Gimme 10: Οι επιλογές του Αλέξη Καραβέργου

Διαβάστηκε
Η στήλη επιστρέφει, έπειτα από παρατεταμένη αποχή λόγω θερινής ραστώνης, φιλοξενώντας τον τραγουδοποιό Αλέξη Καραβέργο.Ο τραγουδοποιός Αλέξης Καραβέργος, που ζει στην Κατερίνη, κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τον τίτλο Ο Βασιλιάς Σου Να γίνω, το 2008. Πρόσφατα εξέδωσε και την δεύτερη, Ζητώ Πολλά, μέσω της Lyra. Σήμερα μάς κάνει ποδαρικό για τη νέα σαιζόν στο Gimme 10, γράφοντας για τους δίσκους που αγαπάει ιδιαίτερα. Ο λόγος στον ίδιο:

Οι αγαπημένοι μου δίσκοι δεν είναι μόνο αυτοί που άκουγα και ακούω τακτικά και όποτε χρειάζομαι επαναφορά ή υπενθύμιση (από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου), αλλά και εκείνοι που άναψαν τη φωτιά της τραγουδοποιίας μέσα μου και τη συντήρησαν άσβεστη όλα αυτά τα χρόνια. Άλλοτε σε κατάσταση θαλπωρής και άλλοτε σε κατάσταση ηφαιστείου.

1. Άξιον Εστί (1964) και Το Τραγούδι Του Νεκρού Αδελφού (1960) - Μίκης Θεοδωράκης / Το Χαμόγελο Της Τζοκόντας (1965) - Μάνος Χατζιδάκις
Είναι οι αγαπημένοι δίσκοι που ακούγαμε (άπειρες φορές) μαζί με τους γονείς μου, όταν βρισκόμουν στην παιδική ηλικία (όλοι σε βινύλιο φυσικά).

2. 10 Χρόνια Κομμάτια - Διονύσης Σαββόπουλος (1975)
Περιλαμβάνει το τραγούδι Στη Συγκέντρωση Της Ε.Φ.Ε.Ε. που είναι το πρώτο τραγούδι που είπα μπροστά σε κοινό σε μια σχολική γιορτή με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου. Κι αυτός σε βινύλιο κατά την πρώτη αγορά.

3. The Wall - Pink Floyd (1979)
Αγόρασα αυτό τον δίσκο 2 φορές σε βινύλιο και έλιωσε και τις δυο από τις άπειρες φορές που έπαιξε στο pick up και αργότερα τον αγόρασα και σε cd. Την ίδια περίπου τύχη είχαν και άλλοι τρεις αγαπημένοι δίσκοι των Floyd, τα The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here και Animals.

4. Dire Straits - Dire Straits (1978)
Ο πρώτος δίσκος τους που έχει τίτλο το όνομα του γκρουπ ήταν για μένα μια αποκάλυψη και ο αγαπημένος δίσκος της εφηβείας (κι αυτός βινύλιο στην πρώτη αγορά). Θεωρώ συγκλονιστικό τον λιτό και ταυτόχρονα παθιασμένο τρόπο ερμηνείας του Knopfler.

5. Amelie Soundtrack - Yann Tiersen (2001)
Είναι ο δίσκος με τον οποίο νανούριζα τα παιδιά μου όταν ήταν μικρότερα.

6. La Revancha Del Tango - Gotan Project (2001)
Είναι ο δίσκος που ακούω και χορεύω με τη γυναίκα μου, όλα τα χρόνια που είμαστε μαζί.

7. Φλου - Παύλος Σιδηρόπουλος & Σπυριδούλα (1978)
Ο δίσκος Φλου αποτέλεσε την πρώτη μου επαφή με το "ελληνικό ροκ" και έναν από τους γνήσιους εκφραστές του. Πρωτοαγοράστηκε σε βινύλιο και έπαιξε άπειρες φορές στο pick up.

8. Wait For Me - Moby (2009)
Στον δίσκο Wait For Me με εντυπωσιάζει ο τρόπος που συνδυάζει όλα τα σύγχρονα υλικά της μουσικής τεχνολογίας, σε ένα τόσο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα στο οποίο κυριαρχεί ο άνθρωπος και όχι η τεχνολογία.

9. Ζεστά Ποτά - Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας (1985)
Ο δίσκος Ζεστά Ποτά είναι από τους λίγους που ακόμα και σήμερα τους ακούω ολόκληρους. Ένας ακόμα (τουλάχιστον) τέτοιος δίσκος είναι το Supernatural του Carlos Santana.

10. Γεια Σου Και Σένα - Γιάννης Γιοκαρίνης (1988)
Ο δίσκος Γειά Σου Και Σένα περιλαμβάνει το πρώτο δικό μου τραγούδι που κυκλοφόρησε στη δισκογραφία με την ερμηνεία του Γιάννη Γιοκαρίνη. Το τραγούδι έχει τον τίτλο Τίποτα Δεν Είναι Απλό.

Αν στους παραπάνω δίσκους βάζω 100, υπάρχουν πολλοί που βρίσκονται μεταξύ του 99 και του 100 (για μένα) και δεν χωράνε στο παραπάνω κείμενο.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου10/10 (1)
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια