Λεπτό προς Λεπτό: Rockwave Festival Day 1 (Editors, Sivert Hoyem)

Διαβάστηκε
Συνεχή Updates και φωτογραφίες από τις εμφανίσεις των Editors, Sivert Hoyem, Cake και Παύλου Παυλίδη.
Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Άννα Ευαγγελοπούλου


Σε μια ώρα περίπου θα είμαστε στο Terra Vibe και θα ξεκινήσει η ζωντανή ανταπόκριση μας. Συνεχή Updates και φωτογραφίες από τις εμφανίσεις των Editors, Sivert Hoyem, Cake και Παύλου Παυλίδη.
Μαζί με τα δικά μας σχόλια, μπορείτε κι εσείς να μας στείλετε τις εντυπώσεις σας, μέσα από το Facebook ή το Twitter (με πρόθεμα: @MixGrill).

Το πρόγραμμα της ημέρας είναι το εξής:


Παρασκευή 1 Ιουλίου
 
Terra Stage
THE INSPECTOR CLUZO 15:00 – 16:00
THE STRANGLERS  17:00 – 18:00
CAKE  19:00 – 20:00
EDITORS  21:30 – 23:00
 
Vibe Stage
GO OVER  11:15 – 11:45
IOSIF VAGGER DJ SET 12:00 – 13:00
STAVROS DADOUSH S & LOS TIGAINOS  13:15 – 14:00
VASSILIKOS  16:00 – 17:00
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES 18:00 – 19:00
SIVERT HOYEM  20:00 – 21:00

Τα λέμε ζωντανά σε λίγη ώρα...
Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Άννα Ευαγγελοπούλου

Παύλος Παυλίδης

18:15: Ο Παύλος Παυλίδης στην Vibe Stage. "Παρε με μαζί σου" (Ξύλινα Σπαθιά) και τώρα "Αερικο".

18:32: Υπάρχει κόσμος στην Vibe Stage. Δεν είναι γεμάτη βέβαια. Ο ηχος είναι σχετικα καλός και ο Παυλίδης ορεξατος. "Φωτιά στο λιμάνι" τώρα. Αγαπημένο!

18:41: Δυναμικό τελειωμα με κιθσριστικο σόλο στο "Φωτιά στο λιμάνι". Λευκή Καταιγίδα τώρα.

18:52: "Τροφή για τα θηρία" σε μια αρκετά δυνατή εκτέλεση με μπόλικα ρυθμικά χειροκροτήματα από το κοινό. Έχουμε γυρίσει πάντως αρκετά χρόνια πίσω... Ωραία χρόνια κι ο ωραίος ο Παυλίδης...

CakeΟι φωτογραφίες ανήκουν στην Άννα Ευαγγελοπούλου

Cake

19:04: Τέλος ο Παύλος κι εμείς μαζεύουμε το Netbook για το μικρό ταξίδι  προς την Terra Stage. Οι Cake μόλις ξεκίνησαν με το "Frank Sinatra" από το "Fashion Nugget". "We know of an ancient radiation...". Στον ήχο υπάρχουν κάποια προβλήματα με την τρομπέτα.


19:44: Ο ήχος έφτιαξε σταδιακά και θα έλεγα ότι οι Cake έχουν κερδίσει κατά κάποιον τρόπο το κοινό. Βέβαια, όταν σκέφτομαι ότι αμέσως μετά έχουμε τους headliners στην Terra Stage απογοητεύομαι... Από το 1999 μέχρι και τα τελευταία χρόνια, τα "δεύτερα" ονόματα ήταν πιο δυνατά στο Rockwave.

20:04: Οι Cake μόλις τελείωσαν με το "The Distance" βέβαια, ενώ πιο πριν είχαν παίξει το άλλο γνωστό τους τραγούδι, το "I will survive". Φύγαμε για Sivert στην Vibe τώρα...

Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Άννα Ευαγγελοπούλου

Sivert Hoyem

20:12: Ο Sivert Hoyem στην Vibe Stage. Στα δύο πρώτα τραγούδια υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με τον ήχο. Δεν ακούγαμε τον Sivert. Βελτιώθηκε η κατάσταση λίγο μετά... Για αρχή είχαμε: Sister sonic, Blue, The kids are on high street.

20:28: Έχει βελτιωθεί κάπως ο ήχος και από χαμηλά, τους ακούμε αρκετά δυνατά τώρα. Μόλις έπαιξε ένα νέο τραγούδι με τίτλο "Warm inside". Ωραία μπαλάντα, μοιάζει με τις ήρεμες στιγμές των Madrugada. What's on your mind τώρα...

20:45: Into the sea, Shadows high meseta. Ο κόσμος είναι λίγος δυστυχώς στην Vibe Stage. Είναι συνολικά λιγότερος από πέρσι... Κρίμα, αλλά τα είπαμε. Το line-up παίζει σημαντικό ρόλο.

21:05: Ο Sivert μας αποχαιρετά, αφού έπαιξε άλλο ένα καινούργιο τραγούδι του ("Animal Child") και το πολύ όμορφο "Moon Landing" ως encore. Μάλιστα, μάθαμε ότι τους τελευταίους μήνες, ο Sivert Hoyem ηταν στο studio για την ηχογράφηση του νέου του δίσκου. Δεν μας είπε λεπτομέρειες για το πότε θα κυκλοφορήσει. Μας είπε όμως ότι το Νοέμβρη θα τα ξαναπούμε.Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Άννα Ευαγγελοπούλου

Editors

21:30: Οι Editors Άγγλοι στην ώρα τους...

21:44: Νωθρό ξεκίνημα... Πήραν τα πάνω τους με το "Bullets" πριν λίγο. "An End has a start" τώρα. Καλός ο ήχος. Ο κόσμος μετά βίας φτάνει στον Πύργο του ηχολήπτη.

21:55: Ο Tom Smith έχει κέφια σήμερα. Φοβερός στην ερμηνεία των κομματιών, απίστευτη φωνή. Όμως κι όλη η μπάντα είναι ορεξάτη. "You don't know love" και αμέσως μετά "Racing Rats".

22:05: "No sound but the wind". Μπορει να μην το ξέρει ο κόσμος (πρόκειται για το πιο πρόσφατο single τους, που δεν ανήκει σε album του συγκροτήματος), αλλά πρόκειται για αρκετά όμορφο κομμάτι. Είναι κρίμα να παίζουν με τόσο λίγο κόσμο... "Eat Raw Meat = Blood Drool" τώρα.Tom Smith
Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Άννα Ευαγγελοπούλου

22:31: "Bricks and Mortar" τώρα και τα synths με τα drums στα πάνω τους. Πιο πριν απολαύσαμε για άλλη μια φορά το αγαπημένο μου "Munich". Θυμάμαι την πρώτη φορά που μας το είχαν παίξει στο Rockwave, πριν τους Dandy Warhols και τους Franz Ferdinand. Φοβερή εμφανιση και μάλιστα μέρα ακόμη...

22:36: Φεύγουν για πολύ λίγο και "In this light and on this evening" τώρα για encore. Φαντάζομαι ότι θα κλεισουν με το "Papillon".

22:50: Κι όμως... Papillon πριν λίγο και αρκετός χορός από τον κόσμο και τώρα "Fingers in the Factories" για το τελειώμα. Φεύγουν από τη σκηνή. Οι Inspector Cluzo έχουν ήδη ξεκινήσει στην Vibe Stage. Οι Γάλλοι έπαιξαν σε πολύ λίγο κόσμο το μεσημέρι και ζήτησαν να παίξουν στο τέλος των συναυλιών... Μαζεύουμε τα μπογαλάκια μας και τα λέμε σε λίγη ώρα, που θα επιστρέψουμε στη βάση μας.

Η γενική άποψη

Από το 1998 και το πρώτο Rockwave, στην Φρεαττύδα, είμαι κάθε χρόνο κοντά στο Φεστιβάλ. Δυστυχώς, σήμερα απογοητεύτηκα... Στενοχωρήθηκα κατά κάποιο τρόπο, γιατί ένα Festival, που ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, τα τελευταία χρόνια φθίνει συνέχεια... Λίγος ο κόσμος και μέτριες, προς το καλές οι συναυλίες, που είδαμε
σήμερα.

Οι Editors αρκετά καλοί, όπως ήταν και στο Fuzz πριν αρκετούς μήνες. Ο Tom Smith είναι μια ξεχωριστή μουσική φιγούρα με πολλές φωνητικές ικανότητες. Η μπάντα εξελίσσεται, χωρίς να αλλάζει δραματικά την ταυτότητα της. Ο Sivert Hoyem ήταν αυτός που ξέρουμε σε κάθε εμφάνιση του εδώ στη χώρα μας. Αξιοπρεπής, με καλές επιλογές τραγουδιών και με σεβασμό στο κοινό. Από τα δύο νέα τραγούδια του, θα έλεγα ότι το δεύτερο και τελευταίο του κανονικού σετ του ("Animal Child") ήταν ενδιαφέρον. Τέλος, οι Cake ήταν συμπαθητικοί, προσπάθησαν να ανεβάσουν τον κόσμο (τα κατάφεραν κάποιες φορές), αλλά μέχρι εκεί.

Περισσότερα, σε αναλυτικό review σύντομα. Σήμερα Σάββατο, θα είμαστε στο Terra Vibe από τις 5 μμ και ύστερα και θα σας μεταδίδουμε ζωντανά (με τα σχόλια και τις φωτογραφίες μας) το party της All Together Now και του Γιάννη Αγγελάκα.Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας7/10 (4)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια