ποίος: Murat Aydemir
πότε: 19/07/11 17:30
που: Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος
μέρος: Ελλάδα » Κρήτη » Ηράκλειο » Νίκου Καζαντζάκη » Χουδέτσι
άλλα:

Murat Aydemir @ Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 00:00
Ταμπούρ και μακάμ από το Murat Aydemir, 18 - 23 Ιουλίου, 2011

Τοποθεσία: Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, Χουδέτσι Ηράκλειο, Κρήτης

Ο Murat Aydemir γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1971 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Το 1982 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Istanbul Technical University Turkish Music Government Conservatory. Κατά τη δεκαετή σπουδή του στο Ωδείο , μελέτησε τανμπούρ με τον Necip Gülses και το 1992 αποφοίτησε από το τμήμα της εκπαίδευσης οργάνου.

Το 1989 ήταν μέλος της ορχήστρας Istanbul Government Classical Turkish Music Ensemble του Υπουργείου πολιτισμού, ως έκτακτος μουσικός υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Necdet Yaşar. Εκεί είχε την ευκαιρία να παίξει με πολύ σπουδαίους μουσικούς της Τουρκικής μουσικής όπως Bekir Sıdkı Sezgin, Alâeddin Yavaşca, Erol Deran, İhsan Özgen, Cinuçen Tanrıkorur και Necdet Yaşar.

Το 1997 ηχογράφησε το “Ahenk, Volume 1” και το 2008 το “Ahenk, Volume 2” , μια συλλογή οργανικών συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών με τον Derya Türkan (kemençe) για την εταιρία Golden Horn Records στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αργότερα η Kalan εξέδωσε τους δίσκους αυτούς στην Τουρκία. Το 2005 ντουέτο αυτό έκανε συναυλίες σε διάφορες χώρες. Το 2002 ηχογράφησε το “Neva” με τον νευζέν Salih Bilgin.

Ο Aydemir είναι επίσης μέλος του Cantemir Ensemble που ιδρύθηκε το 1999, με το οποίο έκανε πολλές ηχογραφήσεις, συναυλίες , σεμινάρια και συμπόσια.

Από το 2003 είναι μέλος και του συγκροτήματος “Mizrabin Nefesi” με το οποίο έκανε την πρώτη ηχογράφηση το 2007 για την Kalan.

Από το 1997 συνεργάζεται με τους Incesaz, που ιδρύθηκε από τον ίδιο και τους Cengiz Onural και Derya Türkan. Με τους οποίους ηχογράφησε: Eski Nisan (Aged April) İkinci Bahar (Second Spring) Eylül Şarkıları (September Songs) İstanbul’a Dair (About Istanbul) Mazi Kalbimde (Cherishing Bygone Days) Elif (Elif) Kalbimdeki Deniz (Sea in my heart) Yollar (Roads)

Το 2010 εκδόθηκε το βιβλίο του Makam Guide από το Agency of Istanbul 2010 European Capital of Culture.
Από το 1990 είναι μέλος του Istanbul Government Classical Turkish Music Chorus του Υπουργείου Πολιτισμού με το οποίο δίνει συναυλίες παγκοσμίως.

Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος
Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος
Ελλάδα, Κρήτη, Ηράκλειο, Νίκου Καζαντζάκη, Χουδέτσι
Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια