Ταινίες - Αύγουστος 2011

Οι συντάκτες του MixGrill σας προτείνουν ταινίες για το μήνα Αύγουστο
Διαβάστηκε φορες
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ (DYNAMITE CHICKEN)
Σινεφίλ
Σκηνοθεσία: Έρνεστ Πίντοφ
Παίζουν: Ρίτσαρντ Πράιορ, Τζον Λένον, Λέοναρντ Κοέν, Άντι Γουόρχολ

Τι σχέση μπορούν να έχουν ένας ευτραφής νεαρός που αγκομαχά, μερικές γυμνές γυναίκες που απαγγέλουν ποιήματα, η εργασία σε ένα χαμπουργκεράδικο, ο Νίξον, η σεξουαλική απελευθέρωση τα τηλεοπτικά προγράμματα, ο Άντι Γουόρχολ, η αμερικανική σημαία και ο Τζον Λένον με τη Γιόκο Όνο; Όλα αυτά συμβαίνουν στην Αμερική τη δεκαετία του '60! Είναι η εποχή του μεγάλου αναβρασμού, της μεγάλης επανάστασης, της αμφισβήτησης των κατεστημένων ιδεών! Ένα κολάζ με διάφορες εικόνες που είχαν κατακλύσει την Αμερική, την χώρα των ευκαιριών, του καπιταλισμού, του πατριωτισμού, του πολέμου του Βιετνάμ, του Γούντστοκ.


CASINO JACK

Δραματική κομεντί
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Χίκενλουπερ
Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Μπάρι Πέπερ, Τζον Λόβιτζ, Κέλι Πρέστον

Η αληθινή ιστορία του υπερλομπίστα Τζακ Αμπράμοφ, υπαίτιου ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στην Αμερική κατά τη διάρκεια της τελευταίας οικονομικής κρίσης. Παρακινημένος από υπεροψία, προσωπικές φιλοδοξίες και απληστία, θα εμπλακεί μαζί με τους συνεργάτες του σε δωροδοκίες αλλά και πολιτικά σκάνδαλα μέσα στους κόλπους του Λευκού Οίκου.

Ο ΤΖΙΑΝΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (GIANNI E LE DONNE)
Κομεντί
Σκηνοθεσία: Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο
Παίζουν: Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο, Αλφόνσο Σανταγκάτα, Βαλέρια ντε Φρανκίσκις

Ο Τζάνι είναι αισίως εξήντα χρονών αλλά είναι ακόμα ακμαιότατος. Ευγενικός και με μεγάλες αντοχές, στηρίζει όλη του την οικογένεια: τη γυναίκα του, που εργάζεται σε μια δουλειά με πολλές υποχρεώσεις, την κόρη του αλλά και το αγόρι της που μένει μαζί τους, το σκύλο και τη γάτα. Επίσης την ενενηντάχρονη μητέρα του, ξεπεσμένη αριστοκράτισσα η οποία επιμένει να ζει ανέμελα στην οικογενειακή βίλα στα περίχωρα της Ρώμης με τις φίλες της. Η μονότονη ζωή του Τζάνι αναστατώνεται όταν ο φίλος του Αλφόνσο, προκειμένου να του "ανοίξει" τα μάτια, του εκμυστηρεύεται πως όλοι οι φίλοι τους έχουν ερωμένες. Συγκλονισμένος από την ανακάλυψη, αποφασίζει να δράσει άμεσα...

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (THE THIRD MAN)

Σινεφίλ
Σκηνοθεσία: Κάρολ Ριντ
Παίζουν: Όρσον Γουέλς, Τζόζεφ Κότεν, Αλίντα Βάλι, Τρέβορ Χάουαρντ

Βιέννη, λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας αφελής και άνεργος συγγραφέας καταφθάνει έπειτα από πρόσκληση παλιού του φίλου για να διαπιστώσει ότι εκείνος έχει πεθάνει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Και ενώ είναι έτοιμος να φύγει πάλι πίσω στην Αμερική, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο θάνατος του φίλου του μπορεί και να μην ήταν ατύχημα.


ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ
(TRUST)
Δραματική
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σουίμερ
Παίζουν: Κλάιβ 'Οουεν, Κάθριν Κίνερ, Βαϊόλα Ντέιβις, Λιάνα Λιμπεράτο

Η 14χρονη Άνι γνωρίζει ένα αγόρι μέσα από το διαδίκτυο και αποφασίζει να το συναντήσει. Όταν όμως ανακαλύπτει πως πρόκειται για έναν πολύ μεγαλύτερό της άνδρα με σκοτεινούς σκοπούς, είναι πλέον αργά. Ενώ ο πατέρας της στοιχειώνεται από την επίθεση στην κόρη του κι αποφασίζει να αναζητήσει τον ένοχο, η Άνι πασχίζει απεγνωσμένα να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα και τις σοκαριστικές συνέπειες ενός αρχικά αθώου φλερτ.


Διαβάστε ακόμα