. Πολύς ο κόσμος στην Apollo Stage! Ο ήχος πολύ καλός και ο καιρός μια χαρά (ήλιος και λίγα σύννεφα).

16:34: Στη μεγάλη σκηνή ο κόσμος έχει γεμίσει όλο το χώρο μέχρι τον Πύργο του ηχολήπτη. Ο ήχος γεμάτος, ογκώδης! Ξεκινάμε καλά!

16:40 (από Panos Delije): 10.000 το πολύ στο Terra Vibe τώρα.

16:51: Οι Moonspell παίζουν κατά κύριο λόγο από τον πρώτο τους δίσκο (Wolfheart) με λύσσα και μανία! Ζεσταινόμαστε και μουσικά κι από τον ήλιο.


Οι Moonspell στην Apollo Stage (η φωτογραφία ανήκει στον Λουκά Κάκο)

17:17: Οι Moonspell τελειώνουν με το Alma Mater από το Wolfheart. Εκπληκτικοί! Το ζέσταμα ήταν αρκετά δυνατό.

17:23: Στο Saturn Stage έχουν ξεκινήσει οι Gojira. Ήχος τέλειος. Τρελός drummer. Κόσμος φουλ δύναμη!

17:40: Πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις για για Maiden...



Gojira @ Saturn Stage (photo by Loukas Kakos)

17:43: Οι Mastodon στη μεγάλη σκηνή! Οι Gojira παίζουν το τελευταίο κομμάτι τους.

17:54: Οι Mastodon προς το παρόν δεν έχουν καλό ήχο (πολλά πρίμα). Ο κόσμος έχει αυξηθεί και είναι περισσότερος από όσους ήμασταν στην εμφάνιση των Moonspell.

18:30: Ο κόσμος έχει γεμίσει το χώρο και πίσω από τον Πύργο του ηχολήπτη. Είμαστε δίπλα από τον πύργο και ο ήχος δεν είναι άσχημος. Βέβαια, αν πας σε άλλη θέση, δεν ακους πολύ καλά. Θεωρώ ότι ο ήχος αδικησε τους Mastodon, ακόμη κι αν έχουν τρελή διάθεση και ενέργεια. Περιμένοντας τους Slipknot τώρα...

18:56: Οι Slipknot βγαίνουν και επικρατεί πανδαιμόνιο! Μάλιστα, κάνουν και stage diving. Εκρηκτική παρουσία. Άρτιος ήχος.

19:16: Φωτιές και κόλαση επί σκηνής. Είναι τέλειοι! Δυστυχώς, δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που βλέπουμε... Before I forget και τα μυαλά στα κάγκελα.

19.28: Είναι όλο το γκρούπ με κόκκινες ολόσωμες φόρμες και μάσκες. Μεταλ γκρουβάρισμα και ηλεκτρονικά ακούσματα.

19.38: Ακούμε Psycho Social και ο κόσμος τραγουδάει, όπως και σε όλα τα κομμάτια.

20.03: Τα drums σηκώνονται στον αέρα. Μας ρίχνει όλους κάτω για να σηκωθούμε με πήδημα. Βιώνουμε συγκλονιστικές στιγμές. Μια από τις πιο άρτιες παρουσίες. Ένα ισοπεδωτικό live. Τελευταίο κομμάτι το Surfacing. Κλείσιμο με πυροτεχνήματα και φωτιές. Θεϊκό live!



20.16: Ξεκίνησαν οι Rotting Christ αμέσως δυναμικά στην πάνω σκηνή με τον κόσμο να τους αποθεώνει. Άναψαν καπνογόνα.

20.28: Απλά αλλά και μεγαλειώδης σκηνική παρουσία με ογκώδη, πλούσιο ήχο και με τον κόσμο να καραγουστάρει.

20.40: Ο Fernando Ribeiro από τους Moonspell ανεβαίνει στη σκηνή με τους Rotting Christ για να παίξουν μαζί το Among Two Storms.

20.44: Ακόμη, παίζουν μαζί το Sign of Evil Existence και συνεχίζουν με το Transform All Suffering Into Plugs. Κόλαση!

21.04: Οι Rotting Christ συνεχίζουν να σφυροκοπούν και κατεβαίνουμε στη μεγάλη σκηνή όπου γίνονται οι ετοιμασίες για Maiden.

21.33: Τώρα ξεκίνησαν οι Iron Maiden με το πρώτο τραγούδι από το τελευταίο άλμπουμ τους (Satellite 15 The Final Frontier). Γεμάτο το Terra Vibe!

21:44: Final Frontier και El Dorado για αρχή. Ήχος πολύ καλός, αλλά κάπου κάνει σκαμπανεβάσματα. Σκηνικό τέλειο, όπως και η παρουσία τους. Τώρα 2 minutes to midnight.

22:02: Όσο παίζουν από τον τελευταίο τους δίσκο, η σκηνή μοιάζει με διαστημικό σταθμό. Ο ήχος διορθώθηκε αισθητά.

22:13: Dance of Death και o Bruce Dickinson τραγουδάει με κόκκινο φως.

22:28: Trooper, Wickerman, πανικός με καπνογόνα και μια έκπληξη: Τους ζητήσαμε το "Alexander the Great" και το έπαιξαν. To τελευταίο τετράστιχο το τραγουδήσαμε εμείς. Συγκινητική στιγμή...

22:48: Και ήρθε η ώρα του Fear of the Dark!!! Μετά πάμε στο "The Evil that men do". Φοβερή εκτέλεση και ο Eddie επί σκηνής.

23:00: Ομώνυμο τραγούδι τώρα και ένας τεράστιος Eddie πίσω από τα drums. Πάμε για encore... Encore και Number of the beast. Υστερία!

23:09: Το Terra Vibe σείεται! Hallowed be thy name με καπνογόνα.


23.23: Τέλος με Running Free. Παρουσίαση του γκρούπ και χαμός. Αποχωρούμε χορτασμένοι με τα ηχεία να παίζουν θέμα από Monty Pythons.

Σύμφωνα με το επίσημο site του Sonisphere Greece, σήμερα στο Terra Vibe ήταν πάνω από 25.000 φίλοι της hard rock μουσικής.


Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Sonisphere Festival Facebook.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα