Ακούστε όλο το νέο δίσκο των The Rapture

Διαβάστηκε
Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου τους οι Rapture μας δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε όλο το “In The Grace Of Your Love”Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους, και με το "How Deep Is Your Love" να γίνεται επιτυχία στα ραδόφωνα, οι Rapture μας δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε όλο το δίσκο “In The Grace Of Your Love” από το Soundcloud, αποκλειστικά στην Guardian. Ακούστε το εδώ.


Τα μέλη της New York dance punk μπάντας μίλησαν για κάθε κομμάτι ξεχωριστά στην Guardian:
Sail Away
Luke: Έγραψα τους στίχους για αυτό το κομμάτι την τελευταία ημέρα μιας περιοδείας, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο, λίγο πριν επιστρέψουμε σπίτι. Σκεφτόμουν τη γυναίκα μου και πόσο ήθελα να είμαι μαζί της και με το γιο μου Vincent.
Vito: Αυτό είναι ένα από τα πρώτα κομμάτια που ολοκληρώσαμε στο στάδιο των demo. Καταλήξαμε με πολλά τραγούδια που είχαν κάποιο «αδερφό» τραγούδι. Αυτό είναι το αδερφάκι του Children.

Miss You
Luke: Αυτό το κομμάτι με κάνει να σκέφτομαι τη μητέρα μου, Sally Elizabeth Thomas, που γεννήθηκε στο Bristol. Αυτοκτόνησε 5 χρόνια πριν και ακόμα παλεύω με αυτό. Είχα μια προβληματική σχέση μαζί της και δεν μιλούσαμε γιατί ήταν πολύ καταπιεστική και δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Μου λείπει και τη σκέφτομαι συχνά. Έχω ένα ενυδρείο με έναν υποβρύχιο κήπο. Η μητέρα μου λάτρευε την κηπουρική. Το πήρε αυτό από τον πατέρα της που καλλιεργούσε ντομάτες στο Swansea.
Gabriel: Αυτό είναι το πρώτο τραγούδι που μιξάραμε. Ήταν το πρώτο πράγμα που ολοκληρώσαμε και έθεσε τον τόνο για τον ήχο του δίσκου. Ο Philippe (Zdar, παραγωγός) και εγώ πιστεύαμε ότι θα είναι το πρώτο single – είχαμε ενθουσιαστεί. Η καρδιά μου γεμίζει με όμορφα συναισθήματα όταν σκέφτομαι την ηχογράφηση αυτού του δίσκου. Το διασκεδάσαμε!

Bluebird
Luke: Πιστεύω ότι αυτό το τραγούδι ασχολείται με τη ζωή και το θάνατο και, ίσως, τι συμβαίνει στη συνέχεια. Μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις τι εννοεί ένα τραγούδι μέχρι να ζήσεις μαζί του για λίγο. Μου αρέσει το τμήμα που λέει: "η καρδιά μου έσπασε, έγραψα μια σημείωση, και δεν άλλαξε κάτι." Μου αρέσει επίσης ο τρόπος που η κιθάρα μπαίνει στο κομμάτι του chorus.
Vito: Αυτό ήταν ένα άλλο τραγούδι σαν το Sail Away, το οποίο ξεκίνησε για μπαλάντα και ενισχύθηκε αρκετά στη συνέχεια. Τα drums παίζονται πολύ πάνω από το beat μέχρι που νομίζεις ότι θα πέσουν.

Come Back to Me

Luke: Ο Philippe ονόμασε αυτό το τραγούδι Come Back to Me στο στούντιο και έτσι του έμεινε το όνομα. Ένιωθα μουδιασμένος για κάποιο καιρό και έτσι αυτό το τραγούδι είναι για τη ζωή μου, την οποία προσκαλώ να έρθει πίσω στο σώμα μου, λες και ήταν κατειλημμένο από κάτι άλλο.
Vito: Αυτό το τραγούδι χρησιμοποιεί ένα sample από ένα κονγκολέζο μουσικό, τον Franco. Ο Gabe έφτιαξε μια dance έκδοση και το έδωσε στον Luke, ο οποίος προσέθεσε στίχους πριν βάλω εγώ τα κρουστά και κάνω την ενορχήστρωση.
Gabriel: Αυτό είναι βασισμένο πάνω σε έναν από τους αγαπημένους μου ρυθμούς. Έκλεψα τα ακόρντα και λίγο από τα φωνητικά και δημιούργησα περισσότερο ρυθμό. Απλά καθόταν στο σκληρό δίσκο μου πολύ καιρό. Ο Luke μου ζήτησε το υλικό και μου έστειλε τα φωνητικά λίγες εβδομάδες αργότερα. Ήταν ένα φοβερό δώρο όταν μου έστειλε τα φωνητικά.

In the Grace of Your Love
Luke: Αυτό είναι η συναισθηματική καρδιά του δίσκου. Ξεκινάμε τις εμφανίσεις μας με αυτό και το αισθανόμαστε υπέροχα – θέτει τον τόνο για ό,τι ακολουθήσει.
Vito: Αυτό είναι ένα το πρώτο κομμάτι που ολοκληρώσαμε κατά τη διαδικασία των demo. Ήταν ένα τζαμάρισμα που έκανε ο Luke μια ημέρα και έκανε τα φωνητικά με μια λήψη. Θυμάμαι τον Gabe μαζί μου στο control room, να κοιταζόμαστε και να γελάμε. Μου έφερε ανατριχίλες.
Gabriel
: Είναι μια μεγάλη χαρά να παρακολουθούμε τη γένεση ενός τραγουδιού. Γράψαμε αυτό το τραγούδι, ενώ ο Mattie εξακολουθούσε να παίζει μαζί μας. Τζαμάραμε μόνο για μερικές εβδομάδες και ο Mattie και ο Luke δεν είχαν τραγουδήσει ούτε μια νότα. Υπήρχαν κάποιες αρκετά αμήχανες στιγμές, και μερικές φορές φαίνονταν χωρίς αποτέλεσμα. Όταν ερχόντουσαν αυτές οι στιγμές και οι σιωπές, προσπαθούσα να βρω ένα ρυθμικό σχήμα. Έτσι ξεκίνησε αυτό το τραγούδι, με αυτό το ρυθμό των δυο νότων. Τελικά, όλοι αρχίσαμε να χτίζουμε γύρω του. Τζαμάραμε μερικές μέρες και τελικά ηχογραφήσαμε μια ελαφριά ενορχήστρωση. Ο Luke στη συνέχεια είχε μεγάλη έμπνευση και ηχογράφησε τα φωνητικά αμέσως. Μετά από σκέψη, είναι όλα πολύ διασκεδαστικά πως ο Mattie δεν το εκτιμούσε αρχικά, και ο Luke χρειάστηκε λίγο καιρό να καταλάβει πόσο όμορφο είναι τελικά.

Never Gonna Die Again

Luke: Υπήρχε μια διαμάχη σχετικά με αυτό το τραγούδι – αν θα έκανε για το άλμπουμ ή όχι. Τελικά αποφασίσαμε να το συμπεριλάβουμε. Ο Gabe και ο Vito πραγματικά ήθελαν  να μπει στο άλμπουμ, αλλά για ένα διάστημα έχουμε πρόβλημα να το προσαρμόσουμε στην τελική σειρά.
Vito: Αυτό ήταν επίσης γραμμένο σαν τζαμάρισμα. Ακούγαμε Brenda Fassie πριν το γράψουμε.
Gabriel: Ηχογραφήθηκε βιαστικά σε ένα μικρό στούντιο στο Greenpoint, Brooklyn. Το μπάσο και τα drums γράφτηκαν αμέσως και δεν άλλαξαν πολύ. Μας άρεσε πολύ και έτσι το αφήσαμε. Η ηχογράφηση αυτή δεν μοιάζει με το υπόλοιπο άλμπουμ και το μπάσο ακούγεται πολύ περισσότερο από ότι σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι. Βάλτε το δυνατά στο αμάξι όταν οδηγείτε!

Rollercoaster

Luke: Αυτό το κομμάτι αναφέρεται στις φάσεις που παραμένεις άσκοπα σε μια σχέση, αντί να φεύγεις από αυτή. Είμαι παντρεμένος 10 χρόνια και υπήρχαν φορές που η σχέση μας ήταν σαν τρενάκι (rollercoaster) αλλά είμαι περήφανος που τα έχουμε καταφέρει.
Vito: Ήταν πολύ διασκεδαστικό να παίζεις drums σε αυτό το τραγούδι. Πραγματικά προσπάθησα να παίξω σαν rollercoaster. Πάντα μου άρεσαν τα train beats και αυτό ήταν μια διακύμανση. Επίσης, μου άρεσε πολύ το μπάσο του Gabe. Ήταν από τις πρώτες φορές που έπαιξε μπάσο ο Gabe, κάτι που έκανε τελικά σε όλο το δίσκο.

Children

Luke: Είναι άλλο ένα τραγούδι για τη μητέρα μου. Στην πρώτη στροφή τη σκέφτομαι να είναι περήφανη για μένα, κοιτώντας με από ψηλά, από κάπου που δεν ξέρω. Στην ενορία μου στο Park Slope, Brooklyn υπάρχει μια φωτογραφία κάποιας ζωγραφισμένη στον τοίχο της εκκλησίας δίπλα από εκεί που κάθομαι συνήθως, και είναι φτυστή η μητέρα μου νεαρή.

Vito: Αυτό το τραγούδι είναι το αδερφάκι του Sail Away. Το ολοκληρώσαμε την προηγούμενη νύχτα. Ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που τελειώσαμε και ήμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Καθόμασταν στο στούντιο και το ακούγαμε ξανά και ξανά.

Can You Find a Way

Luke: Αυτό είναι ένα τραγούδι για τις φορές που κατηγορείς των εαυτό σου και δεν μπορείς να βρεις ένα τρόπο να σταματήσεις να κάνεις αυτά που σε πληγώνουν.
Vito: Μουσικά σκεφτόμουν μια ζωντανή εκτέλεση ενός τραγουδιού των OutKast.

Hοw Deep Is Your Love?

Luke: Πειραματιζόμουν με το να εκμαιεύω στίχους προσπαθώντας να γράψω προσευχές… αυτό το τραγούδι είναι ένα από αυτά…
Vito: Αυτό το κομμάτι προήρθε από ένα ρυθμό και μια μελωδία που είχα φτιάξει. Ο Luke έγραψε μερικούς φοβερούς στίχους και έπαιξε λίγο με τη μουσική. Στο στούντιο το αλλάξαμε λίγο παραπάνω, προσθέτοντας το δεύτερο μέρος και με την παύση στη μέση.

It Takes Time to Be a Man

Luke: Είχα μια μπερδεμένη σχέση με τον πατέρα μου. Τώρα που είμαι ο ίδιος πατέρας σκέφτομαι τι σημαίνει. Ο γιός μου είναι ήδη 5 χρονών και έχω λίγη εμπειρία. Ελπίζω να φαίνεται αυτό στο τραγούδι.

Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια